Premierul Dacian Ciolos pleaca luni la New York pentru a participa la Adunarea Generala ONU, in cadul careia participa la o receptie oferita de presdintele SUA, Barck Obama, si are programate intalniri cu Secretarul General ONU, Ban Ki-moon, presedintii Finlandei, Palestinei si Egiptului, scrie Mediafax.

Dacian CiolosFoto: Guvernul Romaniei

Premierul va participa marti la o receptie oferita de presedintele SUA Barack Obama si prima doamna Michele Obama in onoarea sefilor de delegatie.

De asemenea, marti Ciolos are o intrevedere cu Secretarul General ONU, Ban Ki-moon, insa in programul sau sunt trecute si intalniri cu presedintele Egiptului, Abdel Fattah el-Sisi, si cu presedintele Finlandei, Sauli Niinisto.

Premierului Dacian Ciolos participa tot marti la summitul liderilor privind criza globala a refugiatilor, organizat de SUA alaturi de Canada, Etiopia, Germania, Iordania, Mexic si Suedia si la Open Government Partnership, co-prezidat de presedintii Africii de Sud si Frantei.

In programul prim-ministrului de miercuri este o intalnire cu presedintele Palestinei, Mahmoud Abbas, si o intrevedere cu presedintele Adunarii Generale, ambasadorul Peter Thompson.

De asemenea, Ciolos participa miercuri la dezbaterea generala la nivel inalt a celei de-a 71-a sesiuni a Adunarii Generale a ONU, unde va sustine o alocutiune.

Miercuri seara, Dacian Ciolos se va intalni cu comunitatea romaneasca.

Premierul va participa, joi, si la un dejun cu investitori americani si va avea o intalnire cu omologul sau din Pakistan, Nawaz Sharif.

Delegatia Romaniei, care va fi condusa de primul ministru Dacian Ciolos, merge la New York in perioada 19 - 24 septembrie pentru a participa la segmentul la nivel inalt al celei de-a 71-a sesiuni a Adunarii Generale a ONU.

Unul dintre principalele obiective ale Romaniei la actuala sesiune a Adunarii Generale a ONU este evidentierea contributiei Romaniei la avansarea agendei globale, din perspectiva de membru nepermanent al Consiliului de Securitate al ONU pentru care candideaza in anul 2019, pentru un mandat in perioada 2020 - 2021.