Un nou amendament la legea care interzice fumatul in locurile publice ar putea extinde interdictia si in cazul masinilor personale. Mai exact, nu se va putea fuma in autoturisme in care calatoresc minori si femei gravide, potrivit Digi24.

Noile amendamente sunt propuse de acelasi deputat PSD, Aurelia Cristea, care a fost initiatoarea legii ce a interzis fumatul in locurile publice.

In continuare fumatul va fi permis in spatii separate, complet izolate si inscriptionate special pentru aceasta destinatie, precum si pe terase exterioare amenajate in acest scop.

Aurelia Cristea sustine ca prevederile suplimentare sunt necesare pentru asigurarea unui drept din Constitutie, conform caruia copiii si tinerii se bucura de un regim special de protectie.

De asemenea, deputata vrea ca in lege sa fie incluse noi prevederi referitoare la tigara electronica.

Aurelia Cristea, deputat PSD: "Practic, mai sunt cateva precizari legate de tigara electronica si de interzicerea fumatului chiar si in masina proprietate personala, daca in masina sunt minori sau femei insarcinate. In lege a fost omisa si includerea tigarii electronice. Este vorba de interzicere in spatiile de joaca pentru copii, pentru a evita comportamentul de mimetism."