Inca o companie importanta anunta ca va contribui la subscriptia pentru Cumintenia Pamantului. Bitdefender doneaza 100.000 de euro
"Implicarea noastra in campania de sustinere a subscriptiei nationale pentru achizitia operei lui Brancusi este una fireasca fiecarui cetatean, fiecarei echipe care simte romaneste, respecta valorile culturale autohtone si se implica in cauzele comunitatii din care face parte", a declarat Florin Talpes, CEO al Bitdefender.
Achizitia operei lui Constantin Brancusi se poate face printr-un efort al statului roman si al cetatenilor: suma de cinci milioane de euro a fost alocata deja de Guvern si e nevoie ca sase milioane de euro sa fie colectate prin intermediul contributiilor voluntare ale persoanelor private si cele juridice, pana, cel tarziu, pe 30 septembrie 2016.
Opera "Cumintenia Pamantului" a fost realizata de Constantin Brancusi in anul 1907 si apartine patrimoniului cultural national, in categoria Tezaur.
Pe 29 august retailerul Dedeman a transmis ca se implica si el in campania pentru subscriptia nationala cu o donatie importanta, de 127.000 de euro, cate 15 euro pentru fiecare dintre cei 8.500 de angajati ai companiei.
Pe 2 septembrie Carrefour anunta ca se alatura campanie. Intre 1 si 30 septembrie, compania doneaza 1% din vanzarile de produse marca proprie prezente pe rafturile magazinelor Carrefour, spunea retailerul.

Sondaj printre români despre vaccinul antiCOVID: 30% din respondenți spun că nu se vaccinează și 40% nu cred în eficacitatea vaccinurilor / 77% vor redeschiderea școlilor pe 8 februarie
O treime dintre pacienții cu Covid-19 se întorc în spital în următoarele 5 luni cu boli de inimă, de ficat sau cu diabet, iar unul din opt moare - amplu studiu britanic
Axionul ar putea să existe - Apar noi dovezi despre o particulă misterioasă a cărei poveste a început acum peste 40 de ani
Tiger, HBO Go: Un documentar despre mărirea și decăderea celui mai bun jucător de golf din toate timpurile. Dar nu numai
Experiențe personale: 5 tineri din România povestesc cum au folosit pandemia pentru a se reinventa
Nu, gandirea critica "nu e a noastra, ce e a noastra?" Gandirea critica e a mea.
Daca " nu sti cum gandesti, nu gandesti". Si Brancusi ne ajuta. Filozofia ne ajuta. Muzica ne ajuta. Spiritualitatea ne ajuta. Meta-fizica ne ajuta.
Brancusi a sesizat componente esentiale ce alcatuiesc spiritul si gandirea umana si le-a imortalizat.
Intreaga lui opera vorbeste despre evolutia omului si da interpretari solide, pietrificate, cand omul e la ananghie.
In Romania sunt doua feluri de "prosti":
1. Cei care nu s-au instruit niciodata si au ramas primitivi, religiosi, mistici. Ei executa munci simple.
2. Cei care s-au instruit in mare viteza fara sa stea sa reflecteze. Ei sunt capabil sa execute taskuri complicate, abstracte, gen softisti sau ingineri dar cand viata le-o targe aspru se prabusesc spectaculos pentru ca nu au un suport sufletesc.
Nu se pot sprijinii pe ecuatii si pe intructiiuni C++.
Acestia sunt de plans pentru ca ei umplu spitalele psihiatrice si sunt mari consumatorid e anti-d.
Bravo guvernului ca a initiat aceasta campanie. Ne mai aduce aminte cine suntem.
Tehnic ar trebui sa dam toti cate UN LEU.
Un leu pentru Ateneu a dus la constructia unui templu la culturii.
Iar pentru cenzorul de serviciu de la Hotnews: "Esti nebun!!!" nu e atac la persoana? Eu mi-am luat cenzurari pentru idei care nu va placeau, insa la atacuri la persoana e liber?