Ion Cristoiu a declarat marti, invitat in studioul B1TV, ca, in opinia sa, mama politistului Bogdan Gigina ar trebui sa taca, sustinand ca "e manipulata intr-o directie politica". "Durerea fata de o moarte a fiului nu justifica deja sa faca politica", a continuat Cristoiu.

Ion Cristoiu si Silviu ManastireFoto: Captura B1TV

Redam un fragment din discutia dintre Ion Cristoiu si Silviu Manastire:

Cristoiu:Stiu ca o sa va suparati, dar din punctul meu de vedere mama politistului ar trebui sa taca pentru ca…

Manastire: De ce sa taca?

Cristoiu: Pentru ca tre sa taca, in asemenea cazuri taci. Deja e prea activa, pe scrieri, in presa. Vorbesc serios, nu stiu ce varsta are, banuiesc ca poate sa imi fie fiica, sau ce o fi. N-am...

Manastire:Dar e revoltata de…

Cristoiu:Dl Manastire, am o rugaminte. Sunt om batran, cunosc, e prea revoltata. Iertati-ma, te-ai revoltat o data, te-ai indurerat, acuma incepe sa povesteasca, e cultivata, daca nu stie e manipulata intr-o directie politica. Poate sa fie si mama lui Isus Hristos. Daca este manipulare, nu e corect. Durerea fata de o moarte a fiului nu justifica deja sa faca politica. Ea face politica, pe Facebook, povesteste cum i-a taiat capul.

Carmen Gigina a relatat marti, intr-o postare pe Facebook, ce a trait in seara in care fiul sau si-a pierdut viata. "Am gasit copilul meu complet desfigurat, cu gitul retezat; cu chipul plin de singe, pardoseala era plina de singe (...) Nu am sa uit niciodata cum acei oameni incercau imposibilul, nu am sa uit lacrimile care li se innodau sub barba... Astazi privesc, privim neputinciosi la nedreptatea facuta sufletului copilului nostru", a scris Carmen Gigina, la o zi dupa ce Senatul a respins cererea procurorilor de incuviintare a urmaririi penale, pentru ucidere din culpa, a fostului ministru de interne.

Carmen Gigina a postat si in cursul diminetii de marti un comentariu referitor la votul senatorilor in cazul Oprea, ea afirmand ca "cel care fura o gaina este inchis (...) cel care sta cuminte pe bancheta din spate a masinii traieste frumos".

Senatorii au respins luni, in plen, cererea DNA de urmarire penala a senatorului independent Gabriel Oprea,fost ministru de Interne si vicepremier, acuzat de ucidere din culpa in dosarul mortii lui Bogdan Gigina, cu 73 voturi "impotriva" si 45 "pentru".

Procurorii au aratat ca, in seara de 20 octombrie 2015, in jurul orei 19.00, agentul de politie Bogdan Gigina a fost implicat intr-un accident de circulatie in urma caruia a suferit o hemoragie cranio-cerebrala, consecinta a unui traumatism cranio-cerebral si facial cu fractura craniana, leziuni care au cauzat decesul.