Presedintele Klaus Iohannis i-a primit miercuri, la Palatul Cotroceni, pe reprezentantii Asociatiei 21 Decembrie 1989, el afirmand, cu aceasta ocazie, ca Justitiei ii revine responsabilitatea de a stabili adevarul in dosarele privind Revolutia din 1989 si Mineriada si aratandu-si convingerea ca Ministerul Public va intreprinde toate demersurile in vederea solutionarii acestor cauze. Seful statului a aratat ca cele doua cauze reprezinta o restanta majora a Justitiei si a accentuat necesitatea unei decizii clare si rapide, stabilirea adevarului cu privire la evenimentele din decembrie 1989 si din timpul Mineriadei, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Klaus IohannisFoto: Presidency.ro

In debutul intrevederii, seful statului si-a exprimat recunostinta fata de sacrificiul si curajul participantilor la Revolutia din 1989 si a reiterat totodata aprecierea fata de actiunile initiate, de-a lungul timpului, de membrii Asociatiei 21 Decembrie pentru ca institutiile statului sa restabileasca adevarul si pentru tragerea la raspundere a celor vinovati.

Klaus Iohannis a subliniat importanta deosebita a cauzelor privind Revolutia din 1989 si Mineriada, intrucat o democratie veritabila este asezata doar pe bazele solide ale adevarului si dreptatii. Presedintele Romaniei a evidentiat ca Justitiei ii revine responsabilitatea de a stabili adevarul, aratandu-si in acelasi timp convingerea ca Ministerul Public va intreprinde toate demersurile in vederea solutionarii acestor cauze. De asemenea, seful statului a aratat ca cele doua cauze reprezinta o restanta majora a Justitiei si a accentuat necesitatea unei decizii clare si rapide, stabilirea adevarului cu privire la evenimentele din decembrie 1989 si din timpul Mineriadei,

Presedintele Romaniei a subliniat ca adevarul trebuie sa iasa la suprafata si ca isi va exercita toate atributiile constitutionale astfel incat sa existe o solutionare temeinica si legala a acestor cauze. De asemenea, Klaus Iohannis si-a exprimat increderea ca Procurorul General va urma intocmai programul la care s-a angajat la inceputul mandatului in fruntea Ministerului Public: realizarea unor anchete efective in Dosarele Revolutiei si Mineriadei si finalizarea investigatiilor in sensul identificarii persoanelor responsabile, inclusiv a decidentilor politici.