UPDATE Mister total la Senat: Cine a semnat alaturi de Ecaterina Andronescu un raport care schimba soarta scolilor/ Andronescu: "Nu inteleg toata agitatia. Este un amendament care urmeaza procedurile parlamentare"

de Iulia Rosca     HotNews.ro
Vineri, 16 septembrie 2016, 15:41 Actualitate | Esenţial


Semnaturile de pe raportul comisiei de invatamant
Foto: captura ecran
Un raport dat de comisia de invatamant din Senat, condusa de Ecaterina Andronescu (PSD), a ajuns un adevarat subiect de film politist. Intriga? Nu se stie cum a luat nastere acest act oficial. Secretarul comisiei a spus pentru presa ca nu el este cel care si-a pus semnatura pe document si nu reuseste sa afle cine a facut-o, afirmand ca presedintele comisiei nu ii raspunde la telefon. Este vorba despre o prevedere legala care ar opri concursurile pentru innoirea garniturii de directori de scoli, licee si gradinite, concurs caruia i se opune din rasputeri PSD.

Mai precis: vorbim despre controversatul raport de admitere adoptat de comisia de invatamant in data de 14 septembrie pentru un proiect legislativ care nu se afla pe ordinea de zi si in care apare o modificare (un amendament) care nu are nicio legatura cu subiectul respectivului proiect dar care reprezinta o prevedere esentiala: concursurile pentru posturile de director si director adjunct de scoala, ce urmeaza sa se desfoare in octombrie, se amana pana la vacanta de vara din 2017.

UPDATE 2 Secretarul de stat pentru invatamantul preuniversitar Monica Anisie, prezenta la sedinta de miercuri, a declarat pentru Hotnews.ro ca nu s-a mentionat nimic de un amendament sau un raport privind organizarea concursurilor.


Raportul datat 15 septembrie, care se refera la sedinta comisiei din 14 septembrie, poarta doua semnaturi - cea a presedintelui comisiei Ecaterina Andronescu si inca una in dreptul secretarului comisiei, Dumitru Oprea.Oprea a declarat insa vineri pentru Agerpres, ulterior si pentru HotNews.ro, ca el nu a participat la sedinta comisiei, ca acel proiect nu se afla pe ordinea de zi stabilita, ca nu a semnat acel raport si, mai mult, ca nu a delegat pe nimeni sa faca asta. Oprea a relatat pentru HotNews.ro ca a informat-o pe Andronescu inainte de sedinta ca nu poate veni si nu i s-a mentionat ca se doreste discutarea acelui proiect. 

Acesta sustine ca a incercat sa o contacteze pe Andronescu pentru a-i cere lamuriri pe acest subiect, insa nu a reusit sa discute cu ea. "Eu sunt socat de aparitia subiectului, cine l-a provocat habar n-am. Este un subiect pe care numai dna Andronescu poate sa il explice. Doamna Andronescu trebuie sa raspunda la toate acestea, fiindca mi se pare strigator la cer ce s-a intamplat. Nu raspunde insa la telefon, ca am incercat sa o sun. Nu am reusit sa aflu un cuvant de la dansa despre ce s-a intamplat. E o nebunie", a spus Oprea pentru Agerpres. Declaratiile pe larg, aici.

 • Ecaterina Andronescu a declarat pentru Digi24 ca "nu intelege toata agitatia" si ca amendamentul respecta procedurile parlamentare, insa a refuzat sa spuna cine a avut ideea amendamentului si cand a stiut de acesta.
 • UPDATE "Stiu ca secretarul comisiei, domnul Dumitru Oprea a lipsit, eu am semnat raportul ca presedinte al comisiei. Doamna consiliera de la comisie a luat semnatura de la domnul Danut (Cristian Danut Mihai - n.red.), vicepresedinte al comisiei, care tot de la PNL este. Eu stiu ca am semnat. Sunt foarte atenta la documente si am avut grija sa avem cvorum de sedinta", a declarat senatoarea PSD pentru News.ro.

Intrebata de acuzatiile lui Oprea, aceasta spune: "Da. Nu a fost la sedinta, imi pare rau."

"Stati putin, ca nu inteleg toata agitatia aceasta. Este un amendament care urmeaza procedurile parlamentare, poate sa fie votat, poate sa nu fie votat. Daca a fost votat de Senat, presedintele poate sa-l promulge, poate sa nu-l promulge. Nu a tintit actiunea care este acum in derulare" a spus ea, citata de digi24.ro.

Despre concursuri, Andronescu spune ca masura luata de Ministerul Educatiei va face ca numai 10% dintre actualii directori sa mai ramana in functii.

 • "Aceasta actiune a bulversat atat de mult tot sistemul, ca avem la comisie tenacuri de sesizari din partea sistemului de invatamant, incat trebuie sa facem ceva. Din partea profesorilor, directorilor, inspectoratelor. Aici suntem. Ce credeti, ca aveam eu asa o bucurie sa gasim o formula, alta decat cea care este? Sunt circa 7.000 de directori. Dupa opinia mea, nu vor lua (examenul) 10% din cei 7.000. Sa zicem ca vor lua jumatate...
 • Initiativa aceasta, amendamentul acesta spune ca concursurile pentru directori se organizeaza numai in vacanta, cand ai posibilitatea sa-ti completezi normele, sa-ti rezolvi toate problemele, si nu sa bulversezi sistemul in timpul anului scolar. Directorii acum, in prima luna de scoala, au obligatii extrem de serioase pentru ca anul scolar sa se poata derula cu bine pana la sfarsitul anului, cand sunt si examene. Pai acum, in loc sa se ocupe de problemele pe care trebuie sa le rezolve in calitate de directori, se ocupa de concursurile lor?
 • Deci, eu nu am nimic impotriva demersului. Cred ca organizarea unui concurs pentru ocuparea functiilor de directori este necesar, dar nu asa. N-am nicio problema cu organizarea concursului, dar sunt obligata ca, in calitatea mea de ales al poporului, sa tin seama de ceea ce imi sesizeaza sistemul. De exemplu, in doua judete, de la inspectorat am primit mesajul ca jumatate din directori isi dau demisia. Nu va suparati, in acest moment, cand anul scolar a inceput, acest lucru este grav. Nu cred ca de ambitia de a face acum concursul, pana in noiembrie, trebuie sa bulversam sistemul. Am si alta propunere. Dupa opinia mea, ar trebui sa prevedem intr-o lege ca directorul scolii sa fie ales in consiliul profesoral al scolii pe baza unui plan de management. Sa scrie in acel plan ce vrea sa faca in scoala si sa dam consiliului profesoral, in actele normative, dreptul de a-l demite pe directorul astfel ales, daca nu se tine de angajamentele pe care si le-a luat."

Ulterior, ea refuza sa spuna cine a avut ideea acestui amendament. "Nu este un secret, dar nu cred ca acest lucru este important" a spus ea.

Intrebata daca a stiut de acest amendament inainte de sedinta comisiei, Andronescu s-a plans de "modul inchizitoriu" in care se discuta. Imi pare rau. Multumesc foarte mult. In modul acesta nu cred ca putem discuta. Sunt un om foarte civilizat, niciodata nu am refuzat sa raspund, am discutat cu dumneavoastra, dar modul acesta inchizitoriu (sic!) nu este bine..."

***

Nici vicepresedintele comisiei, senatorul liberal Cristian-Danut Mihai, nu stie cine a semnat acel raport. Intrebat daca el a fost acela, el a raspuns: "Nu mi-as fi permis" sa semnez fara sa discut cu (Dumitru Oprea).

Mihai a relatat pentru HotNews.ro ca a participat la sedinta comisiei, insa a plecat cu putin timp inainte de final. La acea sedinta s-a discutat pe larg subiectul concursurilor pentru ocuparea functiilor de director de scoala, in prezenta mai multor invitati - directori de licee, sindicalisti si reprezentanti ai ministerului educatiei, discutii care au durat circa doua ore si care au avut loc dupa ce s-a trecut prin cele patru proiectele aflate pe ordinea de zi, discutii la finalul carora s-a decis trimiterea unei adrese la minister.

Vezi aici ordinea de zi

"Am convenit cu totii sa facem o adresa catre Ministerul Educatiei sa revina asupra datei concursurilor si alte elemente de ordin tehnic legate de concurs", a declarat acesta.
 • Senatorul liberal a afirmat pentru Digi 24 ca semnatura seamana cu a lui dar el nu a semnat, astfel incat va face si o nota scrisa catre presedintele Senatului
 • Andronescu a ţinut să menţioneze că "nu înţelege de ce s-a produs atât de mare dispută în jurul acestui subiect", mai ales că rezultatul raportului unei comisii este supus votului plenului Senatului, iar plenul decide dacă o asemenea propunere este acceptată sau nu.
HotNews.ro a luat legatura si cu alti doi senatori membri in comisie. Mihaela Popa (PNL) a declarat ca a consultat ordinea de zi si a decis sa mearga la comisia de afaceri europene, unde este vicepresedinte, dar a adaugat ca "nu este legal" sa faci un amendament la un proiect cu care textul acestuia nu are nicio legatura si ca nu va putea trece de plen.

Cristian Dumitrescu (PSD) a declarat de asemenea ca a stat doar la inceput cand s-au dat cateva avize, apoi a plecat la comisia de cultura unde nu exista cvorum.

Reprezentantul secretariatului comisiei a refuzat sa discute cu reporterul HotNews.ro pe aceasta tema.

Ecaterina Andronescu nu a putut fi contactata in cursul zilei de joi de reporterul HotNews.ro. Aceasta a confirmat initial pentru Mediafax ca "Exista o asemenea lege in Parlament, dar nu stiu cand se va vota, cand o sa o puna pe ordinea de zi Biroul permanent al Senatului". Intrebata cum si de ce a introdus amendamentul pe lege, Ecaterina Andronescu nu a mai comentat si nici nu a mai putut fi contactata telefonic, precizeaza agentia de presa.

***

PSD s-a declarat public impotriva organizarii concursurilor pe 12 octombrie, acuzand o "metodologie netransparenta si organizata in pripa." Redam mai jos comunicatul de presa transmis joi de liderul deputatilor PSD, Florin Paslaru:

"Daca, la nivel de principiu, suntem de acord cu sustinerea unui concurs pentru ocuparea functiilor de conducere din unitatile scolare preuniversitare, nu putem fi de acord cu o modalitate netransparenta si organizata in pripa a acestuia, din urmatoarele motive:

Calendarul de concurs propus de catre ministru doar printr-o declaratie de presa este unul extrem de strans si nerealist;
Metodologia in baza careia ar trebui organizat concursul a fost publicata in mod oficial abia la data de 10 septembrie, desi proba scrisa nationala a fost anuntata pentru data de 12 octombrie 2016;
Foarte tarziu, in 10 septembrie, a fost data publicitatii si bibliografia pentru probele de concurs, in ciuda faptului ca peste o luna ar trebui sustinuta proba scrisa; mai mult, aceasta are o nota de subsol in care scrie ca se poate modifica si completa ulterior (cand, eventual in ziua examenului?!)
Ordinul de Ministru invocat trebuia dat, potrivit legii, pana la inceputul noului an scolar, insa el nu a aparut in spatiul public decat pe 10 septembrie;
Procedura anuntata verbal de catre domnul ministru incalca flagrant mai multe principii prevazute in Legea 1/2011, la art. 3, lit. e, j, t si anume: principiul descentralizarii (concursul trebuia organizat de catre unitatile de invatamant prin Consiliu de Administratie ￯ art. 257, alin. 2), principiul egalitatii de sanse (prin excluderea actualilor directori care, din motive obiective, nu ar putea participa la concurs, dand posibilitatea unor persoane care nu au sustinut concursul sa ocupe functiile respective, prin decizii de detasare) si principiul fundamentarii deciziilor pe dialog si consultare (neexistand dezbateri publice sau consultari cu reprezentantii elevilor, parintilor, profesorilor si autoritatilor publice);
Prin calendarul preconizat, o posibila inlocuire a directorilor ar putea fi realizata in mijlocul anului scolar, afectand procesul de invatamant si continuitatea activitatii manageriale. Astfel, la jumatatea semestrului I, o parte a cadrelor didactice care ar trebui sa fie implicate in procesul instructiv-educativ al elevilor, vor participa la pregatirea si desfasurarea acestor concursuri, bulversand derularea fireasca a procesului de invatamant.

Ingrijorarea noastra este alimentata de suspiciunea ca aceasta metodologie netransparenta se doreste a fi un paravan pentru schimbari ale directorilor de scoli bazate pe alte criterii decat cele de profesionalism, punerea actualilor directori de scoli in imposibilitatea de a mai candida pentru functiile pe care le detin, iar pentru atingerea acestor scopuri ministrul Mircea Dumitru depaseste mandatul asumat de catre actualul Guvern prin programul de guvernare, aprobat de Parlament la investirea acestuia.
Mentinerea datelor de concurs prevazute in metodologie este un abuz, intrucat termenele sunt extrem de stranse: in decurs de o luna trebuie facut dosarul (acte, legalizari, examene de medicina muncii etc.), dosarul trebuie incarcat pe site, trebuie revizuit Planul de Dezvoltare Institutionala , trebuie intocmita scrisoarea de intentie, trebuie realizat planul de masuri, trebuie invatata bibliografia stufoasa, timp in care actualii directori ar trebui sa conduca si scolile￯

Toata aceasta bulversare a sistemului de invatamant preuniversitar a pornit, potrivit ministrului Mircea Dumitru, de la 'sesizari si mesaje publice referitoare la ceea ce se intampla in scoli sau in inspectoratele scolare'. Pe baza acestor asa-zise mesaje, ministrul isi permite sa jigneasca inadmisibil un intreg sistem, spunand ca 'dupa 10 ani de intruziune politica in scoala, credem ca este momentul pentru reprofesionalizarea invatamantului scolar'."


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

10585 vizualizari

 • +44 (46 voturi)    
  Fals ,uz de fals , d-na Andronescu ! (Vineri, 16 septembrie 2016, 16:09)

  DEMA GOGU' [utilizator]

  Procurorii s-au autosesizat deja ...
  • -37 (43 voturi)    
   Mda, graba mare (Vineri, 16 septembrie 2016, 16:30)

   newlook [utilizator] i-a raspuns lui DEMA GOGU'

   Mda, graba mare la furat posturi de director pentru sorosime. Deh, dupa alegeri vine maturoiul competentilor; trebuie intelesi taietorii de frunza la caini: daca nu gasesc acum sinecuri, iar urla a foame patru ani.
   • +15 (19 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 16 septembrie 2016, 17:05)

    [anonim] i-a raspuns lui newlook

   • +18 (20 voturi)    
    WOW, Newlook (Vineri, 16 septembrie 2016, 17:15)

    mr_mojo [utilizator] i-a raspuns lui newlook

    Din Soroș nu mai ieși; e penibil. Poate merge la publicul de la TV dar aici oamenii au mai văzut lumea. Niște minime argumente ar mai aduce un pic de autenticitate și credibilitate. Oricum știm că ești postac, măcar fă-o cu stil, nu așa, stahanovist.
    • +1 (1 vot)    
     postac (Sâmbătă, 17 septembrie 2016, 9:22)

     Ilidia [utilizator] i-a raspuns lui mr_mojo

     Corect "prostac"...
     • 0 (0 voturi)    
      Si mai bine (Sâmbătă, 17 septembrie 2016, 22:52)

      adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui Ilidia

      "prosttac " , adica sunt prost, mai bine tac.
   • +17 (19 voturi)    
    asta-i cuvantul pe unitate "sorosime"? (Vineri, 16 septembrie 2016, 17:19)

    yellowdog [utilizator] i-a raspuns lui newlook

    ce meserie infecta aveti domnule....
    • +10 (12 voturi)    
     infecta, dar lucrativa! (Vineri, 16 septembrie 2016, 18:46)

     Cristioan [utilizator] i-a raspuns lui yellowdog

     Sa nu credeti ca pe degeaba abereaza trollul pedeserist, postarea de magarii este bine platita!
     • -5 (9 voturi)    
      @ mr_mojo, yellowdog, Cristioan si care or mai fi (Vineri, 16 septembrie 2016, 21:50)

      newlook [utilizator] i-a raspuns lui Cristioan

      @ mr_mojo, yellowdog, Cristioan si care or mai fi

      Baieti, pe vremea cand erati basisti, tot asa spuneati despre ceilalti, ca ar fi platiti. N-ar fi nimic rau in asta, doar ca, intre timp, viata a dovedit ca singurii platiti erati chiar voi, postacii Elenei Udrea.
      S-a vazut ulterior ca cucoana va dispretuia profund, atunci cand a facut publice e-mailurile sefului vostru care spunea ca nu va meritati nici coltisorul de pizza cu care unii dintre voi erau platiti, atat erati de prosti.
      Tinand cont ca sunteti la acelasi nivel calitativ cu postarile, chiar daca ati schimbat sefii cu unii sorosisti, care credeti ca e parerea lor intima despre voi.

      PS: Nu ma deranjeaza nicidecum alegatiile ca as fi platit, dar, sincer, vis-a-vis de castigurile mele reale lunare, nu vad entitatea din Romania care si-ar putea permite. Cu sau fara Soros.
      • 0 (0 voturi)    
       pentru newlook (Sâmbătă, 17 septembrie 2016, 22:56)

       adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui newlook

       Pai tu stai toata ziua pe hotnews si postezi.
       Nu ai cum sa ai si o alta slujba bine remunerata.
  • +28 (30 voturi)    
   Jigneste (Vineri, 16 septembrie 2016, 16:45)

   rcaon.ro [utilizator] i-a raspuns lui DEMA GOGU'

   ...doar psd-istii abonati la functii publice.

   Eu nu ma simt deloc jignit, chiar mi se pare normal sa treci printr-un concurs pentru a ajunge intr-o pozitie de director.

   Iar timpul de o luna nu e deloc mic. Ce doreste PSD-ul? Sa primeasca din timp raspunsurile sa le poata memora?
  • -30 (36 voturi)    
   Dumitru Oprea.... (Vineri, 16 septembrie 2016, 16:45)

   newlook [utilizator] i-a raspuns lui DEMA GOGU'

   Dumitru Oprea, acest ...."liberal" a fost pana mai ieri (pana la autodesfiintare) PDL-ist. Basist.
   Basistii se remarca prin doua episoade importante: primul cand Basescu le-a spus ca nu mai sunt de stanga ci sunt de dreapta. Acum multi ani. Nu a fost NICI MACAR o singura delimitare; vreunul care sa zica "dom'le, au am principii...etc!".
   Mai tarziu, cand Basescu era Zeus si Boc umilul sau servitor, pe pedelici i-a lovit, deodata, brusc si pe neasteptate, initiativa. Asa ca au facut o lege pe care nu au supus-o aprobarii in avans a lui Zeus. Au votat-o, interviuri, pupaturi, etc... pana cand s-a pronuntat Zeus. Care, s-a pronuntat CONTRA. A inceput pedeliada nationala de delimitare, de pupat flegma tocmai trasa, de cenusa in cap, tot tacamul din categoria "Am fost un dobitoc!".
   Deci pedelicii, dovedit, istoric, s-au prostituat IN MASA in cel putin doua ocazii importante.
   In afara de maimutele urlatoare sorosiste de forum HN, s-ar mira cineva ca acest pedelist, Dumitru Oprea, sa nu-si mai recunoasca spusele?
   Pentru ca miza e prea mica ca vreun om normal sa fi semnat in locul lui fara sa aiba aceeptul anterior al basistului.
   • +8 (10 voturi)    
    te-ai sesizat atunci ? (Vineri, 16 septembrie 2016, 17:05)

    cladob [utilizator] i-a raspuns lui newlook

    NU are importanta ce partid sau ce indivizi din au facut ilegalitati. Hotul neprins e negustor cinstit.

    Trebuie insa prinsi, opriti si indepartati astfel de infractori INDIFERENT de culoarea lor politica
    • -3 (7 voturi)    
     Bre, citeste postarea.... (Vineri, 16 septembrie 2016, 21:21)

     newlook [utilizator] i-a raspuns lui cladob

     Bre, citeste postarea....si mai vorbim.
     Pa.
   • +14 (16 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 16 septembrie 2016, 17:18)

    [anonim] i-a raspuns lui newlook

   • +5 (9 voturi)    
    Stiam ca e o culpa daca esti PSD-ist, adica HOȚ ! (Vineri, 16 septembrie 2016, 21:51)

    DEMA GOGU' [utilizator] i-a raspuns lui newlook

    PDSR ,PSD ,PCR ,adica hoți ,tradatori si criminali...;)
 • +38 (40 voturi)    
  Katy. (Vineri, 16 septembrie 2016, 16:09)

  MirceaGeorgescu1 [anonim]

  Totdeauna v-am raspuns cu amabilitate! Cat de cinica poate fi acasta Ana Pauker a invatamanului romanesc!
  • +5 (5 voturi)    
   mai mult decat cinica (Sâmbătă, 17 septembrie 2016, 7:07)

   vizirul [utilizator] i-a raspuns lui MirceaGeorgescu1

   a avut si mai are in continuare un rol nefast asupra invatamantului din Romania;este artizana fabricilor de diplome pe bani,a doctoratelor gaunoase, a desfiintarii invatamantului profesional, care este un pilon a fortei de munca calificate;as numi toate aceste actiuni tradarea interesului national.
 • +43 (45 voturi)    
  pai.... asta nu e nitel penal? (Vineri, 16 septembrie 2016, 16:10)

  bogdan1477 [utilizator]

  daca altcineva a semnat in dreptul lui Oprea, asta se numeste fals in acte publice si se pedepseste conform legii. Ar trebui sa fie suficient de grava chestiunea incit sa nu mai aiba abramburica obraz sa spuna "Nu inteleg toata agitatia aceasta. Este un amendament care urmeaza procedurile parlamentare"...
  Da' se pare ca la madama asta obrazul e mai gros ca la restul vietuitoarelor...

  Asteptam DNA-ul sa se sesizeze din oficiu... penrtru ca daca in parlamentul romaniei se semneaza acte cu semnatura falsa, mai ales fara acordul titularului de drept al semnaturii, e extrem de grav. Una e sa votezi la doua miini ca tee-a rugat colegul care a preferat sa stea acasa in loc sa vina la munca, si alta e sa semnezi pe shestache acte in numele altuia.
 • +29 (31 voturi)    
  Nu e nici un mister (Vineri, 16 septembrie 2016, 16:11)

  ICosmin [utilizator]

  E PSD-ul in actiune.
 • +21 (25 voturi)    
  Votul la patru maini (Vineri, 16 septembrie 2016, 16:12)

  Martinezu [utilizator]

  si semnatura in numele altor colegi.
  Ce ne mai mira la smenarii din parlament?
  Eu as pune anunturi pentru vizitatori/jurnalisti:
  Atentie la buzunare ! Va aflati in Parlamentul Romaniei.
 • +36 (40 voturi)    
  Normal. (Vineri, 16 septembrie 2016, 16:14)

  Johanis [utilizator]

  Vechii directori numiti de catre PSD trebuie sa ramana in functii macar pana dupa alegeri. Doar scolile vor gazdui sectii le votare. E foarte important.
 • +27 (33 voturi)    
  Senatul Romaniei (Vineri, 16 septembrie 2016, 16:14)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Primii infractori ai tarii. O adunatura de hoti, complici la jaf, care face legi pentru mafiile pe care le reprezinta. Pentru incitare la fals, senatoarea ANDRONESCU trebuie judecata, condamnata si trimisa EXEMPLAR la ocna penru multi ani.
 • +27 (29 voturi)    
  Mda... (Vineri, 16 septembrie 2016, 16:16)

  Veetor [utilizator]

  "...am discutat cu dumneavoastra, dar modul acesta inchizitoriu (sic!) nu este bine..."

  Pissy inca nu s-a prins ca mai trebuie din cand in cand sa si explici actiunile tale in fata electoratului... (mai ales cand faci niste idiotenii de astea). A ramas inca setata pe "Eu ordon, voi executati!".

  Tine-o tot asa!
 • +39 (41 voturi)    
  PSD cel mai anti-romanesc partid (Vineri, 16 septembrie 2016, 16:21)

  neagoe [utilizator]

  Deci doar 10% dintre directori sunt COMPETENTI, iar cum PSD sutine INCOMPETENTA, restul de 90% al directorilor trebuie sa ramana.

  Bai fratilor din PSD, chiar nu o puteti opri pe cucoana asta sa distruga tot, tot! Chiar nu puteti face nimic constructiv? Chiar nu va simtiti in stare sa conduceti decat o tara de needucati?

  Rezultatul acestor actiuni nu poate fi decat unul singur: disparitia noastra ca natie. Peste 10-15 ani cand vor iesi la pensie "decreteii" veti fi obligati sa deschideti granitele emigratiei pentru a putea sa sustineti niste amarate de pensii si de bugete nationale. Veti aduce JIHADUL islamic in aceasta tara. (Sau poate chiar asta urmariti. Vezi si super-moscheea si scoala islamica promovate de Ponta si guvernele sale.)

  In campania electorala trebuie sa se defileze cu dorinta voastra de blocare a unei masuri elementare de evaluare a unor directori in marea lor majoritate de-a dreptul INCOMPETENTI.

  Rusine PSD, groparul Educatiei Romanesti. PSD, cel mai ANTI-romanesc partid care a activat vreodata in Romania.
  • +15 (17 voturi)    
   nu vor (Vineri, 16 septembrie 2016, 16:54)

   cladob [utilizator] i-a raspuns lui neagoe

   nu ca nu pot.. PSD e anti romanesc, bine puncatat. Prtidul SUBMINARII Democratiei foloseste orice tehnici sovietice, dismulari si altele asemenea.

   Poporul Roman nu are nimic de a face cu acesti golani
  • +13 (17 voturi)    
   PSD = Rusia (Vineri, 16 septembrie 2016, 17:34)

   Trojan.H [utilizator] i-a raspuns lui neagoe

   In alte timpuri Androneasca si complicii ei ar fi fost impuscati pentru inalta tradare.
 • +30 (34 voturi)    
  Abramburica nu intelege NATURE,mai nimic ! (Vineri, 16 septembrie 2016, 16:25)

  Plagarus [utilizator]

  Publicaţia Nature, cea care a adus pentru prima oară dovezi privind plagiatul comis de premierul Ponta, publica un nou articol incendiar cu titlul - Plagiatul din nou prezent în proiectele româneşti prin care cercetătorii încearcă să obţină finanţări pe bani publici. Articolul o acuza pe Andronescu de girarea unei cereri de finantare in valoare de 500.000 de euro bazata pe plagiat.
  Ian Wassell, inginer in telecomunicatii la Universitatea Cambridge, Marea Britanie, alaturi de alti patru experti internationali care au examinat cererea de finantare pentru integru.org, a comentat ca, din punctul sau de vedere, este “cel mai evident caz de plagiat pe care l-a intalnit.
  Andronescu a semnat cererea de finantare pentru proiectul OWHAN in calitate de rector al uneia dintre universitatile participante la proiecte - Universitatea Politehnica Bucuresti -
 • +31 (33 voturi)    
  Abramburica pare naiva, dar controleaza totul (Vineri, 16 septembrie 2016, 16:30)

  tropotaru [utilizator]

  uitati proba de paradox, zice n-are nimic impotriva, dar nu e de acord:

  "Deci, eu nu am nimic impotriva demersului. Cred ca organizarea unui concurs pentru ocuparea functiilor de directori este necesar, dar nu asa".

  "N-am nicio problema cu organizarea concursului, dar sunt obligata ca, in calitatea mea de ales al poporului, sa tin seama de ceea ce imi sesizeaza sistemul".
 • +13 (15 voturi)    
  versiune femeie a plagiatorului (Vineri, 16 septembrie 2016, 17:21)

  yellowdog [utilizator]

  in actiune...
 • +14 (16 voturi)    
  ! (Vineri, 16 septembrie 2016, 17:47)

  Kpriciu [utilizator]

  Aruncati criminala asta in Puscarie!
 • +8 (10 voturi)    
  Nesimitit pana la moarte (Vineri, 16 septembrie 2016, 18:05)

  tudorLeo [utilizator]

  Daca cineva avea nevoie de inca o dovada a 'calitatii' persoanelor care ne-au condus viitorul de-a lungul anilor, atunci luati de-aici! Continuati sa votati nulitati frustrate si corupte precum Ecaterina ca rezultatul va fi acelasi mereu...
 • -16 (18 voturi)    
  Cu mandrie proletara fratilor (Vineri, 16 septembrie 2016, 18:37)

  Tambrian [utilizator]

  Criminala, Ordinara,Comunista si cate si mai cate este ca fiecare dintre dumneavoastra. Daca odata un impetuos ce se da mare cunoscator la invatamant este adus sa cunoasca problemele de aici isi va cere singur scuze pentru noroiul aruncat. Ca si la fotbal si la invatamant se pricepe toata lumea. Daca tehnocratii si mai nou actualul ministru al invatamantului doreau sa puna pe baze solide directoriatul in invatamant apoi anuntau asta de la investire si se ocupau sa aiba cadru legal. Pe urma orice scoala cu ale sale; e bine ca un profesor de sport sa fie director la un liceu de informatica?. Sau la o scoala sportiva este bine sa fie director oricine? Si altele asemenea acestora ...
  • +3 (3 voturi)    
   Scorpie , (Sâmbătă, 17 septembrie 2016, 23:07)

   adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui Tambrian

   piaza rea",Ana Pauker " , nesimtita, nenorocita,
   jagardea, etc.
 • +4 (6 voturi)    
  e o buna ocazie... (Vineri, 16 septembrie 2016, 19:32)

  rezis [utilizator]

  ...pt dl oprea de a iesi dintr/un profund anonimat parlamentar....desi cei din iasi si/au pus ceva sperante....de ce nu ar sesiza chiar el organele competente?
 • +1 (3 voturi)    
  Intrebare (Vineri, 16 septembrie 2016, 19:39)

  ElianaMuresan [anonim]

  Pe mine nu ma intereseaza ce doreste un partid sau altul. Problema mea este ca am avut proasta inspiratie ca, obtinind nota 9 la examenul national, am ales un post rezervat pt. un an, postul directorului. Acum dupa trei luni, ma vad fara post, fara bani si fara posibilitatea de a obtine alt post. In situatia mea sint sute de profesori. Nu intereseaza pe nimeni ce se intimpla cu ei! A, sa nu uit: postul meu este in mediul rural, deci nu in buricul tirgului si actualul director nu vrea sa participe la concurs, avind doar doi ani pina la pensionare, ani pe care doreste sa-i petreaca in liniste, sa fie mai putin solicitat.
  • 0 (0 voturi)    
   De ce ? (Sâmbătă, 17 septembrie 2016, 23:09)

   adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui ElianaMuresan

   De ce esti acum fara post, fara bani,fara posibilitatea de a obtine alt post ?
 • +6 (8 voturi)    
  Infecta (Vineri, 16 septembrie 2016, 19:42)

  StefanMarcu1 [anonim]

  aceasta a distrus și distruge tot ce atinge. Pare însă intangibilă. Și mă enervează teribil faptul că la televiziuni, care ajung cel mai bine la public, chiar și la cele care nu sunt arondate PSD-ului, toată lumea o tratează cu mănuși, ca pe o doamnă, când ea este o jagardea.
 • +7 (9 voturi)    
  Proceduri parlamentare (Vineri, 16 septembrie 2016, 19:47)

  fanegr1ja [utilizator]

  Deci nici Dumitru Oprea, presedintele comisiei si nici Cristian-Danut Mihai, vicepresedintele, nu stiu nimic de acea semnatura cu bara.

  Cu toate acestea "groparul invatamantului romanesc" merge mai departe cu minciunile in ciuda realitatii.

  Eu o mizerie umana mai mare ca aceasta femeie nu am intalnit in viata mea.

  Dar stiti ce? In Decembrie 60% dintre romani iar or sa stea acasa. Asa ca cei 40%, ca medie, ce s- au prezinta la vot in ultimii 27 de ani or sa stabileasca iar viitorul tarii pentru 4 ani. O majoritate PSD+ALDE+UDMR se face imediat. Si iar o sa o avem pe Abramburica la butoane pe baza unei majoritati de 25% din electorat. Asta este cu adevarat trist.
 • +10 (12 voturi)    
  nu este prima oara la dna Andronescu (Vineri, 16 septembrie 2016, 20:41)

  theli [utilizator]

  Tot acelasi lucru s-a intamplat si cand i-a acordat titlul de doctor patriarhului Daniel. Atunci a promis ca arata procesul verbal al sedintei in care se arata decizia dar ca o va arata in cateva zile ca nu a avut timp atunci. S-a cerut hartia respectiva inclusiv printr-o cerere semnata de cateva zeci de studenti si profesori si s-a ignorat cererea.
  Sunt curios de cate ori ii mai merge.
 • -6 (8 voturi)    
  destabilizarea unitatilor de invatamant (Sâmbătă, 17 septembrie 2016, 11:11)

  mariio [utilizator]

  Deoarece acest concurs se desfasoara la inceputul anului scolar, lasand unitatile POSIBIL fara directori, NU SUNTEM DE ACORD CU DESFASURAREA LUI in aceste conditii ; Destabilizeaza unitatile de invatamant.
  Suntem de acord ca desfasurarea acestui examen sa fie pe perioada vacantei de vara !!
  • +3 (3 voturi)    
   mario, (Sâmbătă, 17 septembrie 2016, 23:12)

   adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui mariio

   tu esti mai multi ? Ai personalitate multipla sau suferi de altceva ?
 • -7 (9 voturi)    
  andr (Sâmbătă, 17 septembrie 2016, 11:55)

  elena333333 [utilizator]

  Concursul de directori trebuie dat in vara, la fel ca toate celelalte! Nu trebuie sa destabilizam structura unui an scolar!
 • -7 (9 voturi)    
  D-na Andronescu, un om al scolii (Sâmbătă, 17 septembrie 2016, 12:15)

  responsabil [utilizator]

  Eu cred ca la mijloc este o neintelegere. D-na Ecaterina Andronescu, care este senator al circumscriptiei in care locuiesc, a fost si a ramas un om al scolii, care chiar vrea sa vina in ajutorul oamenilor care lucreaza in educatie, indiferent de functia pe care o ocupa. Organizarea concursului pentru ocuparea functiilor de director si director adjunct in scoala trebuie facuta, dar avand la baza o metodologie care sa aiba in vedere si propunerile sindicatelor din invatamant, iar calendarul de desfasurare a concursului sa nu perturbe activitatea din unitatile scolare.
 • -4 (6 voturi)    
  Miscarea personalului didactic in luna oct. 2016 (Sâmbătă, 17 septembrie 2016, 19:57)

  lore21 [utilizator]

  Concursurile pentru directori ar trebui sa se organizeze numai in vacanta de vara, categoric nu trebuie bulversat sistemul in timpul anului scolar.
  Intreb si eu: Ce o sa se intample cu profesorii repartizati pe posturile rezervate? Din pacate pe nimeni nu intereseaza acest aspect. Numai la noi este posibil asa ceva. Doamna Andronescu are perfecta dreptate. Metodologia netransparenta se doreste a fi un paravan pentru schimbari ale directorilor de scoli bazate pe alte criterii decat cele de profesionalism. "Da Doamne romanului mintea cea de pe urma!"
 • +3 (3 voturi)    
  Sistemul e putred (Duminică, 18 septembrie 2016, 8:56)

  GheorgheGabriel [anonim]

  Eu lucrez in sistem si va asigur ca 90 % dintre directori sunt scursuri care au ca singura calitate faptul ca au facut compromisul de a fi unelte politice. Mai grav este ca, cred ca peste jumatate , sunt cei mai prosti oameni din scoli, semianalfabeti ajunsi in sistem si manati de ambitia prostului!!! In mediul rural situatia e catastrofala, adica sunt si directori care nu stiu nici sa porneasca computerul, deci apeleaza la altii pentru toate operatiunile pe computer, iar in madiul urban, se intampla ca functiile sa fie politice, cumparate ori date unor persoane influente sau rude, care actioneaza dictatorial de multe ori. Da, directorii de scoli, trebuiesc schimbati in mare majoritate.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by