Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marti, referindu-se la votul senatorilor in cazul Gabriel Oprea, dar si la alte asemenea situatii, ca "presiunea" pusa pe parlamentari este "inimaginabila" si ii pune pe acestia sa devina "judecatori", transmite Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Nu mai comentez de mult astfel de voturi, pentru ca atat timp cat noi avem in Constitutie acea prevedere gresita din punctul meu de vedere - poate initial cei care au facut Constitutia au gandit intr-un fel, numai ca evolutia societatii ne pune in situatia in care presiunea care se pune pe deputati sau pe senatori e inimaginabila si ii pune pe acesti oameni sa devina judecatori, ceea ce nu e cazul", a afirmat Dragnea, la finalul unui eveniment economic.

El s-a pronuntat pentru eliminarea imunitatilor "pentru toata lumea", inclusiv pentru presedinte.

"Existand aceasta prevedere, pana la urma parlamentarii isi exprima un punct de vedere prin vot, asa cred de cuviinta. Daca vreodata in tara asta vom reusi sa ajungem la modificarea Constitutiei, eu o sa propun eliminarea imunitatilor pentru toata lumea, inclusiv pentru presedintele Romaniei. Ori toata lumea e sub lege, adica nimeni nu e deasupra legii, ori adoptam si alte modele care sunt in alte tari", a sustinut liderul PSD.

Luni, senatorii au respins cererea DNA privind urmarirea penala a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpa in dosarul mortii politistului Bogdan Gigina.

Au votat impotriva cererii DNA 73 de senatori, 45 "pentru". Sase voturi au fost anulate.