Politistii si inspectorii sanitar-veterinari din Sibiu au deschis o ancheta dupa ce au fost sesizati ca un cal nesupravegheat se plimba pe un bulevard din oras, animalul ajungand pana in centrul istoric. Calul a fost fotografiat in mai multe zone, iar imaginile au ajuns pe retelele de socializare.

"Am fost sesizati ca pe bulevardul Mihai Viteazul (artera circulata, intre blocuri turn - n.red.) este un cal lasat nesupravegheat. In zona s-a deplasat un echipaj al Politiei Rutiere, care a asigurat zonele prin care calul a mers, astfel ca nu s-a produs niciun incident soldat cu pagube materiale sau persoane ranite", a declarat Elena Welter, purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Sibiu.

Ajuns in centrul orasului, in apropierea unei sectii de politie, animalul a fost legat de un stalp, pe un loc de parcare rezervat pentru sectia de politie.

Elena Welter a precizat ca s-a luat legatura si cu reprezentanti ai Directiei Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) pentru identificarea proprietarului animalului.

Inspectorii DSVSA Sibiu au constatat insa ca animalul nu are CIP, asa ca identificarea proprietarului va fi dificila.