Romania va primi, in cateva saptamani, "un raspuns mai concret" din partea Canadei legat de termenii in care se va proceda la eliminarea vizelor pentru cetatenii romani, a anuntat miercuri premierul Dacian Ciolos, dupa o intalnire cu omologul sau canadian Justin Trudeau, in marja reuniunii ONU de la New York, anunta Agerpres.

Ciolos si TrudeauFoto: Guvernul Romaniei

"Am avut o intalnire bilaterala scurta dar concisa si constructiva cu premierul Canadei, Justin Trudeau. Dupa intalnirea pe care am avut-o la Ottawa, am vrut sa vad cum progreseaza pregatirea pentru eliminarea vizelor pentru calatorii scurte, turistice, pentru romanii care doresc sa calatoreasca in Canada. Sunt optimist cu informatiile pe care le-am primit de la premierul Trudeau. Cred ca in cateva saptamani vom avea un raspuns mai concret despre in ce fel se va face si in ce termeni se va face acest lucru", a afirmat Dacian Ciolos, la sediul Misiunii Permanente a Romaniei pe langa ONU.

Intrebat daca se poate ca in cateva saptamani sa fie eliminate vizele pentru cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Canada, primul ministru a aratat ca lasa la latitudinea partii canadiene sa anunte modalitatea in care se va rezolva aceasta chestiune: "Nu vreau sa merg mai departe cu declaratiile. O sa las partea canadiana - pe premierul Trudeau si Guvernul canadian - sa anunte modalitatea in care ei au in vedere sa rezolve aceasta problema. Oricum, in urma discutiilor pe care le-am avut deja la Ottawa cu premierul Trudeau, a fost foarte clar ca Romania poate sa sustina Acordul comercial cu Canada, dar inainte de aceasta trebuie clarificate si anumite lucruri printre care si aceasta chestiune a vizelor si premierul Trudeau m-a asigurat ca, in curand, o sa vina cu o propunere in aceasta directie care sper sa fie acceptabila pentru noi."