Politistii din Arges au recuperat, joi, un prejudiciu de aproape 100.000 de lei intr-un dosar de furt calificat comis de un minor, bunurile sustrase fiind valorificate de doi complici la case de amanet, informeaza Agerpres.

Paguba materiala rezultata in urma a patru spargeri consta in diferite sume de bani, 350 de grame de aur, mai multe ceasuri si un telefon mobil, potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Politie Judetean Arges.

"Din cercetari, politistii au stabilit ca, in perioada 20-28 august, un minor de 17 ani din orasul Stefanesti ar fi patruns prin efractie in patru imobile de pe raza localitatii, de unde ar fi sustras mai multe sume de bani, bijuterii din aur si un telefon mobil. In data de 15 septembrie, politistii au continuat cercetarile si au identificat pe T.S.A., de 26 de ani si pe R.N.A., de 27 de ani, ambii din Pitesti, banuiti ca ar fi valorificat bunurile la case de amanet din Bucuresti si Slatina", se arata in comunicat.

Politistii au recuperat intreaga cantitate de bijuterii din aur, toate ceasurile sustrase, precum si telefonul mobil, valoarea totala a prejudiciului recuperat fiind de 98.000 de lei.

Minorul care a comis spargerile a fost retinut pe 29 august, el fiind ulterior arestat preventiv pentru 30 de zile pentru furt calificat.

Cercetarile in acest caz au fost efectuate de politistii Formatiunii Investigatii Criminale Stefanesti, sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Pitesti.