O retea de traficanti de migranti, care actiona pe granita de vest a Romaniei, a fost destructurata de politistii timiseni in zona de frontiera de la Cenad, unde au fost retinuti 24 de migranti sirieni si patru calauze de nationalitate sarba, transmite Agerpres.

'In urma monitorizarii activitatii infractionale a unei grupari organizate de trafic de migranti, Politistii de Frontiera din cadrul Politiei de Frontiera Timisoara in cooperare cu Brigada de Combatere a Crimei Organizate Timisoara si cu ofiteri ai Directiei de Operatiuni Speciale, sub coordonarea procurorului DIICOT Timisoara au destructurat o retea de trafic de migranti, reusind sa retina in apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Cenad un grup de 24 migranti si patru calauze', se arata intr-un comunicat al Politiei de Frontiera Timisoara.

Marti, politistii de frontiera timiseni au organizat o actiune pe linia combaterii migratiei ilegale in zona de competenta a Sectorului Politiei de Frontiera Sannicolau Mare, iar in jurul orei 22.00, cu ajutorul autospecialei cu termoviziune, a fost observat un grup de persoane care incerca sa treaca ilegal granita spre Ungaria prin apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Cenad.

'Imediat s-a declansat o actiune tactica specifica politieneasca in urma careia au fost retinute 24 de persoane de origine afro-asiatica si patru calauze de nationalitate sarba. Din cele patru calauze, una a fost retinuta impreuna cu grupul de migranti, una in localitatea Timisoara si doua in Punctul de Trecere a Frontierei Cenad', mentioneaza aceeasi sursa.

Grupul de migranti de origine siriana si calauzele au fost preluate si transportate la sediul Politiei de Frontiera Timisoara in vederea continuarii cercetarilor.