Ministerul de Externe informeaza ca, la Summit-ul liderilor pe problema refugiatilor de la New York, Romania nu si-a asumat angajamente suplimentare de relocare fata de decizia luata la nivel european. MAE precizeaza , intr-un comunicat de presa, ca Romania participa la raspunsul european pentru gestionarea crizei imigrantilor si respecta angajamentele asumate in urma deciziilor de relocare interna adoptate in cursul anului 2015.

Tabara de refugiatiFoto: Captura YouTube

"La Summit-ul liderilor pe problema refugiatilor de la New York, Romania a pus in valoare ceea ce a facut in acest domeniu, dar nu si-a asumat angajamente suplimentare de relocare fata de decizia luata la nivel european", arata MAE.

Ministerul de Externe subliniaza ca "in contextul eforturilor la nivel UE de gestionare a migratiei, Romania participa la raspunsul comun european in domeniu, prin implementarea deciziilor de relocare interna adoptate in cursul anului 2015 si, prin participarea pe baze voluntare, la procesul de relocare externa, respectiv de sustinere activa a avansarii dialogului cu statele terte de origine si de tranzit pentru combaterea cauzelor profunde ale acestui fenomen".

Romania ramane angajata in implementarea acestor angajamente, se mai arata in comunicatul de presa.

AFP a relatat miercuri, citand oficiali americani, ca sapte tari, printre care si Romania, au promis ca vor reinstala sau primi cel putin de zece ori mai multi refugiati decat au facut-o in 2015.

Informatia vine in contextul in care presedintele american Barack Obama a anuntat marti la ONU angajamentul a 50 de tari de a primi 360.000 anul viitor, respectiv o dublare a cifrelor in raport cu cele actuale.