Procurorii DNA Oradea au descins, luni dimineata, la sediul IPJ Bihor pentru perchezitii intr-un dosar de coruptie. Potrivit unor surse, vizat de ancheta ar fi chiar seful Inspectoratului de Politie Judetean Bihor, chestorul Liviu Popa, scrie vocea.biz.ro. Procurorii au efectuat perchezitii in 3 locatii, dintre care doua sunt la sediul unor institutii publice.

Descinderea de luni este a treia runda de perchezitii a Serviciului Teritorial Oradea al DNA, din ultimele luni, in unitati de Politie din judetul Bihor. Dupa primele perchezitii, cele din zona Beiusului, DNA Oradea a anuntat ca procurorii efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie comise in perioada 2014- 2016.

Liviu Popa a revenit in fruntea Inspectoratului Judetean de Politie Bihor in anul 2012. In perioada 23.11.2010 - 15.05.2012, el a fost Inspector General al Inspectoratului General al Politiei Romane.

Comunicatul integral al DNA:

Procurori din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Oradea efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie comise in perioada 2012-2014.

In cursul zilei de 19 septembrie 2016, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 3 locatii, situate in municipiul Oradea, din care doua sunt la sediul unei institutii publice.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Directiei Generale Antifrauda Fiscala.

Raportat la actele procedurale efectuate in prezenta cauza, precizam ca, atunci cand imprejurarile vor permite, vom fi in masura sa oferim detalii suplimentare.