Directia de Sanatate Publica Alba verifica conditiile sanitare de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Aiud, unde pacientii sesizeaza ca in saloane ar exista soareci si insecte, poze si filmulete fiind postate pe retelele de socializare, transmite News.ro.

Soarecele care ar fi fost filmat in spitalul de pneumofiziologie din AiudFoto: Captura Facebook

Conducerea unitatii medicale sustine ca are planuri bine stabilite de dezinsectie si deratizare, insa confirma ca intr-un salon ar fi fost prins un soarece.

Directorul Directiie de Sanatate Publica Alba, Alexandru Sinea, a declarat, marti, pentru News.ro, ca institutia a declansat o ancheta sanitara cu privire la conditiile igienico-sanitare din Spitalul de Pneumoftiziologie din Aiud, dupa ce pe retele de socializare pacienti ai unitatii medicale au postat imagini si filmulete cu soareci si insecte in saloane.

"O echipa de inspectori sanitari s-a deplasat astazi la Aiud, unde au demarat o ancheta privind conditiile de deratizare, daca au fost incheiate contracte de deratizare si daca acestea au fost constatate. Daca se vor constata deficiente se vor aplica masurile legale", a spus Alexandru Sinea.

La randul sau directorul Spitalului de Pneumoftiziologie din Aiud, Vasile Vultur, a declarat ca unitatea are un plan de dezinsectie si deratizare, iar aceste operatiuni au fost realizate conform normelor sanitare.

El a recunoscut ca intr-unul din saloanele spitalului ar fi fost prins recent un soarece, insa sustine ca acesta ar fi intrat pe balcon deoarece spitalul se afla intr-un parc natural foarte mare.

Cazul a ajuns in presa si in atentia autoritatilor dupa ce un tanar internat in Spitalul de Pneumoftiziologie din Aiud a postat pe pagina de Facebook filmulete si fotografii cu soareci si insecte in saloanele unitatii medicale.

Intr-unul dintre filmulete tanarul arata un soricel ascuns in salon si posteaza mesajul "Uite ce avem in spital . El este doar unul din cei cinci prinsi".