Inspectia Judiciara (IJ) a fost sesizata cu privire la procurorul Mircea Negulescu de la DNA Ploiesti, acesta fiind unul dintre cei doi magistrati ai structurii teritoriale implicati in instrumentarea dosarului Ponta-Ghita-Blair.

Purtatorul de cuvant al IJ, Alin Alexandru, a confirmat joi, pentru Agerpres, ca pe rolul IJ a fost inregistrata o sesizare vizandu-l pe procurorul Mircea Negulescu, insa nu a precizat cine a formulat aceasta sesizare.

"In cauza urmeaza sa se efectueze verificari prealabile pentru a se stabili daca exista indiciile savarsirii vreunei abateri disciplinare", a declarat Alin Alexandru.

Potrivit unor surse judiciare, sesizarea ar fi fost inaintata Inspectiei Judiciare dupa ce senatorul prahovean Daniel Savu a postat pe blogul sau o serie de date cu privire la Mircea Negulescu, unul dintre procurorii care instrumenteaza dosarul in care fostul premier Victor Ponta a fost pus sub urmarire penala pentru folosire a influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite si complicitate la infractiunea de spalare de bani. In acelasi dosar este urmarit penal si deputatul Sebastian Ghita, pentru spalare de bani.

Astfel, Savu arata, printre altele, in postarea precizata, ca Negulescu ar folosi, ca metode de lucru, "santajul asumat si relatii imorale cu martorii sau denuntatorii din dosare", exemplificand aceasta prin intermediul unei inregistrari audio.

Procurorii DNA Ploiesti spun ca Victor Ponta si-a folosit autoritatea pentru confirmarea propunerii unui om de afaceri drept candidat intr-un colegiu in care exista certitudinea ca acesta va castiga.

"Pentru desemnarea drept candidat pe listele unui partid politic a unui om de afaceri, intr-un colegiu electoral in care formatiunea politica sa aiba certitudinea ca va obtine mandatul pentru care se candida, Ponta Victor Viorel, in calitatea sa de presedinte al respectivului partid politic, si-a folosit autoritatea pentru confirmarea propunerii acelui om de afaceri pe lista de candidati", se arata intr-un comunicat al DNA.

Confirmarea propunerii a fost facuta de Ponta in scopul obtinerii de foloase ce nu i se cuveneau, constand in plata sumei de 220.000 euro, necesara organizarii unei vizite in Romania a unei personalitati politice straine, mai arata DNA.

Surse judiciare au aratat ca personalitatea politica in cauza ar fi fostul premier britanic Tony Blair.