Agentia Nationala de Integritate anunta ca a constatat existenta indiciilor privind posibila savarsire a infractiunii de conflict de interese de catre Gheorghe Popa, fost rector al Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza" Bucuresti.

In exercitarea atributiilor de ordonator de credite, in perioada in care concomitent cu functia de conducere detinuta a facut parte si din echipa de implementare a proiectului "Promovarea cercetarii stiintifice din domeniul criminalisticii in activitatea judiciara" derulat in cadrul Academiei de Politie, acesta, a aprobat mai multe documente si a dispus efectuarea de plati catre sine, valoarea totala a veniturilor realizate astfel, fiind de 8.205 lei, se afirma intr-un comunicat ANI.

Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Sector 5 in vederea efectuarii de cercetari cu privire la savarsirea de catre Popa a infractiunii de conflict de interese.

Gheorghe Popa a fost demis de la sefia Politiei Romane in 2008 pentru management defectuos in derularea programului de achizitie a autospecialelor de politie.

Presa relata atunci despre o achizitie pe bani publici facuta de Ministerul Internelor, prin care urmau sa fie cumparate autovehicule Dacia Logan la 45.000 de euro, preturi care, daca se adauga si taxele de leasing asociate, ajungeau la aproximativ 70.000 de euro.

Gheorghe Popa s-a aflat la conducerea Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza" din Bucuresti din anul 2014 si pana in luna martie a acestui an, cand a fost pensionat, prin decret prezidential.

Suse din academie declarau pentru News.ro ca Gheorghe Popa a cerut sa se pensioneze dupa ce Corpul de control al ministrului Internelor a descoperit mai multe nereguli in modul in care au fost gestionate fondurile europene, dar si legat de mai multe numiri pe functii care nu ar fi respectat cerintele legale.