Circulatia rutiera este restrictionata, sambata, in Piata Constitutiei, pe Bulevardul Unirii si pe Bulevardul Libertatii, pentru concertul organizat de Primaria Capitalei de Zilele Bucurestiului, la implinirea a 557 de ani de atestare istorica a orasului, informeaza News.ro.

Pe Bulevardul Unirii, traficul rutier va fi oprit de la ora 08.00, intre bulevardul I.C. Bratianu si bulevardul Libertatii. De la ora 15.00 va fi blocat traficul rutier si pe bulevardul Libertatii, intre bulevardul Natiunile Unite si Calea 13 Septembrie, restrictii care se vor mentine pana duminica, la ora 01.00.

De asemenea, in perioada 23-25 septembrie, de la orele 19.00, pentru concerte si proiectii pe fatada Palatului Parlamentului va fi restrictionata circulatia, gradual, pe bulevardul Unirii, intre bulevardul I.C. Bratianu si Piata Constitutiei si pe bulevardul Libertatii, intre bulevardul Natiunile Unite si Calea 13 Septembrie.

Zilele Bucurestiului 2016, eveniment cu acces gratuit, organizat de Primaria Capitalei pentru marcarea implinirii a 557 de ani de atestare istorica a orasului, se desfasoara pana duminica, in Piata Constitutiei, Parcul Cismigiu si Parcul Herastrau, unde au loc concerte, expozitii, ateliere, spectacole de teatru si parade, plimbari cu trasuri, spectacole de teatru pentru copii, dar si "Bataia cu flori".

Sambata, in Piata Constitutiei vor avea loc concerte, iar opt trupe de teatru de strada din tari ca Spania, Italia si Franta vor sustine mai multe reprezentatii.

Arcub - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti organizeaza sambata un concert eveniment, de la ora 17.00 pana la miezul noptii, cu artisti precum Andra, Stefan Banica Jr, Zdob si Zdub, Holograf, Vunk, Bere Gratis, Loredana, Connect-R, Gabriel Cotabita, Marcel Pavel, Ovidiu Komornyic, Proconsul, Phoenix si Lidia Buble.

Clovni si papusi uriase, fluturi si dansatori luminosi se vor plimba, sambata, de la ora 15.00, printre spectatori si vor oferi mini-reprezentatii pline de muzica si culoare atat in Piata Consitutiei, cat si pe strazile alaturate.

In aceeasi zi, in Parcul Herastrau vor fi organizate, in intervalul 10.30 - 22.00, targul de mestesugari, parada costumelor de epoca si plimbari cu trasuri. Intre spectacolele artistice care vor avea loc se numara "Capra cu trei iezi", pus in scena de artistii de la Teatrului Tandarica, muzica de promenada din Bucurestiul interbelic - orchestra de suflatori "Olimpia", precum si un program de folclor romanesc, minoritati si comunitati nationale, orchestra.

In Parcul Cismigiu, intre orele 10.00 si 20.00, sunt programate evenimente precum Show Dance Art, Dance World, Claudia Stroe - Magic Buble Show, spectacol de Magie si un moment de circ amatori.

Duminica, in Parcul Herastrau, in afara de targul de mestesugari, parada costumelor de epoca si plimbari cu trasuri, va avea loc "Bataia cu flori", intre orele 17.30 si 18.00 - un obicei ce dateaza din anul 1890.