Inca doua persoane au murit in ultima saptamana in urma infectarii cu virusul West Nile, numarul victimelor ajungand la 8, potrivit site-ului Institutului National de Sanatate Publica, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, in sezonul 2016, in perioada 1 mai-22 septembrie, au fost inregistrate 77 de cazuri de infectie West Nile, din care 8 decese, dintre acestea un deces in Braila, doua in Ialomita, unul in Iasi, unul in Mures, unul in Teleorman, doua in Bucuresti.

Cele mai multe cazuri au fost inregistrate in Braila (17) si Municipiul Bucuresti (16), fiind urmate de Galati (7), Ilfov (6), Ialomita (5), Iasi (5), Bacau (3), Dolj (3), Olt (3), Giurgiu (3), Prahova (2), Tulcea (2), Constanta, Mehedinti, Mures, Teleorman, Valcea ￯ cate 1 caz.

Medicii recomanda populatiei sa evite expunerea la tantari purtand imbracaminte cu maneci lungi si pantaloni lungi, sa utilizeze substante chimice repelente de tantari, sa impiedice patrunderea insectelor in casa (plase de protectie), sa asigure desecarea baltirilor de apa din jurul gospodariilor, sa indeparteze recipientele de apa statuta si gunoiul menajer.