In mai putin de 2 saptamani, pe 1 si 2 octombrie, la Sala Palatului din Bucuresti, va avea loc cea de-a 19a editie a celui mai mare targ international de universitati din Europa de Sud Est. Peste 90 de universitati, dintre care 20 aflate in top 100 mondial, informatii despre bursele si sursele de finantare puse la dispozitie de acestea si peste 6.000 de programe de studiu din care pot alege ii asteapta pe cei care vor participa la RIUF - The Romanian International University Fair.

RIUFFoto: Educativa

Peste 20 de universitati aflate în top 100 mondial si alte peste 10 universitati aflate pentru prima data la un eveniment in Romania participa la RIUF.

Peste 90 de universitati si institutii de invatamant din Europa, America si Australia vin sa ofere vizitatorilor targului informatii valoroase despre peste programe de studiu la nivel licenta, masterat si doctorat, dar si despre bursele si sursele de finantare la care pot avea acces tinerii romani care aleg sa invete mai departe in Romania sau in strainatate.

Printre universitatile de top prezente la RIUF se numara si:

  • Imperial College London, aflata pe locul 8 mondial si in top 3 universitati din Marea Britanie
  • University of Amsterdam - Economics & Business, cea mai buna universitate din Olanda, ocupa locul 57 la nivel mondial
  • University of Bristol, este in top 5 universitati din Marea Britanie si pe locul 41 in lume
  • University of Utrecht – a doua universitate din Olanda si a  60a la nivel mondial

Informatii despre fonduri de burse in valoare totala de 3.000.000 euro

Pe parcursul celor doua zile de targ, participantii pot afla informatii practice si de actualitate despre programele de studiu oferite, sursele de finantare si bursele la care au acces. La editia din aceasta toamna, vizitatorii pot afla mai multe detalii si despre:

  •  Fond de burse de 1.500.000€ de la DAAD pentru licenta, master si doctorat;
  •  Burse de la Coventry University doar pentru studentii romani;
  • Burse de pana la £3.000 la University of Greenwich, University of Surrey si Swansea University pentru rezultate peste 9 la examentul de Bacalaureat;
  •  Burse intre £1.000 si £3.000 la Nottingham Trent University pentru studentii romani

RIUF YouForum- despre educatie si orientare in cariera alaturi persoanele din echipele unor branduri precum UNTOLD, Cec Bank, Deko Café, Femei pe Matasari.

Pe langa gama variata de universitati prezente la RIUF , vizitatorii pot participa si la prima conferinta dedicata dezvoltarii personale si orientarii in cariera a tinerilor de liceu si a studentilor. Printr-o structura dinamica, care contine ateliere practice, sesiuni de discutii si peste 25 de prezentari ale programelor de studii oferite de o parte dintre universitatile si institutiile de invatamant prezente la RIUF, conferinta RIUF YouForum a fost creata pentru a oferi suport celor care inca nu si-au gasit vocatia sau care inca nu stiu ce program de studiu sa aleaga.

Sebastian Olar (Former Creative Director UNTOLD), Vlad Craioveanu (IMPACT HUB), Iulian Vacarean (Femei pe Matasari), Andrei Stamatian (Prim Vicepresedinte CEC Bank), Sorin Psatta si Marta Popescu (fotograf) sunt doar o parte dintre cei peste 45 de invitati pe care ii vei cunoaste la RIUF YouForum.

Afla tot ce trebuie sa stii despre studiile in strainatate. Intra pe www.riuf.ro, inscrie-te si vino la Sala Palatului, pe 1 si 2 octombrie 2016. Inregistrarea pe site iti permite accesul pe toata durata targului, inclusiv la RIUF YouForum, iar dupa eveniment vei primi o oferta personalizata de studii in functie de tarile si domeniile tale de interes.

Iar daca inceputul lui octombrie nu te prinde in Bucuresti, atunci poti participa pe 4 octombrie la RIUF Iasi sau pe 6 octombrie la editia RIUF din Timisoara.

Despre Grupul EDUCATIVA

EDUCATIVA este un grup de organizații non-guvernamentale și companii ce dezvoltă produse și servicii educaționale care ajută tinerii români în identificarea și fructificarea oportunităților de dezvoltare personală. Printre programele EDUCATIVA se numără serviciile de consiliere educațională EDMUNDO, UNIVERSALIO și EDMERICA, serviciul de recrutare Reviro și platforma centralizată de înscriere la universități din România, AdmitereOnline.ro.

Persoana de contact

Ruxandra ZAHARIA

Marketing & PR Manager EDUCATIVA

ruxandra.zaharia@educativa.ro

0746 575 945