Presedintele venezuelean a prelungit starea de urgenta Presedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a decis vineri dimineata prelungirea starii de urgenta pentru o perioada aditionala de doua luni.

Nicolas MaduroFoto: Agerpres/AP

De asemenea, este vorba despre a patra prelungire a starii de urgenta, care permite limitarea drepturilor opozitiie politice si da dreptul unitatilor militare sa asigure livrarea alimentelor pe intreg teritoriul statului sud-american, informeaza DPA, citata de News.ro.

Venezuela a fost zguduita de o puternica criza economica odata cu scaderea pretului petrolului, care a avut un impact puternic asupra capacitatii autoritatilor de a aproviziona piata cu alimente, produse esentiale, medicamente, paine si produse sanitare.

De asemenea, executivul venezuelean este momentan intr-un conflict direct cu producatorii agricoli, care sunt acuzati ca duc un razboi economic, prin incetinirea intentionata a productiei.

Venezuela se confrunta cu una dintre cele mai mari rate de inflatie din intreaga lume, care a ajuns la 121,7% in 2015.

Intre timp, formatiunile de opozitie incearca sa organizeze un referendum privind demiterea presedintelui Nicolas Maduro.