Purtatorul de cuvant al Guvernului, Liviu Iolu, a declarat, pentru News.ro, ca Executivul nu isi asuma pozitia lui Valentin Mircea, seful Corpului de Control al premierului, care a criticat reactia slaba a autoritatilor la cutremurul de sambata. Intre timp, Valentin Mircea a sters de pe Facebook postarea, precizand totodata ca pagina contine doar opinii in nume propriu.

Liviu IoluFoto: Captura YouTube

"Valentin Mircea a vorbit in nume personal, acesta nu este si pozitia Guvernului. Guvernul a analizat recent care este raspunsul autoritatilor la un cutremur cu consecinte deosebite, raportul a fost prezentat in Guvern si apoi public, impreuna cu concluziile si masurile necesare pentru siguranta populatiei", a spus Liviu Iolu, pentru News.ro.

Velentin Mircea a ster de pe pagina sa de Facebook postarea de sambata dimineata in care critica reactia autoritatilor la cutremurul din noaptea de sambata spre duminica, postand un mesaj in care subliniaza ca opiniile exprimate pe pagina sa "reprezinta exclusiv pozitia personala a autorului".

"Este vina mea ca nu am fost innteles. In curand voi reveni inapoi, in mediul privat, iar comunicarea va fi facuta in principal pe LinkedIn, Twitter si pe blogul meu profesional", a mai scris acesta.

Amintim ca seful Corpului de Control al premierului, Valentin Mircea, a criticat sambata pe Facebook modul in care institutiile statului, dar si televiziunile de stiri au reactionat la cutremur, subliniind ca ele nu si-au facut treaba corespunzator atunci cand vine vorba de comunicarea cu cetatenii/publicul dupa cutremurul din noaptea de vineri spre sambata.

Intr-un comentariu initial scris pe Facebook la o ora de la cutremur, Valentin Mircea spune ca "Daca acest cutremur ar fi fost un exercitiu privind pregatirea pentru un mare cutremur, acesta tocmai a esuat, in aspecte elementare: informarea publicului, coordonarea rapida a reactiei."

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat pentru News.ro ca nu intelege afirmatiile lui Valentin Mircea, adaugand ca autoritatile si-au facut treaba si ca "oamenii trebuie sa aiba incredere in institutiile statului. Noi ne bazam pe increderea oamenilor".

Arafat a precizat ca nu se poate spune ca autoritatile au esuat pentru ca nu a fost nevoie de nicio interventie in cazul seismului din noaptea de vineri spre sambata.