Ambasadorul SUA, Hans Klemm, sustine ca singurele steaguri importante pentru el sunt cele ale SUA si ale Romaniei si ca a acceptat sa apara intr-o fotografie tinand steagul secuiesc "din politete", transmite Mediafax.

Ambasadorul Hans Klemm cu steagul secuiescFoto: Facebook - Antal Árpád

Hans Klemm a afirmat miercuri, la Craiova, ca a acceptat sa apara in fotografia respectiva "din politete", dar si pentru a nu exista vreun dubiu in privinta angajamentului SUA fata se parteneriatul strategic cu Romania.

"Misiunea mea este sa intaresc parteneriatul strategic al Statelor Unite ale Americii si Romaniei si relatiile dintre cele doua tari. Ca parte a acestei misiuni, calatoresc in tara. Astazi sunt in Craiova, ieri am fost in Covasna, iar luni in Harghita. Unii dintre liderii politici cu care m-am intalnit in Covasna mi-au cerut sa fac o fotografie cu ei. Dar pot sa va asigur, ca ambasador al Statelor Unite ale Americii in Romania, ca singurele steaguri importante pentru mine sunt steagul Statelor Unite ale Americii si cel al Romaniei", a spus Hans Klemm.

Intrebat de ce a acceptat sa faca acea fotografie, Klemm a raspuns: "Am fost politicos".

De asemenea, ambasadorul a declarat ca a avut o discutie, la telefon, cu ministrul de Externe.

"M-a incurajat sa vin la Craiova si sa explic aici opinia mea legata de acea fotografie. Nu ar trebuie sa existe niciun dubiu in privinta angajamentului nostru fata de parteneriatul strategic pe care il avem cu Romania", a afirmat ambasadorul SUA.

Hans Klemm a participat, la Biblioteca Judeteana "Alexandru si Aristia Aman" din Craiova, la o intalnire cu elevi de liceu si cu studentii beneficiari ai burselor de pregatire oferite de Uzina Ford.

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a fost fotografiat tinand steagul secuiesc, in timpul vizitei in Covasna, primarul orasului Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, spunand ca l-a intrebat pe reprezentantul SUA daca drepturile religioase sunt respectate in Romania in conditiile confiscarii bunurilor bisericesti.

"Ambasadorului SUA i-am facut cadou un steag al comunitatii secuiesti, steag care a devenit si simbolul lipsei de respect al autoritatilor fata de comunitatea secuiasca. Mentionez, ca acest steag a fost folosit prima data in 1599, cand secuii au luptat alaturi de Mihai Viteazul", a scris primarul din Sfantu Gheorghe pe pagina sa de Facebook.

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, a inaugurat pe 13 septembrie cel de-al noualea Raft american American/ Shelf, cuprinzand lucrari de referinta la Biblioteca Judeteana "Bod Peter" Covasna, oferind donatia de carte lui Szabolcs Szonda, Directorul Bibliotecii.