Cetateanul pakistanez acuzat ca a incitat la jihad global, fiind, totodata, preocupat de modul de fabricare a unor dispozitive explozive improvizate a fost expulzat de pe teritoriul Romaniei dupa ce a fost tinut, timp de doua saptamani in custodia Inspectoratului General pentru Imigrari, transmite News.ro.

Pakistanezul a fost declarat indezirabil de judecatorii Curtii de Apel Bucuresti pentru urmatorii 10 ani.

Potrivit Inspectoratului General pentru Imigrari (IGI), cetateanul pakistanez a fost indepartat din Romania prin Punctul de Trecere a Frontierei Aeroportul Henri Coanda, Otopeni de unde a parasit Romania cu o cursa de linie catre tara de origine.

Totodata, la iesirea din tara, pe numele cetateanului pakistanez s-a instituit masura de nepermitere a intrarii in Romania pentru o perioada de 10 ani, mai arata IGI.

Dupa ce a fost prins in baza informatiilor obtinute de SRI, pakistanezul a fost cazat intr-un centru specializat din custodia IGI pana luni, cand s-a pus in aplicare expulzarea.

Aflat in Romania in calitate de solicitant al dreptului de sedere in baza casatoriei o romanca, pakistanezul a intrat in atentia SRI la sfarsitul anului trecut, cand ar fi intrat ilegal in Romania.

"In urma masurilor informativ-operative derulate, s-a stabilit ca respectivul a derulat activitati care, potrivit cadrului legal in domeniul antiterorism, constituie riscuri si amenintari la adresa securitatii nationale.

Concret, strainul s-a remarcat prin activitati de propaganda in mediul virtual, in favoarea mai multor entitati teroriste active in zona de origine, sustinand suprematia islamului extremist, incitand la jihadul global, fiind, totodata, preocupat de cunoasterea si insusirea modului de fabricare a unor dispozitive explozive improvizate si a componentelor acestora", arata SRI.

Parchetul Curtii de Apel Bucuresti a sesizat, la propunerea SRI, Curtea de Apel Bucuresti, care a decis ca cetateanul pakistanez sa fie declarat indezirabil, pentru implicarea in fapte care constituie amenintari la adresa securitatii nationale.

Ca urmare a sentintei Curtii de Apel Bucuresti, strainul a fost luat in custodie publica, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Interne - Inspectoratul General pentru Imigrari, pentru indepartarea de pe teritoriul national.