Romania nu si-a luat niciun angajament suplimentar fata de ceea ce deja s-a angajat sa faca in problema refugiatilor, a declarat miercuri premierul Dacian Ciolos, dupa participarea, la New York, la un summit privind refugiatii, organizat de Statele Unite.

Dacian CiolosFoto: gov.ro

"Vreau sa fiu foarte clar. Romania nu si-a luat niciun angajament suplimentar fata de ceea ce s-a angajat sa faca la nivel european, insa in evenimentul de ieri (marti - n.r.) tocmai asta am prezentat: contributia Romaniei la repartizarea refugiatilor la nivel european, pe baze voluntare, pe acele cifre pe care Romania s-a angajat deja", a precizat primul ministru, intr-o declaratie de presa sustinuta la sediul Misiunii Permanente a Romaniei pe langa ONU, potrivit Agerpres.

Premierul a mai precizat ca, la summitul de marti, a prezentat si "implicarea Romaniei, atat cu resurse umane cat si materiale, pentru intarirea controlului la frontierele europene, dar si contributiile financiare pentru a rezolva probleme la radacina acestor migratii".