Avocatul Iulian Gafon si-a petrecut noaptea de sambata spre duminica in spatele gratiilor, dupa ce a urcat beat la volan, cu permisul suspendat, si a accidentat mortal un barbat, aflat pe trecerea de pietoni, transmite Agerpres.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Iasi, Anca Vajiac, a precizat ca, sambata seara, avocatul in varsta de 32 de ani, aflat sub influenta alcoolului, a lovit doua persoane aflate pe trotuar, in zona Belvedere, care asteptau culoarea verde a semaforului la trecerea de pietoni.

Gafon, care a fost avocatul fostului primar Gheorghe Nichita, a fugit de la locul accidentului, el fiind prins in mai putin de o ora in zona unui hypermaket din cartierul Nicolina, a mai spus oficialul IPJ Iasi.

''Soferul, pe fondul consumului de alcool, a pierdut controlul asupra directiei de mers si a patruns pe trotuar, unde a acrosat doua persoane care asteptau la semafor. Barbatul a fost retinut pentru 24 de ore. El este cercetat pentru ucidere din culpa, vatamare corporala, conducere sub influenta bauturilor alcoolice. Soferul avea permisul retinut din luna iunie, dupa ce a fost prins conducand sub influenta alcoolului", a adaugat Anca Vajiac.

Echipajul Serviciului Judetean de Ambulanta sosit la locul accidentului a gasit un barbat in varsta de 57 de ani in stop cardio respirator si o femeie de 42 de ani grav ranita. Barbatul nu a raspuns pozitiv la manevrele de resuscitare, medicii declarand decesul. Sotia barbatului decedat in accidentul rutier a fost transportata in stare de soc la Spitalul Clinic Judetean de Urgente Sf. Spiridon, pentru investigatii de specialitate.

La spital a fost dus si avocatul, unde i-au fost recoltate teste biologice. Soferul a fost testat si cu aparatul, care a indicat o valoare de 1,23 la mie.