Ministrul Apararii, Mihnea Motoc, anunta, duminica seara, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, ca "va marturisesc ca respir mai usurat pe masura ce primim vesti din ce in ce mai bune despre starea celor patru militari ai nostri raniti in dimineata aceasta intr-un nou act las, murdar. Sunt pe maini bune acolo, in spitalul din Baza Kandahar, unde beneficiaza de atentia si ingrijirea unei echipe medicale competente".

Mihnea MotocFoto: MApN

Mihnea Motoc mai precizeaza ca "Tinem legatura in permanenta cu familiile lor iar pe dumneavoastra vom continua sa va informam de fiecare data cand vom avea informatii noi. Va multumesc pentru mesajele de incurajare si imbarbatare pentru cei patru militari. Au fost trimise acolo, la Kandahar si cu siguranta au fost apreciate."

In legatura cu misiunea Romaniei in Afganistan, ministrul Apararii arata ca "tin insa sa reafirm doua lucruri despre prezenta noastra cu militari in Afganistan, unde misiunea este de a ajuta la cresterea capacitatii Fortelor Nationale Afgane. In primul rand, ce fac ai nostri acolo nu e numai sa sustina stabilizarea tarii si a regiunii din care face parte, ci si sa contribuie de o maniera esentiala la indiguirea si contracararea amenintarii teroriste, aparandu-ne de fapt (si) pe noi."

"In al doilea rand - si o spun ca unul care a discutat mult cu oamenii nostri inainte de plecarea in teatrul de operatii si dupa repatriere (pentru multi, inainte de noi alte tururi in Afganistan) - sunt nemeritate si nedrepte aprecierile ca se merge acolo indeosebi pentru bani. Astfel de pareri prezuma ca din motivatia militarului care pleaca in misiuni de risc, in Afganistan ori in alte teatre, nu ar mai face parte nici onoarea, nici vocatia ultima de a apara tara si oamenii sai", continua Mihnea Motoc.

"Pentru mine, militarii din teatrele de operatii unde suntem angajati sunt toti niste bravi, iar unii ajung eroi", incheie ministrul Apararii.