Ministerul Educatiei a publicat sambata modele de subiecte pentru proba scrisa a concursului de ocupare a posturilor de directori de scoli, intrebarile vizand "evaluarea aptitudinilor cognitive si a competentelor manageriale".

Modele subiecte concurs directori scoliFoto: Ministerul Educatiei

Intr-un comunicat remis redactiei, Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice anunta ca "vine in sprijinul participantilor la concursul de ocupare a functiilor de director si director adjunct din unitatile de invatamant preuniversitar si publica modele de itemi pentru proba scrisa a acestui concurs".

Potrivit ministerului, "itemii au fost conceputi de specialisti in stiintele educatiei si psihologi si vizeaza evaluarea aptitudinilor cognitive si a competentelor manageriale".

Ministerul Educatiei reaminteste in comunicat ca proba scrisa a concursului se va desfasura in data de 12 octombrie, cu subiecte elaborate de Ministerul Educatiei. Interviul si evaluarea CV-ului vor avea loc in perioada 17 octombrie - 17 noiembrie. Afisarea rezultatelor concursului este programata in data de 18 noiembrie, fiind urmata de o perioada alocata depunerii contestatiilor: 21-23 noiembrie.

Ministrul Educatiei Mircea Dumitru a anuntat pe 1 septembrie ca in luna octombrie va fi organizat unconcurs de director pentru toate unitatile din invatamantul preuniversitar, de la gradinite, pana la scoli si licee. Proba scrisa a concursului se va desfasura la nivel national, cu subiecte organizate de minister. "Dupa 10 ani de intruziune politica in scoala, este momentul pentru reprofesionalizarea scolii", a declarat ministrul la acea data.

Potrivit metodologiei de organizare si desfasurare, concursul are doua parti: o proba scrisa, organizata la nivel national, cu subiecte de tip test grila elaborate de minister, si doua probe la nivel judetean, monitorizate de observatori desemnati de minister.

Citeste si: