Baroul Bucuresti a decis, marti, sa suspende discutiile cu privire la cererea depusa de europarlamentarul Monica Macovei privind excluderea fostului premier Victor Ponta din avocatura, infomeaza Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Consiliului Baroului Bucuresti a hotarat sa amane luarea unei decizii in acest caz, pana la solutionarea definitiva a plangerii depuse de Victor Ponta prin care acesta contesta retragerea titlului de doctor in Drept.

"In sedinta de astazi, analizand sesizarea doamnei avocat Monica Macovei cu privire la cererea de excludere a lui Victor Ponta din Baroul Bucuresti, tinand cont de faptul ca a fost depusa o dovada ca a fost formulata o plangere impotriva ordinului ministrului Educatiei prin care a fost retras titlul de doctor, in unanimitate, Consiliul Baroului Bucuresti a decis sa suspende cererea de excludere pana cand vom sti ce anume va decide ministrul Educatiei cu privire la plangerea formulata de Victor Ponta. Am apreciat ca este o solutie inteleapta pentru a nu crea o insecuritate in raporturile juridice, fiindca o eventuala revocare a ordinului prin care a fost retras titlul de doctor ar avea consecinte implicite si cu privire la decizia baroului", a declarat decanul Baroului Bucuresti, Ion Dragne.

Pe langa plangerea depusa la Ministerul Educatiei, Victor Ponta a deschis un proces si la Curtea de Apel Bucuresti, in care cere anularea ordinului prin care i s-a retras titlul de doctor.

Baroul Bucuresti a discutat din nou, marti, cererea de excludere a lui Victor Ponta, dupa ce, pe 6 septembrie, Baroul a amanat pentru 13 septembrie decizia in acest caz.

La sedinta de martea trecuta a Consiliului Baroului Bucuresti a fost prezenta si Monica Macovei: "Eu doresc aplicarea legii, nu am treaba cu personajul Ponta. Victor Ponta a intrat cu scutire de examen in Baroul Bucuresti pentru ca avea titlu de doctor. Titlul de doctor i-a fost retras de ministrul Educatiei, ca atare nu mai poate sa ramana avocat. O solutie juridica, de exemplu, poate fi ca Baroul, in simetria actelor administrative, sa-i retraga scutirea de examen si atunci automat nu mai poate fi avocat decat daca da examen. Sa dea si el examen ca alti avocati", a afirmat atunci europarlamentarul.Baroul Bucuresti amana din nou discutarea cererii Monicai Macovei de excludere a lui Victor Ponta din avocatura

In august, Macovei i-a cerut decanului Baroului Bucuresti excluderea lui Ponta din avocatura, invocand faptul ca acesta a dobandit calitatea de avocat fara examen, ca titular al diplomei de doctor in Drept, titlu care i-a fost retras.