MAE: Romania nu si-a asumat angajamente suplimentare de relocare a refugiatilor
"La Summit-ul liderilor pe problema refugiatilor de la New York, Romania a pus in valoare ceea ce a facut in acest domeniu, dar nu si-a asumat angajamente suplimentare de relocare fata de decizia luata la nivel european", arata MAE.
Ministerul de Externe subliniaza ca "in contextul eforturilor la nivel UE de gestionare a migratiei, Romania participa la raspunsul comun european in domeniu, prin implementarea deciziilor de relocare interna adoptate in cursul anului 2015 si, prin participarea pe baze voluntare, la procesul de relocare externa, respectiv de sustinere activa a avansarii dialogului cu statele terte de origine si de tranzit pentru combaterea cauzelor profunde ale acestui fenomen".
Romania ramane angajata in implementarea acestor angajamente, se mai arata in comunicatul de presa.
AFP a relatat miercuri, citand oficiali americani, ca sapte tari, printre care si Romania, au promis ca vor reinstala sau primi cel putin de zece ori mai multi refugiati decat au facut-o in 2015.
Informatia vine in contextul in care presedintele american Barack Obama a anuntat marti la ONU angajamentul a 50 de tari de a primi 360.000 anul viitor, respectiv o dublare a cifrelor in raport cu cele actuale.

VIDEO Rusia, o viață în exil: Copiii Gulagului se luptă de 30 de ani pentru a reveni acasă
Sorin Cîmpeanu, invitat în studioul HotNews.ro de la ora 18,00. Realizator - Mona Hera
VIDEOINTERVIU/ Beneficiile pe care le pot acorda firmele angajaților anul acesta, dacă au posibilitatea, explicate de Cristian Rapcencu. De la cei 400 lei din telemuncă, la decontarea concediilor și cei 1.500 lei pentru creșă sau gradiniță/ Cum se poate deduce întregul cost cu casele de marcat
Etapa a doua a vaccinării împotriva COVID-19: Cine are dreptul să se vaccineze în această etapă, când și cum te poți programa. Înființarea centrelor de vaccinare, în continuare în aer
Dar si surse private de stiri (chiar prestigioase) prezinta de asemenea un risc de manipulare/falsificare, fara o verificare a informatiilor (vezi cazul Sky News) dintr-o alta sursa, daca e posibil.
1. O familie de islamisti produce 7 - 10 copii, pe cand la crestini apare un copil la doua familii;
2. Nu exista familii mixte! Toate nefericitele "crestine" care se casatoresc cu musulmani, devin ele insele femei musulmane si sunt transformate in masini de reproducere musulmane;
3. Religia musulmana este "ultima religie" (atat la nivel global, cat si individual). Cu alte cuvinte, daca un musulman doreste sa-si schimbe religia, este automat condamnat la moarte (in cadrul religiei musulmane);
4. Romania este considerata "pamant musulman";
5. Presupunand (prin absurd) ca niciun refugiat nu are intentii teroriste, ce imi puteti spune despre descendentii din generatiile viitoare (care vor fi mult mai multi)?
6. Ma intreb peste cat timp vom asista la proteste in orasele importante din Ro, prin care urmasii refugiatilor isi vor cere drepul de a ridica moschei si universitati musulmane!?
Aceasta problema, pe care suntem obligati sa o importam acum, se va dezvolta in progresie geometrica, in urmatorii ani. Garantat!
P.S. Un refugiat nu mai poate fi considerat ca "refugiat de razboi", dupa ce a trecut prima granita intr-o tara in care nu este razboi. De la a 2-a granita este "refugiat economic".