Actorul Ioan Gyuri Pascu a murit luni dimineata, la varsta de 55 de ani, transmite Agerpres. Decesul a survenit in urma unui stop cardiorespirator iresuscitabil. Gyuri Pascu a ramas in memoria spectatorilor si telespectatorilor atat prin muzica sa, cat si prin scenetele in care a jucat alaturi de grupul Divertis, promotorul unui umor de buna calitate.

Ioan Gyuri PascuFoto: Bety Blagu / HotNews.ro

Informatia a fost confirmata de coordonatorul SMURD Bucuresti, medicul Bogdan Oprita.

"Doua echipaje SMURD s-au deplasat la fata locului. Este vorba despre un stop cardiorespirator iresuscitabil", a declarat coordonatorul SMURD Bucuresti, medicul Bogdan Oprita.

Ioan Gyuri Pascu a murit acasa, in jurul orei 5,00 dimineata. Manevrele de resuscitare au durat aproximativ o ora.

Gyuri Pascu, nascut pe 31 august 1961, la Agnita, a fost muzician si actor, membru al grupului de umor Divertis, din anul 1987, noteaza Mediafax.

S-a lansat in cariera muzicala in anul 1982 si de atunci a abordat diverse stiluri muzicale, printre care pop, rock, blues, reggae. A cantat impreuna cu grupurile The Blue Workers, Pacific.

A lansat mai multe albume muzicale, printre care se numara "Mixed grill" (1993), "Masina cu jazzolina" (1994) si "Ganduri nevinovate" (1997).

Ioan Gyuri Pascu era un om extraordinar, cu un suflet de copil, a spus luni, pentru Agerpres, cantareata Monica Anghel.

"Era un om special, un artist aparte. Avea un suflet de copil, avea nevoie de multa dragoste, de oameni sinceri si deschisi langa el, carora sa le ofere si el dragostea lui, dar sa si primeasca. Era un om foarte sensibil. Dumnezeu sa-l odihneasca", a spus Monica Anghel.

Si Catalina Grama (Jojo), fosta sa colega, a vorbit despre talentul si calitatile lui Gyuri Pascu.

"Gyuri era cu adevarat special, as putea spune unic chiar. Un amestec exploziv de talent, carisma si inteligenta umana si artistica", a scris Jojo pe pagina ei de Facebook.

"Adio Ghyuri Pascu! S-a stins un zambet mare cat o lume. S-a stins un artist mare cat o tara", a scris pe Facebook si fostul lui coleg din grypul Divertis, Florin Constantin.

Cristian Gretcu, membru al grupului Divertis, a declarat pentru News.ro ca Ioan Gyuri Pascu a fost un om fermecator, un perfectionist, care a dat un exotism aparte umorului romanesc.

"Nu se astepta nimeni la asa ceva. Pe 8 octombrie aveam spectacol la Vaslui. Ultima data cand ne-am intalnit am facut un video scurt pentru Vaslui si Gyuri venise cu o idee sa facem ceva in stil Tanase. Gyuri a fost un element care a dat un exotism aparte in umorul din Romania. Toata lumea vorbeste despre perioada cand Gyuri avea niste glume la Divertis... Ce glume?, ii intreb. Pai, cand facea el fetele alea... Aaa, adica e vorba de jocul actorului. Asta era Gyuri. Ziceam ca e haios, dar el facea totul foarte serios", l-a evocat Cristian Gretcu pe colegul lui de breasla.

Cantaret, instrumentist, compozitor, scriitor, actor, Ioan Gyuri Pascu a fost un talent multiplu.

"Scria chestii foarte bune. Scria parodii. La Divertis eram patru care scriam, dar Gyuri scria cel mai bine. El era perfectionist, era spiritul si litera", a mai povestit Cristian Gretcu.

"Mi-am propus sa scriu o istorie a Divertisului, dar imi lipsesc niste chestii pe care doar Gyuri le stia", a adaugat actorul.