In centrul, estul si sudul tarii, vremea se va mentine usor mai rece decat in mod obisnuit la aceasta data, in timp ce in restul teritoriului, valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale, informeaza Mediafax.

ToamnaFoto: USER UPLOADED

In tara

Cerul va fi variabil, cu innorari temporare si ploi sub forma de aversa, local in regiunile sudice, unde mai pot fi insotite si de descarcari electrice si pe arii restranse in rest, cu precadere in zonele de munte.

In Carpatii Orientali si Carpatii Meridionali, la peste 1900 m altitudine, precipitatiile vor fi mixte. Vantul va sufla slab si moderat, cu usoare intensificari in Baragan si Dobrogea. Temperaturile maxime se vor incadra intre 14 si 22 de grade, iar cele minime intre 3 si 13 grade. Noaptea, in zonele joase de relief izolat va fi ceata.

Bucuresti

Valorile termice vor fi in continuare usor mai coborate decat cele specifice pentru aceasta data din an. Cerul va fi temporar noros, iar mai ales dupa-amiaza vor fi posibile ploi de scurta durata. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi de 19...20 de grade, iar minima se va situa in jurul valorii de 10 grade.

Marti

In tara

Vremea va deveni in general frumoasa, iar in cea mai mare parte a tarii, valorile termice diurne vor creste usor si se vor apropia de normele climatologice specifice ultimei decade a lunii septembrie. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare pe parcursul zilei, dar numai izolat vor mai fi ploi slabe de scurta durata, cu precadere in zonele de munte si in regiunile sudice.

Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe crestele montane si in estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor incadra intre 15 si 23 de grade, cu cele mai ridicate valori in sudul Olteniei, iar cele minime se vor situa intre 1...2 grade in estul Transilvaniei, unde vor fi conditii de bruma si 12...13 grade pe litoral. Dimineata si noaptea, izolat, in zonele joase de relief va fi ceata.