Echipajele ISU Giurgiu actioneaza pentru evacuarea apei dintr-o gospodarie din localitatea Bolintin Deal, in urma precipitatiilor inregistrate in ultimele ore si care au ajuns si la 80 de litri pe metru patrat in localitatile din nordul judetului, transmite Agerpres.

'Prin 112 am fost anuntati ca este necesara interventia pompierilor pentru evacuarea apei dintr-o gospodarie si in acest moment avem in desfasurare o actiune de evacuare a apei din precipitatii dintr-o curte din localitatea Bolintin Deal', a declarat purtatorul de cuvant al ISU Giurgiu, Cristian Virag.

Potrivit Serviciului de Gospodarire a Apelor Giurgiu, cantitatile de apa din ploi au fost mai mari in localitatile din nordul judetului si au ajuns in noaptea de luni spre marti la 80 de litri pe metru patrat in localitatea Cosoba.

La Malu Spart au fost 67,5 litri pe metru patrat, la Marsa 62,8 litri pe metru patrat, la Poienari 60,3, la Ogrezeni 54 de litri pe metru patrat, iar interventii pentru evacuarea apelor din gospodarii si anexe gospodaresti au fost inregistrate la Bolintin Deal si la Joita.

In municipiul Giurgiu cantitatile de apa cazute din precipitatii au fost de 15 litri pe metru patrat, iar atentionarea meteorologica de cod galben privind caderi masive de precipitatii insotite de vijelii si posibil caderi de grindina este valabila pana marti, la orele 21,00.