Pacientul transferat in data de 27 august la un spital din Sofia, Bulgaria, cu arsuri de gradul II si III pe 60% din suprafata corpului suferite in urma unei explozii produse in Sectorul 4 din Bucuresti, a decedat in data de 12 septembrie, informeaza Ministerul Sanatatii. Potrivit sursei citate, arsurile, precum si varsta inaintata, au avut un impact major asupra sanselor sale de supravietuire.

Conform datelor medicale de la Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti, la momentul transferului, pacientul avea arsuri de gradul II si III pe 60 la suta din suprafata corpului, se arata intr-un comunicat de presa al ministerului.

"Sectia consulara de la Sofia a informat familia, iar Ministerul Afacerilor Externe, la solicitarea Ministerul Sanatatii, a asigurat repatrierea trupului neinsufletit.

Tragicul eveniment este un aspect care tine de viata privata a familiei. In perioada in care pacientul a fost internat la Sofia, Ministerul Sanatatii s-a asigurat ca pacientul are parte de cele mai bune ingrijiri. Reprezentantii ministerului au fost in legatura cu autoritatile bulgare, iar cei ai Ministerului Afacerilor Externe roman din tara vecina au vizitat in mod regulat pacientul", informeaza Ministerul Sanatatii.