Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE) a lansat un apel care vizeaza completarea grupurilor de lucru care vor elabora subiectele pentru disciplinele de examen din cadrul Evaluarilor Nationale, Bacalaureatului, Definitivatului si Titularizarii din anul scolar 2016-2017.

Profesori si elevi la deschiderea anului scolarFoto: Agerpres

Mai exact, este vorba despre evaluarea competentelor fundamentale la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a, Evaluarea Nationala pentru absolventii clasei a VIII-a, examenul national de Bacalaureat, examenul national de definitivare in invatamant si concursul de titularizare, informeaza Ministerul Educatiei.

Inscrierea se desfasoara in intervalul 27 septembrie - 4 octombrie, exclusiv on-line, pe platforma disponibila pe site-ul CNEE, www.rocnee.eu.

Candidatii trebuie sa completeze urmatoarele documente in format electronic:

  • chestionarul de inscriere on-line,
  • CV-ul in format european
  • anexe ale CV-ului: copii ale diplomelor de studii si alte documente justificative, relevante pentru procedura de selectie, semnate, scanate si incluse intr-un singur document care sa poarte numele candidatului, in format pdf
  • o varianta originala de subiect, corespunzatoare tipului de evaluare, examen, concurs national si disciplinei/domeniului pentru care s-a inregistrat candidatura, insotita de baremul de evaluare si de notare.

Candidatii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

- activitate de predare-invatare-evaluare in ultimii 4 ani scolari;

- abilitati de operare pe calculator;

- experienta in activitati de evaluare educationala, altele decat cele de evaluare curenta (membru in comisii nationale/zonale/locale de evaluare, membru in proiecte axate pe evaluarea didactica, absolvent al unor cursuri/stagii specifice de formare in evaluare etc.);

- disponibilitate pentru participare, pe parcursul anului scolar 2016-2017, la activitatile desfasurate individual si in echipa, la CNEE.

In procesul de selectie vor avea prioritate cadrele didactice care au absolvit cursuri/module specifice activitatilor de evaluare, au titlul stiintific de doctor sau au absolvit un masterat/un curs postuniversitar in domeniul disciplinei sau in domenii conexe celui pentru care aplica si au gradul didactic I, II sau definitivatul, potrivit Ministerului Educatiei.

Selectia candidatilor inscrisi va avea loc in perioada 5 - 7 octombrie 2016, iar anuntarea rezultatelor se va face individual, doar pentru candidatii selectati, in data de 7 octombrie.