UPDATE Luptele familiei Iohannis in instanta pentru casa din Sibiu. Saptamana aceasta se judeca doua termene

de Mihai Ivascu     HotNews.ro
Luni, 26 septembrie 2016, 8:24 Actualitate | Esenţial

Carmen si Klaus Iohannis
Foto: Facebook
Doua dintre cele trei dosare in instanta privind casa pierduta de familia Iohannis vor fi judecate in aceasta saptamana, iar cel de-al treilea se va judecata luna viitoare. Miercuri, 28 septembrie, instanta se va pronunta in procesul privind contestatia in anulare si joi, 29 septembrie, se va judecata un nou termen in dosarul in care coproprietarul imobilului pierdut de familia Iohannis, Rodica Bastea, a cerut ca instanta sa constate nulitatea certificatului de mostenitor, socotit drept fals si anulat deja in justitie. Un alt dosar al Rodicai Bastea, in care se va judeca practic aceeasi speta ca in cel de joi, are termen pe 20 octombrie. 

UPDATE 28.09/11.00: Curtea de Apel Pitesti a stabilit, miercuri, pentru data de 7 decembrie un nou termen in procesul privind contestatia in anulare. Pana atunci, instanta se va pronunta pe 4 octombrie daca se impune o verificare de documente solicitate de una dintre parti, transmite Agerpres.

Curtea de Apel Pitesti se va pronunta, miercuri, in cel mai important dosar pentru familia Iohannis privind imobilul pierdut. Dosarul in care se judeca  contestatia in anulare - cale extraordinara de atac - este singurul in care instanta poate decide ca imobilul din centrul Sibiului sa se intoarca in proprietatea familiei Iohannis.

La ultimul termen de judecata in acest dosar,  pe 22 iunie, avocatul Virgiliul Viorel Vulcan a contestat validitatea contractul de reprezentare incheiat intre Rodica Bastea, coproprietar al imobilului  si parte in proces, si casa de avocatura care reprezinta interesele familiei Iohannis, scrie Agerpres.

Vulcan a sustinut ca acel contract este "o fictiune", intrucat Rodica Bastea locuieste in Statele Unite ale Americii si nu ar fi putut semna personal respectivul document. In schimb, reprezentantul casei de avocatura a sustinut ca este vorba de un contract de reprezentare incheiat cu respectarea legii, pe care l-ar putea prezenta decanului Baroului Bucuresti, pentru ca acesta sa-i confirme validitatea in fata instantei, mai arata sursa citata.

Procesul privind contestatia in anulare este judecat la Curtea de Apel Pitesti in urma unei decizii a Inaltei Curtii de Casatie si Justitie (ICCJ) care a acceptat solicitarea familiei Iohannis de stramutare a dosarului. Sotii Iohannis au invocat atunci "presiunea - atat directa, cat si indirecta - pe care a exercitat-o presa locala asupra judecatorilor Curtii de Apel Brasov".

Joi, la Tribunalul Sibiu se va judeca primul termen intr-un dintre dosarele prin care coproprietarul imobilului, Rodica Bastea, a cerut ca instanta sa constate nulitatatea certificatului de mostenitor, socotit drept fals si anulat deja in justitie.

Luna viitoare, pe 20 octombrie, tot Tribunalul Sibiu se va pronunta pe aceeasi speta, insa intr-un dosar diferit deschis la solicitarea Rodicai Bastea. Un avocat a explicat pentru HotNews ca demersul Rodica Bastea in justitie poate aduce pentru ea si sotii Iohannis o extindere a perioadei in care, in calitate de coproprietari si mostenitori, cei trei pot incasa bani din inchisierea imobilului din centrul Sibiului.

Mai mult, deschiderea a doua actiuni in instanta de catre Rodica Bastea, prin care se solicita acelasi lucru, si anume contestarea unui act declarat deja nul de o alta instanta, ar amana si mai mult judecarea solicitarii.  Avocatul consultat de HotNews.ro sustine ca este unul din tertipurile avocatesti pentru a fenta repartitia aleatorie a dosarului, in sensul ca in acest fel incearca sa ajunga cu dosarul la un complet mai favorabil.

Reamintim ca, pe 19 aprilie, Administratia Prezidentiala a precizat la solicitarea HotNews ca presedintele Klaus Iohannis "va returna imediat sumele care i-au fost virate in baza contractului de inchiriere incepand cu data comunicarii deciziei civile a Curtii de Apel Brasov" prin care a pierdut dreptul de proprietate asupra imobilului din centrul Sibiului.

"Dl Klaus Iohannis a luat act de rectificarea Cartii funciare nr. 9331 Sibiu in sensul radierii unor drepturi cu privire la imobilul care a facut obiectul deciziei civile a Curtii de Apel Brasov. Dl Iohannis respecta pe deplin hotararea justitiei si fara nici o indoiala va returna imediat sumele care i-au fost virate in baza contractului de inchieriere incepand cu data comunicarii deciziei civile a Curtii de Apel Brasov", potrivit unei precizari a Administratiei Prezidentiale, pentru HotNews.ro.

Precizarea Administratiei Prezidentiale venea dupa ce cu o zi urma directorul Oficiului Cadastru si Publicitate Imobiliara Sibiu anunta ca Klaus Iohannis nu mai este incepand din aceea zi proprietarul casei din centrul Sibiu, fiind radiat din Cartea Funciara, insa mai are doua cai de contestatie. Intrebat daca presedintele Iohannis nu mai este proprietarul casei pentru care se judeca, Puiu Nicolae Fesan a raspuns: "Deocamdata. Domnul Iohannis mai are doua cai de atac la noi."

La aproape la 6 luni de la pronuntarea hotararii definitive a Curtii de Apel Brasov care a respins recursul formulat de sotii Iohannis si a mentinut decizia Tribunalului Brasov prin care a fost anulat certificatul de mostenitor, Administratia Judeteana a Finantelor Publice (AJFP) Sibiu a solicitat radierea din cartea funciara a dreptului de proprietate al sotilor Iohannis, potrivit unui raspuns al institutiei transmis HotNews la inceputul lunii aprilie.

Tot atunci, fiscul sibian comunica HotNews ca pe langa radierea din cartea funciara a sotiilor Iohannis, AJFP a mai cerut si suplimentarea certificatului de mostenitor legal al Statului Roman, "deoarece la data emiterii acestui certificat, 29.08.2008, situatia imobilului din Sibiu, str. Nicolae Balcescu, nr. 29 era incerta, cauza aflandu-se inca pe rolul instantelor de judecata".

In februarie, Rise Project a scris ca presedintele Iohannis incaseaza in continuare bani din inchirierea imobilului al carui titlu de proprietate i-a fost anulat. Jurnalistii au publicat atunci un raspuns al bancii Raifeissen in care se arata ca institutia bancara ii plateste in continuare chirie presedintelui. Valoarea anuala a contractului de inchiere dintre sotii Iohannis, Ioan Bastea  (sotul Rodicai Bastea care a mostenit dreptul de proprietate al sotului asupra imobilului) si Raiffeisen Bank este de 60.000 de euro.

Dupa pronuntarea hotararii definitive a Curtii de Apel Brasov din noiembrie, presedintele Klaus Iohannis a declarat ca este nemultumit de aceasta decizie si ca va cauta impreuna cu avocatii cele mai bune cai pentru a contesta aceasta solutie.  Sotii Iohannis au apelat la o calea extraordinare de atac la scurt timp dupa pronuntarea sentintei. Calea aleasa de sotii Iohannis a fost depunerea unei contestatii in anulare impotriva sentintei definitive din noiembrie 2015. 

Desi contestatia a fost depusa la Tribunalul Brasov, solicitarea familiei prezidentiale va fi judecata de magistratii pitesteni dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a acceptat pe 6 aprilie cererea de stramutare a dosarului. Potrivit presei locale, citate de Agerpres, Klaus Iohannis reclama in cererea de stramutare faptul ca judecatorii din Brasov nu indeplinesc conditia de independenta si impartialitate, ca urmare a presiunii exercitate de mass-media asupra lor, in cei 10 ani cat a durat procesul. Astfel, Carmen si Klaus Iohannis sustin ca pe plan local s-a creat un curent nefavorabil lor.

La data de 12 noiembrie, Curtea de Apel Brasov a respins un recurs declarat de Klaus si Carmen Iohannis si a mentinut decizia Tribunalului Brasov din mai 2014, prin care a fost anulat un contract de vanzare-cumparare a unui imobil din Sibiu.

Imobilul in cauza a facut parte din averea sotilor Maria si Eliseu Ghenea, iar dupa decesul acestora averea a trecut in anii '70 in proprietatea unei surori a lui Eliseu Ghenea, care insa a decedat fara a avea copii.

Casa de pe strada Nicolae Balcescu din Sibiu, nr. 29, a trecut in proprietatea statului roman, iar in anul 1997 imobilul a fost cumparat de chiriasi. In anul 1999, contractele prin care chiriasii au cumparat casa au fost anulate in instanta, la cererea fiului lui Nicolae Bastea, acesta din urma fiind nepot al sotilor Ghenea. Casa ajunge apoi in proprietatea familiei Iohannis, care a cumparat partea urmasilor lui Nicolae Bastea. Fostii chiriasi au deschis procese in instante, pentru anularea contractelor prin care familia Iohannis a intrat in posesia imobilului din Sibiu, contestand calitatea de urmas de drept al lui Nicolae Bastea.
Material sustinut de Julius Meinl

Lori din Onești. Ador la Ploiești. Reportaj din culisele concertului Loredanei Groza

Care-i ideea? Ce se întâmplă cu artistul, nu orice artist, adevărat. Cum este Loredana Groza înaintea unui spectacol. Cum stăpânește necunoscutele? Inspirația pentru un nou concert în rutina unui turneu lung. Ore furate de somn, mereu cu valiza făcută. Vocea? Răcise. Și abia începuse “Ador”. Instalațiile video? Erau blocate între Constanța și Ploiești. Drumul era plin de răul vremii. Reportaj din turneul Ador, 11-25 martie 2018. Mâine veți citi un interviu cu Loredana Groza, luat în condiții de turneu.


2961 vizualizari

 • 0 (24 voturi)    
  noi nu am votat cu Iohannis (Luni, 26 septembrie 2016, 11:52)

  ColonelTurcescu [utilizator]

  noi am ales raul cel mai mic. Ce conteaza ca e penal dovedid ? Iti dai seama ce penal putea sa fie Ponta ?
  • -4 (16 voturi)    
   acte false vs plagiat (Luni, 26 septembrie 2016, 13:06)

   ghita fugaru' [utilizator] i-a raspuns lui ColonelTurcescu

   pentru unii e mai grav un plagiat decat utilizarea de acte false si dobandirea unei averi fabuloase
  • +4 (16 voturi)    
   penal? (Luni, 26 septembrie 2016, 13:08)

   Keni [utilizator] i-a raspuns lui ColonelTurcescu

   Imi poti spune si mie unde a fost Iohannis condamnat sau macar cercetat penal? Pana una alta, omul se judeca, are si el dreptul la justitie. E valabil si pentru mitomanul number 1, Ponta!
  • +3 (7 voturi)    
   Fabuloase !! (Luni, 26 septembrie 2016, 14:21)

   fdaniel [utilizator] i-a raspuns lui ColonelTurcescu

   Wow, frateee: Bill Gates mori de ciuda ca vine Johannis.

   Omule, poate te gandeai la Mircea Pascu, la Nastase, la Miki Spaga sau la ceilalti potentati PSD.

   Nu-l iubesc neaparat pe Johannis dar hai sa avem un pic de simt al realitatii si decenta.
  • -1 (7 voturi)    
   AOLEU (Luni, 26 septembrie 2016, 15:05)

   EmilNae [anonim] i-a raspuns lui ColonelTurcescu

   deci eu inteleg ca penalul johanis este mai putin penal ca el este cu noi.Deci exact ca la treaba cu securisti nostri si ai vostri, hotii nostri si ai vostri etcetc.
   Clar ce este cu noi este bun indiferent de cum este.Ce este cu voi este rau ca-i hot, comunist cu rusii si sluga lui voiculescu.Si spalati pe creier ca nu stiu sa faca diferenta intre securisti, hoti cit despre cine este cu rusii nu mai zic nimica se subintelege, nu esti cu noi clar esti cu rusii cu putin cu colhozul si gubernia.
   Astea da ''judecati'' de valoare adevarat de ''dreapta'' si cu statul de dept nu am ce zice.Hot hot dar este cu statul de drept
   hihihihihihihihi
   PS. stai linistit ca"" justitia independent"" rezolva toate dosarele lui johanis ca doar sintem"" stat de drep""t.Doar nu o sa-si manice binomul propria creiatie ce naiba.
   O sa vezi sentinte care o sa faca din johanis o persoana atit de alba ca alba ca zapada va fi jegoasa pe linga el/
   hahahahahaha
 • 0 (24 voturi)    
  spalare (Luni, 26 septembrie 2016, 11:55)

  bobyff [utilizator]

  Ia sa vedem cum il spala justitia pe sarlatanul de iohannis.
  • -5 (13 voturi)    
   ca pe basescu (Luni, 26 septembrie 2016, 13:06)

   ghita fugaru' [utilizator] i-a raspuns lui bobyff

   ca doar e presedinte si el
 • +3 (11 voturi)    
  Presedintele face un lucru gresit, moral vorbind (Luni, 26 septembrie 2016, 13:17)

  Comentatorul-x [utilizator]

  Toate informatiile provenite din instante dar si din anchetele independente efectuate de presa arata, fara echivoc, un lucru: certificatul de mostenire de la care a plecat totul a fost un FALS.
  Restul e tacere si bani. Multi bani castigati ilegal.
  In mod normal, daca se mentine acesta sentinta, presedintele ar trebui sa returneze absolut toti banii castigati.
  Nu stiu ce instanta ar putea schimba starea de fapt.
  • -3 (9 voturi)    
   moral sau penal? (Luni, 26 septembrie 2016, 14:04)

   ghita fugaru' [utilizator] i-a raspuns lui Comentatorul-x

   sa folosesti acte false este o greseala morala? nu penala?
   • 0 (0 voturi)    
    Nu el a falsificat actele (Luni, 26 septembrie 2016, 18:53)

    Comentatorul-x [utilizator] i-a raspuns lui ghita fugaru'

    Iohannis e un cumparator de buna credinta. Faptul ca vanzatorul avea problemele sale, nu e vina cumparatorului.
    Ce contest eu, e faptul ca, odata ce e dovedit clar in instanta ca actul initial a fost un fals, presedintele nu a renuntat sa merag mai departe.
    Are, desigur, dreptul sa mearga mai departe, dar e un semn rau pentru increderea in justitie pe care intaiul om in stat o are si cum transmite asta mai departe.
    Un act fals, e un act fals.
 • 0 (8 voturi)    
  Intrebare (Luni, 26 septembrie 2016, 13:39)

  Walking_dead [utilizator]

  De ce neamtule? N-ai niciun urmas, nimeni cui sa-ti lasi averea strinsa din "meditatii". Si totusi te agati, ca si Oprea, de fiecare firicel. De ce? Cui foloseste tot acest scandal?
 • -3 (5 voturi)    
  KWJ (Luni, 26 septembrie 2016, 13:43)

  Toni_Romania [utilizator]

  Klaun Iohannis din 2014 de doua chestii vorbeste la interviuri: despre cat de rau a fost comunismul si despre casa lui pe rol in justitie.
 • -2 (10 voturi)    
  Iohanis e indreptatit sa isi ceara drepturile (Luni, 26 septembrie 2016, 14:09)

  MirceaCristian [anonim]

  mai lasati comentariile pe langa si lamentatiile emotionale si judecati clar situatia, articolul este cat se poate de clar

  "sotii Iohanis au cumparat" de la urmasii proprietarilor declarati de instanta, dupa ce anterior instanta a anulat dreptul chiriasilor.
  Chiriasii la randul lor au cumparat de la statul roman.

  Nu e vinovat Iohanis de nimic !!!!
  El a cumparat o casa de la un mostenitor al proprietarilor. Acel mostenitor a fost pus in drepturi de catre o instanta.

  Iohanis nu a facut decat sa cumpereun bun de la un proprietar.

  Toata lumea are dreptateaici ...si chiriasii,si mostenitorii si cumparatorii (Iohanis) de la mostenitori.

  Cand chiriasii au cumparat de la stat si apoi au pierdut de la mostenitor,trebuiausa fie despagubitide stat. Statul a intrat in posesia unui bun pe care l-a vandut. Chiriasii trebuiau sa isi recupereze banii de la stat ca urmare a anularii tranzactiei.

  Situatia asta este una tipica pentru multe imobile din Romania, datorita faptului ca legea proprietatii a fost din totdeauna una interpretabila.
  • +3 (5 voturi)    
   Citeste articolul in amanunt si/sau din alte surse (Luni, 26 septembrie 2016, 15:56)

   Radu-Mihai [utilizator] i-a raspuns lui MirceaCristian

   Carmen Iohannis a "mostenit" cu acte dovedite ulterior false si apoi anulate o parte din casa.
   O casa retrocedata de Primaria Sibiu - intamplator... ghici cine era primarul?

   Actele - dovedite false! - au fost anulate in instanta - atentie - dar casa i-a ramas in proprietate!

   Cealalta parte a casei provenind din mostenirea minune a fost cumparata "de buna credinta" de familia Iohannis...

   Cum pana mea sa fie buna credinta cand e vorba de fals si uz de fals?
 • +1 (7 voturi)    
  ha,ha,ha, "drepturile" (Luni, 26 septembrie 2016, 15:19)

  victor L [utilizator]

  obtinute cu acte false.
  Tu indreapta-ti nemultumirea asupra celor 3 complete de judecata care l-ai depistat pe Klaus ca a mintit spunind ca a obtinut casele din meditatii.
 • 0 (2 voturi)    
  O pata NEAGRA pentru Klaus Johannis ! (Luni, 26 septembrie 2016, 16:34)

  NoimmunityForcorruption [anonim]

  Mr. Johannis cand ridica ROMANIA Imunitatea prin Lege sau HOTARARE CCR a Parlamentarilor Criminali-HOT & CORUPT ???

  Mai tine ROMANIA mult Parlamentari pe Post de JUDECATORI ???????????????????????


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă