Gabriel Oprea: Nasul lui Bogdan Gigina i-a spus sa nu vina in acea misiune, dar era un profesionist ...
"Este foarte ciudat fiindca in acea zi, din cate stiu, a trecut de patru ori pe langa aceasta groapa. Inainte sa ajunga echipajul de politie si motociclistul au fost avertizati prin radio, li s-a spus 'urmeaza lucrarea' si au confirmat. De altfel, poate nu e lipsit de atentie, cel de pe masina de politie era nasul tanarului politist. Din ce stiu, chiar i-a spus: 'nu cred ca e bine sa vii in seara asta'. Dar era un profesionist...", a spus Oprea, citat de Mediafax, dupa ce senatorii au respins inceperea urmaririi penale pe numele sau pentru ucidere din culpa.
Gabriel Oprea a sustinut, pe de alta parte, ca moartea politistului Bogdan Gigina este "o cruce" pe care, "ca militar", o va duce toata viata.
"Eu nu contest munca procurorilor, o respect. Am fost un om care, si cand am fost prim-ministru interimar, am cautat sa ajut Justitia. Cred ca votul de astazi... de aceea nici nu am vrut, aveam un cuvant de vreo zece pagini, dar nu am vrut sa ii plictisesc. Stiam ca am dreptate si, ca militar, este o cruce pe care o sa o duc toata viata, fiindca a murit un coleg la datorie", a spus Oprea.
El a tinut sa precizeze ca, in acea seara, se afla la datorie: "Nu am fost nici la restaurant, nici cu alte persoane in masina".

Guvernul cu o singură femeie ministru a numit doar patru femei în funcția de prefect
11 lucruri pe care poate nu le știai despre femeile românce
Sir Alex Ferguson, frica de singurătate, mintea care-ți joacă feste și întrebarea firească: "Ce se întâmplă atunci când mori?"
FOTOGALERIE Lacul Plumbuita din Sectorul 2 este sufocat de gunoaie / Cum se plimbă locuitorii din Colentina într-un parc plin de deșeuri
http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/8000-de-militari-gata-sa-intervina-pentru-dezapezirea-romaniei-avem-1-000-de-mijloace-tehnice.html
as fi cautat si imaginea cu soldatul din senilata ramasa in primul troian de zapada. nu era senilata de zapada. soldatul arata ca in al doilea razboi mondial cu fularul infasurat in jurul capului. numai ochii i se vedeau.
sunt unii care nu au tras in viata lor un glont care nu fac diferenta intr un snowmobil si o senilata etc. si care din exces de zel dau ordine asa aiurea (da-i dreaq sa mearga 8000 sa dea zapada cu lopata ca da bine la tv, sau la coloana il tii peste program ca sa "il calim", in armata trebuie sa ne batem joc de soldati, de isu de toti ca sa "ii calim".
poate gresec...
no coment dar asta e frumusetea internetului si a inregistrarilor - ne ajuta sa nu uitam.
te pronunti tu secatura?
pai daca esti asa sigur de ce nu te supui legii ca orice roman, gunoiule?
2003 ca prefect al Bucurestiului aveatitlurile trecute şi pe uşa cabinetului din prefectură.
Toate titlurile le-a dobândit în cei doi ani care au precedat numirea sa în funcţia de prefect.
"Am ajuns general la 40 de ani, am ajuns şi profesor tot pe la 40, într-adevăr, cam întotdeauna la excepţional, dar m-am bătut pentru treaba asta, să ştiţi. Am căutat să am cât de cât acoperire”.(Oprea G.)
Oprea termina, în 1990, la fără frecvenţă, Facultatea de Drept a Universitaţii Bucureşti, secţia Administrativ. De la această secţie nu putea ajunge niciodată magistrat, ci doar consilier juridic pe probleme administrative.
În 1997 urmează cursurile Colegiului Naţional de Apărare. Îşi ia doctoratul în drept “in jurul anului 2000”, după cum se exprima profesorul Oprea. “
Cnf. statutului cadrelor didactice, pentru ocuparea funcţiei de profesor universitar, aspirantul trebuie sa aibă “o vechime minimă la catedră de nouă ani în învăţământul superior sau în cercetare ştiinţifică de profil. Pentru candidaţii care provin din afara învăţământului sau cercetării ştiintifice, se cere o vechime de cel putin 15 ani de activitate în profilul postului pentru care concurează”. Nici una dintre condiţii nu este îndeplinită de Oprea. Mai mult, el devine şi conducător de doctorat
Oprea a terminat Şcoala de Ofiţeri de la Sibiu, specializarea Intendenţă, în 1983 (n.r. – intendenţa este serviciul care asigură aprovizionarea trupelor cu hrană şi echipament). În 1990 devine consilier juridic în MApN, dar e “trimis” pe litoral să comande două complexuri hoteliere ale armatei. După ce e avansat în grad “la exceptional”, în 1993 trece în rezervă cu gradul de maior şi intră în afaceri imobiliare. Revine în forţă în 2000 direct cu gradul de colonel. Un an mai târziu, e deja general. Încă un an şi ajunge prefect
Iar termenul folosit pentru "specializarea Intendenţă" este de "chilotar".
Astept reactia POLITISTILOR, macar odata sa-i vad uniti si luand partea colegului lor, sa-i vad ca nu sunt "gaini" care fac declaratii anonime de teama sa nu-si piarda locul de munca. Poate in sfarsit se gandesc ca oricare dintre ei putea sa fie in locul acelui politist, mort la datorie pentru a-i face loc unui parvenit.
Oprea nu poate fi tras la raspundere ca intr-o democratie normala in care justitia decide daca e vinovat, nu colegii lui senatori. Singurul mod prin care individul asta poate ajunge in spatele gratiilor este ca politistii sa se uneasca si sa reactioneze cu adevarat. Sau sa suporte consecintele, intotdeauna va fi un "Oprea" care va incerca sa le faca viata amara.
Ei sunt cămătarii cu gulerele albe. Singurul lor scop e să se îmbogățească pe ei, pe neamurile și prietenii lor. Să le fie lor bine. Iar noi, ăștia mulți, să plătim taxe ca proștii ca să aibă ei resurse pentru visele lor nesimțite.