In jur de 150 de oameni au participat vineri seara, in Piata Universitatii, la un nou protest impotriva lui Gabriel Oprea si a senatorilor care l-au protejat de DNA. Prezenta a fost mult mai scazuta decat in urma cu o zi, cand 4.000 de oameni au protestat in fata Senatului. Motivul prezentei reduse ar putea fi acela ca Gabriel Oprea a anuntat astazi ca va demisiona din Senat, dupa protestul de joi seara si dupa ce si presedintele Klaus Iohannis i-a cerut, in cursul zilei, demisia din Parlament. Manifestantii au scandat din nou, vineri, "Dreptate, nu imunitate!", "DNA, nu te Oprea!" si ""PSD si ALDE, ciuma rosie!"

Protest in Piata UniversitatiiFoto: Mihai Ivascu / Hotnews.ro

------------------------------

Ora 20:50: Protestul se apropie de final, in Piata Universitatii au mai ramas doar cativa manifestanti.

Ora 20:31: La protestul din Piata Universitatii mai sunt circa 40 de persoane.

Ora 20:20: Barbatul care a venit la protestul de ieri cu afisul "Bravo! astazi esti Soros certified!" a venit si astazi in Piata Universitatii. El are mai multe pliante pe care incearca sa le imparta multimii. Reamintim ca ieri a fost nevoie de interventia jandarmilor pentru ca barbatul sa fie scos din multime, dupa ce protestatarii devenisera violenti cu el si incercau sa il scoata cu forta.

Ora 20:10: Numarul protestatarilor incepe sa scada, in piata mai sunt circa 100 de oameni. Manifestantii au modificat sloganul "PSD, ciuma rosie" in "PSD si ALDE, ciuma rosie!"

Ora 19:55: Nici unul dintre agitatorii veniti ieri la protest cu portavoce nu sunt in aceasta seara in Piata Universitatii. Reamintim ca la protestul de ieri si-a facut aparitia un grup mic de barbati care in timpul protestelor #Colectiv a incercat sa deturneze protestele.

Ora 19:37: Antena 3 are car de transmisie in Piata Universitatii, insa microfoanele reporterilor poarta sigla Antena 1.

Ora 19:35: Circa 150 de persoane protesteaza acum in Piata Universitatii.

Ora 19:20:Multimea scandeaza "Antena 3, niste derbedei" si "Tariceanu si ai lui sunt penalii neamului".

Ora 19:05: La protest a venit si o persoana care a sustinut ca Gabriel Oprea nu este vinovat de moartea lui Bogdan Gigina. Aceasta si-a spus punctul de vedere, iar imediat dupa aceea a parasit Piata Universitatii.

Ora 19:01:100 de persoane sunt la protestul din Piata Universitatii. Protestatarii scandeaza din cand in cand "DNA nu te Oprea!", "PSD, ciuma rosie!" si "Dreptate, nu imunitate!".

Organizatorii protestului au scris pe Facebook ca nu cer retinerea, arestarea sau alta masura preventiva, ci accesul liber al Justitiei, pentru a se putea stabili conform normelor statului de drept si ale democratiei daca Gabriel Oprea este sau nu vinovat.

"Iesim in strada pentru cei care nu mai sunt printre noi si nu-si mai pot cere singuri dreptatea. Ca sa fie foarte clar: pentru Gabriel Oprea nu s-a cerut retinerea, arestarea sau alta masura preventiva. S-a cerut accesul liber al Justitiei pentru a se putea stabili conform normelor statului de drept si ale democratiei daca este sau nu vinovat."

"Dar PSD si acolitii din ALDE si PRU au pus statul de drept intre paranteze din nou, l-au ridicat pe Oprea deasupra legii. Poti sa furi, poti sa ucizi, poti sa faci orice daca esti parlamentar. Asta a decis Senatul, camera superioara a Parlamentului, institutia fundamentala a democratiei", se arata in anuntul evenimentului de pe Facebook.