Nava scoala Mircea a plecat, luni, in marsul anual de instructie, cei 88 de cadeti de la Academia Navala "Mircea cel Batran" si de la Scoala Militara de Maistri Militari a Fortelor Navale, dar si din alte cinci tari, care se afla la bord, urmand sa navigheze timp de trei saptamani in Marea Neagra, Marea Marmara si Marea Egee.

Nava scoala MirceaFoto: Facebook - Fortele Navale Romane/ Ovidiu Oprea

Un numar de 78 de cadeti de la Academia Navala "Mircea cel Batran" si de la Scoala Militara de Maistri a Fortelor Navale "Amiral Ion Murgescu", carora li s-au alaturat 10 cadeti din Bulgaria, China, Letonia, Polonia si Ucraina, vor participa, in perioada 12 septembrie - 3 octombrie, la marsul anual de instructie al navei scoala Mircea, se arata intr-un comunicat al Fortelor Navale, publicat luni, citat de News.ro.

"Pe timpul celor 22 de zile de mars, nava va naviga aproximativ 1.550 de mile marine in Marea Neagra, Marea Marmara si Marea Egee, pe parcursul carora studentii si elevii isi vor dezvolta noi deprinderi marinaresti si profesionale", potrivit comunicatului.

Nava scoala va face escale in porturile Rhodos, Heraklion si Pireu, pe parcursul carora sunt planificate diverse activitati impreuna cu partenerii greci.

De-a lungul celor 77 de ani in serviciul Marinei Militare, Bricul Mircea a acostat in peste 80 de porturi din 40 de tari, pe patru continente.