Senatorul Gabriel Oprea sustine ca echipajul care i-a asigurat escorta in octombrie 2015 fusese avertizat despre existenta gropilor de pe asfalt. El a declarat ca politistul Bogdan Gigina ar fi fost avertizat de conducatorul echipajului, care era si nasul sau, sa nu participe la acea misiune, dar tanarul politist "era un profesionist" si nu a refuzat misiunea, potrivit Mediafax. (Articol refacut, declaratia initiala a lui Gabriel Oprea a fost transcrisa eronat, iar intelesul declaratiei era denaturat).

politisti veniti cu motociclete la inmormantarea lui Bogdan GiginaFoto: Hotnews

"Este foarte ciudat fiindca in acea zi, din cate stiu, a trecut de patru ori pe langa aceasta groapa. Inainte sa ajunga echipajul de politie si motociclistul au fost avertizati prin radio, li s-a spus 'urmeaza lucrarea' si au confirmat. De altfel, poate nu e lipsit de atentie, cel de pe masina de politie era nasul tanarului politist. Din ce stiu, chiar i-a spus: 'nu cred ca e bine sa vii in seara asta'. Dar era un profesionist...", a spus Oprea, citat de Mediafax, dupa ce senatorii au respins inceperea urmaririi penale pe numele sau pentru ucidere din culpa.

Gabriel Oprea a sustinut, pe de alta parte, ca moartea politistului Bogdan Gigina este "o cruce" pe care, "ca militar", o va duce toata viata.

"Eu nu contest munca procurorilor, o respect. Am fost un om care, si cand am fost prim-ministru interimar, am cautat sa ajut Justitia. Cred ca votul de astazi... de aceea nici nu am vrut, aveam un cuvant de vreo zece pagini, dar nu am vrut sa ii plictisesc. Stiam ca am dreptate si, ca militar, este o cruce pe care o sa o duc toata viata, fiindca a murit un coleg la datorie", a spus Oprea.

El a tinut sa precizeze ca, in acea seara, se afla la datorie: "Nu am fost nici la restaurant, nici cu alte persoane in masina".