Principele Nicolae a dat joi prima declaratie dupa ce a fost exclus de Regele Mihai din linia de succesiune la tron, in august anul trecut, afirmand ca, in acest an, o femeie a sustinut ca are un copil cu cel care a fost al treilea mostenitor al tronului si ca este pregatit sa isi asume toate obligatiile legale, dar doar dupa efectuarea unui test de paternitate.

Regele Mihai si principele NicolaeFoto: Facebook - Principele Nicolae al Romaniei

Acesta afirma, intr-un comunicat postat pe contul lui de Facebook, ca a invitat-o pe femeie, Nicoleta Cirjan, impreuna cu fiica sa la Institutul de Medicina Legala Mina Minovici.

"Doamna Nicoleta Cirjan nu a dat curs acestei solicitari si nici celor ulterioare. Mai mult decat atat, pana la data prezentului comunicat, nu a declansat niciun proces civil de stabilire a paternitatii, la instanta competenta", sustine principele Nicholas de Roumanie Medforth-Mills.

El precizeaza ca, in conditiile in care "afirmatiile pe tema paternitatii au continuat", i-a adresat acesteia, prin intermediul avocatului, in data de 3 septembrie, "o ultima solicitare" pentru efectuarea testului ADN, dar si de aceasta data raspunsul a fost nu.

"Daca, in urma unui test efectuat la Institutul National de Medicina Legala Mina Minovici rezulta ca sunt tatal copilului doamnei Cirjan, prin declaratie notariala de recunoastere a paternitatii, imi voi asuma toate obligatiile legale care rezulta din aceasta situatie.

Avand in vedere ca pana in acest moment nu exista nicio hotarare judecatoreasca definitiva de stabilire a paternitatii sau declaratie notariala de recunoastere a paternitatii din partea mea, apreciem ca orice alte afirmatii legate de acest subiect sunt nefondate", se mai arata in acest comunicat semnat de principele Nicolae.

Reamintim ca Regele Mihai a semnat la 1 august 2015 un document prin care i-a retras nepotului sau Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de "Principe al Romaniei" si calificativul de "Alteta Regala".

De asemenea, Regele l-a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana Romaniei, in conditiile in care Printul Nicolae era al treilea mostenitor al tronului, dupa Principesa Margareta si Principesa Elena (mama sa).

Linia de succesiune la Tron, in prezent

Seful Casei Regale a Romaniei este Regele Mihai I. Potrivit Statutului Casei Regale, care a fost “promulgat prin semnatura Majestatii Sale Regelui Mihai I al Romaniei Pentru a succede tuturor celorlalte Statute si Legi ale Casei, incepand cu 30 decembrie 2007”, Linia de Succesiune la Tron si la Sefia Casei Regale a Romaniei este urmatoarea:

Principesa Margareta si Regele Mihai

Principesa Margareta si Regele Mihai

Foto: Facebook/ Casa Regala a Romaniei

1. Principesa Mostenitoare Margareta

Principesa Margareta este prima fiica a Regelui Mihai si a Reginei Ana. Pe 30 decembrie 1997, Principesa Margareta a fost desemnata de catre Regele Mihai sa-i succeada in toate drepturile si prerogativele. Citeste aici mai multe despre Principesa Margareta

2. Principesa Elena

Principesa Elena este a doua fiica a Regelui Mihai si a Reginei Ana. Este mama a doi copii: Principele Nicolae, nascut in 1985, si Elisabeta-Karina, nascuta in 1988. Citeste aici mai multe despre Principesa Elena

3. Elisabeta Karina

Este fiica Principesei Elena si sora Principelui Nicolae.

(Din 2010 si pana la 1 august 2015, pe locul 3 in linia de succesiune la tron era Nicolae)

4. Principesa Sofia

Este a patra fiica a Regelui Mihai si a Reginei Ana. Are un copil: Elisabeta Maria Biarneix. Citeste aici mai multe despre Principesa Sofia

5. Elisabeta Maria Biarneix

6. Principesa Maria

Este a cincea fiica a Regelui Mihai si a Reginei Ana. Citeste aici mai multe despre Principesa Maria

Statutul Casei Regale prevede ca "linia de Succesiune poate fi modificata de Seful Casei Regale a Romaniei".

Cum a aratat linia de succesiune la tron anterior deciziei din 1 august 2015 a Regelui Mihai, aici

Nicolae este nepotul Regelui Mihai, s-a nascut pe 1 aprilie 1985 in Elvetia, iar familia s-a mutat la putin timp dupa nasterea sa in Anglia, unde Nicolae a studiat la Royal Holloway University of London (Sursa si detalii).