Vlad Voiculescu anunta o noua procedura de selectie a managerilor de spitale: se va tine cont de curatenia din unitatile medicale si de feedback-ul de la pacient
"Curatenia in spitale, ca vorbim de infectii nosocomiale, ca vorbim de biocide si avem in vedere sensul figurat al termenului curatenia in spitale, avem in vedere managementul de spital. Vom avea o noua procedura de selectie, un nou mecanism de selectie a managerilor, unul transparent, care sa se bazeze pe proiectul fiecarui manager pentru acel spital. Vom avea in vedere indicatori care sa tina cont in primul rand de curatenia in spitale si de feedback-ul pacientului. (...) Cred ca feedback-ul de la pacient este esential", a spus Vlad Voiculescu la o conferinta pe teme de sanatate.
El a explicat ca feedback-ul pacientului va putea fi transmis prin SMS sau prim email, dar dupa perioada de spitalizare: "Feedback-ul pacientului nu va mai fi colectat in spital, ci va fi colectat prin SMS sau prin email dupa plecarea din spital. Intrebarile se vor referi la curatenia din spital, la conditiile din spital, la modul in care a fost tratat, daca i s-a cerut sau nu spaga si alte cateva lucruri pe care noi le consideram relevante. Romania nu are pana in acest moment niciun fel de strategie pentru resursa umana in sanatate."
Vlad Voiculescu a subliniat, de asemenea, ca un lucru absolut necesar este constructia de spitale noi, avand in vedere ca cele existente in prezent sunt din anii '70 sau chiar mai vechi: "Credem ca este necesar ca in aceasta tara sa se construiasca spitale noi. In ultimii 25 de ani, dupa cunostinta mea, s-a construit un singur spital de stat. Credem ca este absolut necesar. Credem ca discutiile despre infectiile nosocomiale, despre fluxurile inadecvate din spitale si despre conditiile inadecvate din spitale in general au intr-o buna masura de-a face cu infrastructura medicala. Putem impune reguli, putem finanta mai bine sistemul, dar toate acestea au niste limitari si limitarile tin de infrastructura invechita."
In ceea ce priveste cele trei spitale regionale, Vlad Voiculescu a sustinut ca "acest guvern, in lunile ulterioare, va pregati aceste investitii'. 'Si pregatirea lor are doua componente de care putem sa ne ocupam: pe de o parte sunt conditionalitatile pe care trebuie sa le indeplinim. Deadline-ul este sfarsitul acestui an. Speram ca, pana la 30 noiembrie, acestea sa fie indeplinite. Ar trebui sa cerem suport international de la OMS si de la Banca Europeana de Investitii. Pe langa aceasta, ce incercam sa definim sunt temele de proiectare pentru cele trei spitale. Abia la mijlocul acestui an am definit suma necesara pentru fiecare spital".

Ce fac cetățenii din Sectorul 2 cu gunoiul menajer de la 1 martie, cu cine încheie contracte, cât plătesc / Primarul Radu Mihaiu: Licență teritorială la nivelul Sectorului 2 nu are niciun operator
1.205 de doze de vaccin antiCOVID-19 pierdute, cele mai multe în Cluj / Între motive: spargerea flacoanelor sau temperatura inadecvată
K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
Vaccinarea profesorilor rămâne prioritate doar în vorbe / Sindicate: Nu pot să se programeze, unora le este teamă să meargă la școală nevaccinați / Cazul concret a două învățătoare
Afacere păguboasă pentru stat: Peste 90 de milioane de măști din Vietnam zac într-un antrepozit vamal, fără prea mari șanse de a mai fi folosite
Si Gica Hagi ar spune ce spui tu, cu vorbele lui ar suna cam asa:
-sa fie bine, ca sa nu fie rau
-mai bine bogat decat sarac
-mai bine sanatos, decat bolnav
-mai bine fericit, decat trist
Alo, tovarasi si pretini, avem nevoie de fapte, trec lunile de cand esti ministru si nu vad nimic concret, doar strategii si planuri.
Inteleg ca muncesti 14 ore pe zi, ca vrei sa faci, ca ai toata disponibilitatea, ca ai un trecut care te recomanda pentru pozitia de ministru. Ce nu inteleg este de ce tot vii cu dicursuri si nu cu actiuni concrete.
Uite o intrebare: cate spitale din Romania, nu doar din Bucuresti, ai vizitat de cand esti ministru ?
Uite alta intrebare: Cand se da drumul la studiul de fezabilitate pentru noul Spital de Mari Arsi, cat va costa acest studiu si ce termen de finalizare are ?
Mai am una: Cata aparatura medicala sta nefolosita in spitale din motive birocratice si ce masuri ai luat ca acesta sa fie pusa in functiune ?
Imi permit sa spun ca feed-back prin sms e o ideea hilara. Daca vrei feed-back, infiinteaza un numar dedicat gratuit de tipul 0800, afiseaza-l obligatoriu peste tot, in toate spitalele si lasa pacientii sa sune. Le aplici un chestionar standard si afli ce te intereseaza. Prin sms suna a gluma proasta.
Mi-ar placea tare mult sa stiu la ce muncesti tu 14 ore pe zi ? Sincer, ar trebui sa comunici diferit, fara astfel de discursuri plate, rasuflate si sa vii cu chestiuni practice, intriseci. Daca muncesti atat de mult, lasa-ne si pe noi sa stim de ce si la ce.
Medic specialist primar - leafa cca. 3800 lei.
Manager spital - leafa cca 10.000 lei.
Iti spun eu, din propria mea experienta: NICI UNA! Medicii si managerii pot sa fure cat vor din fondurile publice, pot sa injure pacientii si sa-i de afara in suturi, pot sa ceara spaga cat vor, iar tu, ca ministru, NU FACI NIMIC! Aa, ba da, iesi din cand in cand sa ne aburesti ca vei face nu stiu ce mecanism prin SMS, email, televoting, stafeta etc.
Un panglicar esti, nu ministru!