Ce au facut lobbystii americani pentru campania lui Ponta in 2014 / Banii, 300.000 de dolari platiti catre Podesta Group, veneau de la una din firmele controlate de Ghita / Ghita sustine ca nu stie nimic despre contract / Contractul nu apare in cheltuielile de campanie

de Dan Tapalaga, Mihai Ivascu     HotNews.ro
Duminică, 11 septembrie 2016, 18:33 Actualitate | Esenţial


Relatia lui Victor Ponta cu americanii care l-au ajutat in 2012 sa-l aduca pe Tony Blair in Romania a continuat la alegerile prezidentiale din 2014, numai ca si acest contract ridica semne majore de intrebare. HotNews.ro a aflat ce anume au facut lobbystii americani de la Podesta Group pentru fostul premier cu cateva zile inainte de alegeri si a descoperit modul prin care fostul premier a ocolit legislatia electorala. Serviciul de lobby pentru campania prezidentiala din 2014 nu apare in rapoartele oficiale ale candidatului Ponta pentru ca nu partidul i-a angajat pe americani, ci o firma controlata de Ghita a platit firmei Podesta Group 300.000 de dolari.

Informatia pe scurt
 • O firma controlata de Sebastian Ghita, Federal Media Partner SRL, a platit 300.000 de dolari companiei americane de lobby Podesta Group pentru a-l promova pe candidatul Victor Ponta in timpul campaniei prezidentiale din 2014.
 • Cu doua zile inainte de turul al doilea al alegerilor prezidentiale, lobbistii au transmis zeci de emailuri catre cele mai prestigioase institutii de media din lume cu scopul de a-i convinge pe jurnalistii straini ca Ponta este pro-american, rezulta dintr-o investigatie HotNews.ro.
 • Federal Media Partner SRL nu apare pe lista persoanelor juridice care au facut in anul 2014 donatii mari catre PSD, desi legea obliga partidele sa publice in Monitorul Oficial numele persoanelor fizice sau juridice ale caror donatii depasesc limita sumei de 10 salarii minime brute pe tara.
Firma ploiesteana Federal Media Partner SRL face parte din reteua de firme controlate de deputatul Sebastian Ghita, potrivit unui referat al procurorilor DNA din iunie 2015. Anchetatorii au impus sechestru pe conturile firmei Federal Media Partner, la pachet cu alte 54 de firme suspectate a fi controlate direct sau prin interpusi de Ghita  si prin care s-ar fi derulat operatiuni de spalare de bani. (Vezi detalii aici)

Contractul in valoare de 300.000 de dolari semnat de Federal Media Partner SRL cu americanii de la Podesta Group a fost publicat in noiembrie 2014 de catre jurnalista Sorina Matei, dupa ce documentul a aparut pe site-ul Departamentului de Justitie al SUA. Contractul poate fi consultat integral aici (pe site-ul Departamentului de Justitie).

Dupa declansarea "afacerii Blair", care a adus la suprafata numele Podesta, HotNews.ro a verificat si celalalt contract pentru campania din 2014. Astfel am descoperit o declaratie suplimentara a companiei americane, care ofera detalii referitoare la serviciile prestate pentru Ponta in campania din 2014.  

In document apar numele persoanelor contactate de lobistii americani in cadrul contractului incheiat cu firma controlata de Sebastian Ghita. Pe lista se gasesc zeci de jurnalisti de la institutii de presa importante, printre care Reuters, Associated Press, Bloomberg, BBC, CNN, Al Jazeera, AFP, New York Times, Wall Street Journal si Politico.

HotNews.ro a obtinut mesajele transmise de lobbysti. Acestia se prezentau in mod explicit ca lucrand pentru campania lui Victor Ponta si incercau sa convinga presa internationala ca Victor Ponta este pro-american. In unele dintre aceste mail-uri trimise cu cateva zile inainte de alegerile din 2014, Will Bohlen se prezenta din partea Podesta Group ca angajat in campania lui Ponta si incerca sa-l prezinte pe fostul premier jurnalistilor straini drept un proocidental pur-sange. Pentru a sustine aceasta afirmatie, lobbyistii le scriau jurnalistilor straini ca Ponta sustine cu tarie sanctiunile aplicate Rusiei de Uniunea Europeana dupa anexarea Crimeei si ca s-a oferit sa gazduiasca in Romania scutul antiracheta al NATO. Americanii de la Podesta puneau aceste afirmatii in contextul conflictelor dintre est si vest.


Nota: Faceti click pe imagine pentru a vedea imaginea la rezolutia originala.

Dupa cum se poate observa din lista depusa de firma Podesta Group, cele mai multe emailuri sunt trimise ziaristilor straini in intervalul 14-15 noiembrie, cu doua zile inainte sa aiba loc cel de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale.

Declaratia suplimentara a Podesta Group mai contine un indiciu ca serviciile oferite firmei lui Ghita aveau legatura cu alegerile din Romania. Altfel spus, firma lui Ghita nu a contractat servicii pentru sine, ci pentru altcineva, dupa cum rezulta din continutul comunicarilor, iar beneficiarul lor era Victor Ponta.

Contract Federal Media Partner - Podesta GroupContractul a intrat in vigoare la data de 25 august 2014 si a expirat la data de 24 octombrie 2014. La sectiunea termeni, contractul arata ca serviciile vor fi furnizate in perioada 25 august - 24 octombrie 2014, cu posibilitatea de prelungire inca o luna, pana pe 24 noiembrie. Potrivit declaratiei suplimentare a firmei citata mai sus, contractul a fost prelungit si s-a incheiat in data de 21 noiembrie 2014, ziua in care Curtea Constituionala a validat rezultatul alegerilor prezidentiale. (sursa)
 • Ce prevede legea finantarii campaniilor electorale, in vigoare in 2014
Problema e ca acest contract nu apare evidentiat in cheltuielile de campanie facute de Ponta in 2014. In raportul Autoritatii Electorale Permanente, suma de 300 de mii de dolari cheltuita nu apare evidentiata. La capitolul "Servicii" este indicata suma totala de 483.488 de lei drept cheltuieli facute de Ponta, adica putin peste 100 de mii de dolari. Pe lista PSD privind donatiile persoanelor juridice din anul 2014 publicata in Monitorul Oficial din 1 aprilie 2015, firma Federal Media Partner SRL nu apare. Puteti consulta aici aceasta lista.
Or, firma controlata de Ghita nu putea realiza un serviciu in campanie nici macar cu titlu gratuit pentru Victor Ponta deoarece legea obliga inclusiv raportarea acestora.


Lgea 334 din 2006  privind finantarea partidelor politice (varianta in vigoare in campania din 2014) prevede la articolul 5 alineatul 8  ca "Valoarea justa a bunurilor mobile si imobile donate partidului, precum si a serviciilor prestate acestuia cu titlu gratuit se include in valoarea donatiilor". Iar articolul 9 alineatul 1 din aceeasi lege prevede ca "partidele politice au obligatia de a publica in Monitorul Oficial lista persoanelor fizice si juridice care au facut intr-un an fiscal donatii a caror valoare cumulata depaseste 10 salarii de baza minime brute pe tara". Iar articolul 5, alineatul 11 prevede ca: "Este interzisa acceptarea sub orice forma, directa sau indirecta, de catre partidele politice, a donatiilor de bunuri materiale ori sume de bani sau prestarea de servicii gratuite facute cu scopul evident de a obtine un avantaj economic ori politic sau cu incalcarea dispozitiilor alin. 8".

Potrivit legii, incalcarea acestor prevederi "constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda de la 5.000 lei". Altfel spus, faptul ca Ponta a beneficiat de un serviciu pe care nu l-a raportat nu constituie fapta penala potrivit legii in vigoare in 2014, ci contraventie.

Problema este cat de curata este provenienta celor 300 de mii de dolari platiti de Federal Media Partner, mai ales ca firma apare pe lista celor suspectate de implicare in operatiuni de spalare de bani. In acest caz, Ponta ar risca o noua acuzatie de complicitate la spalare de bani, la fel ca in dosarul aducerii lui Tony Blair in Romania.

HotNews.ro a transmis joi urmatoarele intrebari fostului premier, insa acesta a spus ca nu poate sa raspunda la nici una deoarece se afla sub control judiciar. Dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie i-a ridicat interdictia de a vorbi cu presa, Victor Ponta nu a mai raspuns in nici un fel la intrebarile adresate de HotNews.
 • 1. Federal Media Partner a incheiat un contract cu Podesta Group pentru campania dvs din 2014 in valoare de 300.000 de euro. Podesta Group a livrat servicii pentru campania dvs incepand din august 2014. Nu am gasit raportata aceasta cheltuiala in contul campaniei dvs electorale, dupa cum rezulta atat din raportul AEP cat si din lista companiilor care au contribuit financiar in campania din 2014 cu sume mai mari. Nu am gasit nici informatii care sa indice ca firma Federal Media sa fi donat acest serviciu cu titlu gratuit, care oricum trebuia si el raportat conform legii finantarii campaniilor electorale in vigoare in 2014. Cum va explicati?
 • 2. Federal Media Partner din Ploiesti are legaturi directe cu grupul Asesoft fondat de Sebastian Ghita. Ce stiati despre provenienta acestor bani? Cum a ajuns o firma din Ploiesti sa va finanteze  campania la prezidentiale? Cine stiati ca plateste suma de 300 de mii de euro companiei de lobby Podesta Group si de ce ar fi facut-o?
Contactat de HotNews.ro, Sebastian Ghita a declarat: "Nu cunosc detalii despre legaturile dintre Podesta si Ponta si nu stiu amanunte despre campaniile de imagine din media realizate de Podesta. Inteleg faptul ca John Podesta este sef de campanie pentru Hillary Clinton". Intrebat daca are legaturi cu Federal Media Partner, Ghita a negat. Intrebat daca stia ca Federal Media Partner a platit 300 de mii de dolari companiei de lobby Podesta Group, Ghita a raspuns din nou: "NU".
 • Despre Federal Media Partner SRL  
Potrivit unui rechizitoriu DNA din 2015, Federal Media Partner SRL face parte din reteaua de firme controlate de deputatul Sebastian Ghita. Jurnalista Sorina Matei a scris in noiembrie 2014, la momentul publicarii contractului ca, potrivit informatiilor de la Oficiul National al Registrul Comertului, Federal Media Partner SRL a fost infiintata pe 3 Aprilie 2013 si are sediul in Ploiesti, strada Mihai Bravu, nr.85, etaj 2, judetul Prahova. Firma este in functiune pe perioada nelimitata si a incheiat, in data de 12 Martie 2013, un contract de comodat/ imprumut de folosinta pentru sediul social de la firma ASESOFT TECHNOLOGIES SRL.

Firma ASESOFT TECHNOLOGIES SRL este parte a grupului Asesoft International fondat de Sebastian Ghita. Potrivit ONRC, Federal Media Partner SRL  are principal asociat pe Ionut Alexandru Iordachescu din Ploiesti care are o cota de participare la beneficii si pierderi de 90% din firma si Costache Caragea din Buzau, cu o cota de 10% de beneficii si pierderi de 90% din firma. Societatea Comerciala avea in 2014 trei angajati.

Jurnalista Sorina Matei scrie
despre Ionut Iordachescu ca este administratorul si asociatul a doua alte firme: una urmarita penal pentru evaziune fiscala si spalare bani si a doua suspecta de spalare de bani. Cel de-al doilea asociat al firmei, Costache Caragea, este actionar al RTV NET INTERNATIONAL, firma care opereaza activitati de difuzare a programelor de televiziune, mai arata jurnalista.

Jurnalistii de la ZiarulIncomod.ro au scris in luna iunie ca in mandatul primarului din Ploiesti Iulian Badescu (PSD)  trei firme controlate de Sebastian Ghita au castigat circa 200 de mii de lei pentru publicitatea proiectelor realizate din fonduri europene in Ploiesti. Una dintre aceste firme este chiar Media Partner SRL care a castigat din contracte aproximativ 90.000 de lei.

Potrivit Agerpres, fostul primar al Ploiestului, Iulian Badescu a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu executare, intr-un dosar in care este acuzat de savarsirea unor fapte de coruptie, printre care si modul in care a fost finantata echipa de fotbal Petrolul Ploiesti.
 • Despre John Podesta
Compania Podesta Group a fost infiintata in 1998 de fratii John Podesta si Tony Podesta, potrivit NY Times. John Podesta, in prezent seful de campanie al lui Hillary Clinton, a fondat in 2003 si a condus pana in 2011 organizatia Center for American Progres. John Podesta este in continuare membru in consiliul de administratie al Center for American Progres, una dintre cele doua organizatii care s-au ocupat organizarea vizitei lui Tony Blair in Romania.
 • Context
Ultima acuzatie adusa de procurorii DNA cuplului Ghita-Ponta este ca in 2012, pentru a castiga capital electoral, Ponta i-ar fi cerut lui Ghita sa plateasca 220.000 de euro pentru organizarea unei vizite in Romania a fostului prim-ministru britanic Tony Blair, in schimbul confirmarii lui Ghita pe lista de candidati a PSD.

Potrivit procurorilor, plata ar fi fost facuta  prin intermediul unei firme controlata de Sebastian Ghita, iar evenimentul organizat prin intermediul unei organizatii nonprofit.

In vara anului 2012, in timpul demersurilor pentru suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu, John Podesta, actualul consilier al presedintelui SUA, Barack Obama, pe atunci presedinte al Centrului American pentru Progres a publicat o analiza referitoare la Romania, in care scria urmatoarele: "Pretentiile exprimate in Washington Post sau The Economist, conform carora primul ministru Victor Ponta a subminat democratia din Romania prin suspendarea presedintelui Traian Basescu, nu sunt doar gresite, ci induc in eroare cu buna stiinta. La o analiza mai atenta a actiunilor mai mult sau mai putin recente ale presedintelui suspendat, precum si a recentelor decizii ale Curtii Constitutionale in aceasta privinta, se constata ca primul ministru apara, de fapt, democratia! Analiza lui John Podesta, sub titlul "Analiza americana: Ponta apara, de fapt, democratia!" a fost prezentat si de RTV. Materialul se afla si acum pe siteul RTV.net, insa a fost sters de pe site-ul Centrului American pentru Progres.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

18704 vizualizari

 • +25 (35 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Duminică, 11 septembrie 2016, 18:46)

  [anonim]

  • -8 (32 voturi)    
   cum facea si Udrea cu postacii (Duminică, 11 septembrie 2016, 19:51)

   king david hotel [utilizator] i-a raspuns lui

   ii platea la bucata postare in care era laudata!
   • -2 (2 voturi)    
    Da, toarshu Bula, dar.... (Luni, 12 septembrie 2016, 23:29)

    Spiky [utilizator] i-a raspuns lui king david hotel

    ...DAR postacii ar fi putut convinge pe cineva sa voteze PDL-ul, dar cine din strainatate are drept de vot si mai sa-l si voteze pe Prim-Plagiatorul tarii?
  • +12 (24 voturi)    
   monta, ghită, dracnea mafioții roșii (Duminică, 11 septembrie 2016, 20:22)

   andreitr [utilizator] i-a raspuns lui

   kaghebiști care ar trebui condamnați împreună cu gașca din care fac parte la canal. Numai în felul acesta mafioții vor putea face bine țării al cărei sânge l-au supt douăzeci și cinci de ani. Hai DNA!
  • -34 (40 voturi)    
   Tineti ciorba calda.... (Duminică, 11 septembrie 2016, 20:55)

   newlook [utilizator] i-a raspuns lui

   Tineti ciorba calda....pentru haterii de profesie. Nu ca ar asculta vreodata de vocea ratiunii si ar considera sa faca si altceva cu viata lor decat sa-l urasca pe Ponta. Dar trebuie sa li se dea portia zilnica de ura, nu-i asa? Nu conteaza ca ce spuneti azi va fi invalidat de realitate peste doua-trei zile, important e sa aiba oamenii hrana zilnica !

   Hahahaha, si se mira ca Ponta nu baga in seama HN. E foarte bine, dar mult prea tarziu. Poate ca cineva ii explica lui Ponta lectia asta simpla de viata: prostii si rau-intentionatii trebuie evitati pentru ca pur si simplu au intentii rele si, experienta lor prostie bate orice om normal. Oricum, Ponta a avut sansa lui data de populatie si si-a batut joc de ea.
   Duca-se !
  • 0 (12 voturi)    
   Comment sters de user (Duminică, 11 septembrie 2016, 21:35)

   Retardragnea [anonim] i-a raspuns lui

   • 0 (12 voturi)    
    hei (Luni, 12 septembrie 2016, 0:00)

    john70 [utilizator] i-a raspuns lui Retardragnea

    "justitia americana" - adica aia care nu a pus-o sub acuzare pe sefa dlui Podesta, in ciuda tuturor evidentelor?!
    • +1 (1 vot)    
     Comment sters de user (Luni, 12 septembrie 2016, 13:52)

     Retardragnea [anonim] i-a raspuns lui john70

  • 0 (0 voturi)    
   Pentru ca asa functioneaza lobby-istii (Luni, 12 septembrie 2016, 12:48)

   TheLionKing [anonim] i-a raspuns lui

   Ei sunt un fel de "petitori de meserie". Ei cand anunta asta, o spun clar raspicat garantand un "set de valori" si anume: "daca aveti interese aici, pe la noi treceti".
  • +1 (1 vot)    
   Care este scopul? (Luni, 12 septembrie 2016, 23:28)

   Spiky [utilizator] i-a raspuns lui

   Ca oricum strainii nu aveau drept de vot. Iar Ponta a luat-o-n bot!
 • +26 (32 voturi)    
  .... ce lume ..... (Duminică, 11 septembrie 2016, 18:49)

  cbogdan [utilizator]

  Unii colectioneaza timbre, altii colectioneaza dosare de coruptie. Pasiuni, nu gluma !
 • +26 (34 voturi)    
  Legea e doar pentru nătărăi? (Duminică, 11 septembrie 2016, 19:02)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Se vede că Pontac-ul orice ar face, spune, fura etc nu pățește nimic. E liber ca pasărea cerului, e voios și pus pe șotii politice. Asta s-ar numi la noi „stat de drept”. Va ajunge oare vreodată la pârnaie sau ba?
 • +32 (36 voturi)    
  Puteau sa plateasca si kazahii.din cele 600 mil.eu (Duminică, 11 septembrie 2016, 19:20)

  Plagarus [utilizator]

  Discipolul lui Bombo si-a depasit maestrul,a facut avere si inca este in politica !
  Ponta studiaza! Sau plagiaza! Cred ca si diploma de bacalaureat si-o va declara pierduta.
  Nastase l-a invatat de toate dar, mai ales, cum sa fure.
  Prof.univ Nastase A. si " universitarii " sai Ponta, Sova,Corlatean etc au invatat dreptul si spaga la Universitatea din Bucuresti!!
  • +14 (16 voturi)    
   adevarat (Luni, 12 septembrie 2016, 5:16)

   de-departe-vin [utilizator] i-a raspuns lui Plagarus

   e o observatie pe cat de cinica, pe atat de corecta. ponta si-a depasit maestrul, pentru ca are chiar si mai putine calitati personale decat avea mentorul sau. ii lipseste orice urma de demnitate si e mai cameleonic decat orice reptila cunoscuta de pe pamant. e usor sa-i numim natarai pe oamenii care se lasa imbroboditi de acest ponta, dar ar trebui sa ne gandim ca nu ne-am nascut toti cu acelasi numar de senzori la minciuna. si totusi, trebuie sa existe un ac si pentru cojocul lui ponta!
 • +23 (25 voturi)    
  Eu unul sunt foarte..... (Duminică, 11 septembrie 2016, 19:21)

  gigiN [utilizator]

  .......multumit de rezultatul final al "promovarii".
 • +22 (26 voturi)    
  Mafiotii... (Duminică, 11 septembrie 2016, 19:24)

  astronaut [utilizator]

  au vrut si vor cu ORICE PRET , sa ajunga din nou la butoane , astia sunt in stare sa dea foc tarii ca sa-si atinga scopul ! dle Cristoiu ce parere aveti ? au risipit bani , munca , pentru al pune pe ''marele mincinos '' in fruntea tarii ! Dar , nu le-a iesit , pentru ca proiectul USL-ist , a fost putred de la inceput !!
  • -13 (17 voturi)    
   iti vajaie mintea. (Duminică, 11 septembrie 2016, 20:23)

   tepes [utilizator] i-a raspuns lui astronaut

   SA inteleg ca esti astronaut,se vede,mai bine ramanea-i pe acolo, printre gunoaiele ce inconjoara Terra.
   • +8 (12 voturi)    
    Mai bine .. (Luni, 12 septembrie 2016, 3:07)

    Alius [utilizator] i-a raspuns lui tepes

    ..printre gunoaiele care inconjoara Terra, decat printre gunoaiele care misuna pe Terra. Acelea din afara Terrei sunt mult mai curate decat celelalte, alde .. tepes?
    • -3 (5 voturi)    
     talibanism fara explicatii (Luni, 12 septembrie 2016, 11:25)

     tepes [utilizator] i-a raspuns lui Alius

     Alius,adu argumente la jignirile impertinente pe care le spui.Asa si eu pot spune ca esti iresponsabil,si un ciufut irecuperabil.
   • 0 (0 voturi)    
    imi vajaie mintea ... (Luni, 12 septembrie 2016, 14:38)

    astronaut [utilizator] i-a raspuns lui tepes

    suficient , ca sa pricep (nu ca la altii) , ca nu faci treaba la nivelul conducerii tarii cu GAINARI !!
 • +28 (30 voturi)    
  In stilul asta Romania se prabuseste (Duminică, 11 septembrie 2016, 19:35)

  xanti [utilizator]

  Oare a sesizat careva ca de 2 ani nici un politician nu mai discuta despre viitorul ROMANIEI?????
  Lupta impotriva coruptiei e laudabila dar nu se are in vedere un aspect foarte important.
  NU se mai prezinta de foarte mult timp PROGRAME politice ci se prefera doar scandaluri politice.
  Pur si simplu politicienii se vor balacarii intre ei pe niste motive legate de alegerile trecute ,va veni campania electorala pentru parlamentare si exact la fel ca la alegerile locale nu vom avea dezbateri ci doar scandal,poate asta se doreste.
  Interesant era sa se discute ,chiar daca mai sunt 3 luni pana la alegeri,ce vor face dupa alegeri , care le e programul , din cate vad politica de can can e mai savuroasa pentru presa.
  Mai sunt 3 luni pana la alegeri si nu am auzit de la nici un partid ca va face pentru ROMANIA in urmatorii 4 ani.
  PNL si nu numai parca sunt anesteziati altfel nu inteleg tacerea suspecta ,Alinutza nu a mai iesit sa spuna ceva inteligent de foarte mult timp,ea e nerabdatoare sa dea replici la PSD.
  CUM sa castige dreapta alegerile in felul asta poate ne spune domnul Tapalaga fparte suparat dealtfel ca DNA se leaga de SRI de parca asta ar fi important pentru Romania acum.
  • +12 (20 voturi)    
   Chiar daca au un program nu il respecta (Duminică, 11 septembrie 2016, 19:56)

   Fu Leng [utilizator] i-a raspuns lui xanti

   Totul se face dupa ureche, ziua trece leafa merge. E haos generalizat, s-au dus naibii toate normele de bun simt si onoare, si nu ma refer numai la politicieni.
   No man's land
   • +7 (7 voturi)    
    Restabilirea valorilor (Luni, 12 septembrie 2016, 7:59)

    fit [utilizator] i-a raspuns lui Fu Leng

    Pana nu se restabilesc valorile nu se poate discuta despre nici un program.
    • 0 (0 voturi)    
     s-ar putea discuta si despre programe (Marţi, 13 septembrie 2016, 12:08)

     ..13 [utilizator] i-a raspuns lui fit

     Daca acestea ar urma sa fie sau nu transformate in litera de lege...

     Mai trebuie cateva schimbari semnificative in legislatie ca sa se intample ca daca program NU ESTE atunci nici POLITICIAN ALES NU ESTE.

     Doar cu ceva rabdare am putea trece peste...
  • +4 (6 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Duminică, 11 septembrie 2016, 19:59)

   [anonim] i-a raspuns lui xanti

  • +16 (18 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Duminică, 11 septembrie 2016, 21:25)

   [anonim] i-a raspuns lui xanti

 • +30 (40 voturi)    
  Bine zicea nea'draknea (Duminică, 11 septembrie 2016, 19:38)

  Malone_M [utilizator]

  Cica nu pontica l-a pus pe ghytza pe listele pesedeului, ci stransa legatura dintre ei, ombilicala aproape. Le doresc si eu celor doi o stransa conexiune, in parnaie, intr-un 69 de vis.
 • +8 (10 voturi)    
  Decat cu sa nu fure nu stie pontalaul (Duminică, 11 septembrie 2016, 19:52)

  Fu Leng [utilizator]

  In rest e dofttor in toate.
 • +15 (19 voturi)    
  Concluzia ? (Duminică, 11 septembrie 2016, 19:58)

  Susufler0 [utilizator]

  Ponta si Ghitza se vor procopsi cu un nou dosar penal :))))))))))
  made in DNA - Divizia Centrala ! ;)

  PS. Nu vi se pare ca Ponta e fazan rau ? :)))))) Angajeaza o firma de consultanta "la greu", ca sa il ajute sa castige alegerile prezidentiale, se obliga fata de amicul Ghitza, pierde alegerile si, mai mult ca sigur, va fi si condamnat penal pt ca a incalcat legea intrucat nu a declarat aceasta cheltuiala facuta in campania electorala. :)))))))))

  PPS. La fel si Ghitza, care cred ca isi va trage palme in continuu in puscarie pt ca l-a cunoscut pe Ponta. :)))))))
 • +22 (26 voturi)    
  PSD a avut cea mai tara Campagnie ILEGALA! (Duminică, 11 septembrie 2016, 20:06)

  JohnDreptate [anonim]

  In campagnia PSD pentru Victor Ponta la Presidentiala sa bagat 2. 3 miliarde de Euro .

  Locale de Vot in Diaspora blocate .

  Dublu votari in Judetele controlate de PSD .

  Bani de la Moscova .

  Presiune pe MEDIA interna din partea ANAF .

  Antenele in extasa mincinoasa .

  Adrian Nastase la Patriarch in Nüremberg cu cadouri si cu bani .

  500 de Primari in Plus .

  90 de milioane Euro la BOR .

  300.000 Euro la Podesta Group ect. ect.ect


  -----------------------------------------------------------------------

  Bravo ROMANIA , i ati tras o Comunistilor corupt in 24 de ore !
 • +16 (18 voturi)    
  Hopa! (Duminică, 11 septembrie 2016, 20:24)

  tddrg [utilizator]

  Hopa, hopa! Ca se strange latzul...
  Domn' fost doctor mi-e teama ( de fapt nu mi-e) ca vei ajunge in celula in care ilustrul tau inaintash a scrijelit cu cuiul de la cureaua ceasului: " Bombo a trecut pe aici"...
  De ce sa-i faci... Minciuna are picioare scurte si justitia mana lunga!
  Si daca tot iese adevarul ca uleiul la suprafatza, poate aflam cate ceva si despre donatia de 600 mil de parai facuta din banii nostrii, ai tuturor. Inclusiv ai mei. Ca gura lumii zice ca spaga a fost 10 la suta. Adica 60 mil. de dolari. Oare asa o fi? Te pomenesti ca i-ai dosit prin Turcia?
 • -33 (39 voturi)    
  de aducere aminte (Duminică, 11 septembrie 2016, 20:36)

  tepes [utilizator]

  Domnule Tapalaga,nu pierzi nici un prilej sa te faci de cacao.Ce ai omule cu Ponta asta,ce ti-a putut face asa de rau ,ca razbunarea ta nu are limite.Ce nu sti tu,sau poate sti ca aceste pacate facute cu voie si cruzime nu se iarta,ele pica pe urmasii tai.Acel om pe care-l urmaresti si-l acuzi miseleste,are si el o familie,copii,de ce-ti bati joc de ei?Crezi tu ca o sa scapi?timpul trece ,acuzatiile mincinoase raman,si pt. care va trebui sa platesti.Nu sant un razbunator,sant un om bun si intelegator.Insa ce faci dumneata revolta pe oricine.
  • +17 (23 voturi)    
   iar ai luat-o cu milogeala? (Duminică, 11 septembrie 2016, 22:02)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui tepes

   cu familia si copii lui Ponta?
   Sunt pline puscariile mai Teapa de criminali si hoti care au familie si copii. Si unii au si studii universitare. Tocmai pe cretinoidul si mitomanul de Ponta il aperi? care se pregatea sa ne fure mai tare decat mentoru' Nastase? Cat de tampit trebuie sa fii sa crezi in "steaua" politicii romanesti -Ponta.
   • -3 (5 voturi)    
    milogeala?daca atata ai inteles nu comentez (Luni, 12 septembrie 2016, 11:36)

    tepes [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

    Domnule Alikimiku,nu apar pe nimeni,doar imi expun aici crezul meu de crestin,atata tot.Sa judeci pe cineva este treaba justitiei nu a unor talibani razbunatori probabil platiti,care sigur nu o fac pe deageaba.In fine comparatiile tale la care te referi nu sant la locul lor,de aceea nici nu le comentez.
  • +12 (18 voturi)    
   Domnule Tepes (Luni, 12 septembrie 2016, 7:47)

   happylight [utilizator] i-a raspuns lui tepes

   In loc sa-l tragi in teapa pe cel dovedit vinovat de plagiat si suspect in mai multe dosare penale, dumneata te gandesti la familia lui...Dar cu familiile noastre tepuite, cum ramane?
   • -2 (4 voturi)    
    cu tot respectul, (Luni, 12 septembrie 2016, 11:56)

    tepes [utilizator] i-a raspuns lui happylight

    Domnule happylight,nu poti condamna pe cineva la solutia finala doar pt. ca este suspect.Daca ar fi asa jumatate din populatia Romaniei ar avea soarta pedepsei tepesului.Ca a plagiat,sau cum am mai spus, a copiat cu nerusinare,asta-i rusinea lui ,cu care va merge pana la capat.Dar de aici si pana al acuza sub forma continua zilnic de plagiat,plagiat,este totusi prea mult.Oare numai el a plagiat?Sa fi tu sanatos,sa luam o scala de-la 1 la 10 de ex.,2/3se fac vinovati de plagiat.Ce nu inteleg eu,daca acest om este vinovat sa plateasca ca orice om de rand.Dar ma intreb unde sant probele palpabile,nu interpretarile subiective,daca le au de ce nu l-au condamnat?A,am inteles inca le mai cauta.
    • +1 (3 voturi)    
     Tu esti Ponta? (Luni, 12 septembrie 2016, 22:27)

     Fu Leng [utilizator] i-a raspuns lui tepes

     Nici sa scrii romaneste nu stii?
  • +7 (7 voturi)    
   Sa ma fi vazut pe mine daca eram in locul (Luni, 12 septembrie 2016, 10:14)

   deval [utilizator] i-a raspuns lui tepes

   lui Tapalaga si nu aveam si facturi de platit lunar ! Eu nu vad in articol verva, adjective si tot arsenalul necesar sa justifice o "campanie" ! Vad fapte, documente, context legislativ, un articol costeliv , scris cu frica/atentie/defensiv, impanat cu citate cu ghilimele si surse mentionate ... Limbajul, argumentatia si amenintarile dvs insa au origini intr-o zona crepusculara, la limita patologicului (daca e voluntara)... Pe scurt desi sunt "oricine"in acest articol nu exista nici un motiv pentru mine dar nici pentru dvs-de... revolta !!!!!!
   • -3 (3 voturi)    
    fara substituiri,ar fi mai bine (Luni, 12 septembrie 2016, 12:09)

    tepes [utilizator] i-a raspuns lui deval

    Dar,domnule Deval sa nu fim ipocriti,si sa nu judecam cu doua masuri.Cat priveste gandirea mea,te pot asigura ca este una crestina,cinstita si corecta fara origini crepusculare sau amenintari.Asa cred eu,asa simt,asa gandesc,dar asta nu inseamna ca detin adevarul absolut.Trimiterile tale la patologic nu-ti fac cinste.
  • -6 (10 voturi)    
   E simplu... (Luni, 12 septembrie 2016, 11:12)

   Gigi Kent [utilizator] i-a raspuns lui tepes

   Articolele lui Tapalaga sunt pur propagandistice. Asta o stie toata lumea. Si atata timp cat Ponta are 40% favorabilitate in sondaje va fi o tinta. Iti dai seama, de vreo 4 ani e demonizat Ponta non stop, atacat din toate directiile. S-au dus cu 10-15 ani in urma sa ii caute diplome, facturi samd, orice.

   In obiectivitatea domnului Tapalaga o sa incep sa cred atunci cand va scrie si un articol despre milioanele pe care pretinde Gabriel Sandu ca le-a dat PD-ului pentru campania lui Traian Basescu.

   Pana atunci nu exista nici o diferenta intre un membru obisnuit de partid (habar nu am daca al PNL, PMP, M10 sau chiar USR) si domnul Tapalaga. Adica serveste si actioneaza din interese proprii si nu in sprijinul informarii obiective a opiniei publice.
 • +23 (27 voturi)    
  Ponta nu poate face absolut nimic legal (Duminică, 11 septembrie 2016, 20:40)

  cartofil [utilizator]

  Pun pariu ca si la WC acasa se sterge cu hartia maglita de la cabinetul de prim ministru. Orice ce activitate ati cerceta la Ponta, vei descoperi neaparat o potlogarie. Iar Ghita nici nu si-a pus probleme de legalitate, daca iesea Ponta nu se mai atingea nimeni de el si si-ar fi recuperat banii insutit. Binentels amandoi trebuie sa-si sfarseasca cariera la brutarie.
 • +21 (25 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Duminică, 11 septembrie 2016, 21:14)

  [anonim]

  • -4 (4 voturi)    
   revino-ti omule (Luni, 12 septembrie 2016, 12:13)

   tepes [utilizator] i-a raspuns lui

   Stefane,te-ai trezit?banuiesc ca ai dormit vreo 4 ani.Trezeste-te incet,fa un dus,ia ziarele din urma,citeste-le,si dupa mai discutam.
 • +18 (20 voturi)    
  Hotz la hotz trage (Luni, 12 septembrie 2016, 5:49)

  gemart [utilizator]

  Podesta e un escroc, iar Ponta e un escroc prost. De banii luati, Podesta l-a sfatuit sa arunce gaine moarte peste gard, sa puna un scaun gol cu numele lui Iohannis cand a dezbatut singur, sa vina cu cartonase sa para pregatit, adica prostioare electorale americane cu care Ponta a cazut in ridicol. Multumim Podesta!
 • +6 (10 voturi)    
  la zdup imediat ...... (Luni, 12 septembrie 2016, 8:20)

  TRABI [utilizator]

  La bulau cu ei . Ne-au distrus tara si viata leprele .
  Hai piguinule , hai pe la sectia 6 politie . Iti sta bine pe la usile politiei so DNA --> asta-i exact pentru tine si ghitza . Adio viata publica , schimbarea continua .
  La zdup imediat , ca ne tineti viata-n loc .
 • -10 (14 voturi)    
  Deci americani, nu rusi ! (Luni, 12 septembrie 2016, 8:52)

  Toni_Romania [utilizator]

  Articolul de sus: aviz pt. aia care delireaza ca "Ponta e omul rusilor".
  • +7 (9 voturi)    
   Toni, (Luni, 12 septembrie 2016, 10:00)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui Toni_Romania

   Si rusii au beneficiat in WW2 de mii de tone de material militar de la americani. Asta il facea pe Stalin omul americanilor?
   • 0 (0 voturi)    
    Precizare (Luni, 12 septembrie 2016, 12:32)

    Toni_Romania [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

    Al "americanilor" nu, dar al lui ROOSEVELT, da. Roosevelt avea o admiratie fantastica pt. Stalin, ca inca din 1933 il numea "My partner Uncle Joe", desi Stalin ucisese multe milioane de rusi. Roosevelt i-a dat la conferinta Casablanca 1943 in sclavaj jumatate de Europa si Roosevelt a facut ca Urss, tara de mana a 3-a in anii 30 sa devina superputere mondiala in 1945. F. multi politicieni americani au fost contra acestei atitudini si contra lui "lend-lease" dar FDR era si el un fel de dictator.
    • 0 (0 voturi)    
     carte f. buna (Luni, 12 septembrie 2016, 13:17)

     Toni_Romania [utilizator] i-a raspuns lui Toni_Romania

     Cititi "Agonia Romaniei 1944-1948" de Nicolae Baciu (1990).
   • +3 (3 voturi)    
    Azi in RO (Luni, 12 septembrie 2016, 12:33)

    Toni_Romania [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

    Azi in RO toti politicienii sunt marionete ale Usa.
 • +7 (9 voturi)    
  cum ramane? (Luni, 12 septembrie 2016, 8:58)

  Siddha [utilizator]

  Aoleo ! Adica marii" nationalisti " Ponta si Ghita au platit niste nenorociti de straini ca sa-i ajute in campania electorala? Pai cum ramane cu "amestecul in treburile interne" ?
  • +8 (10 voturi)    
   S-au prins că sunt proști. (Luni, 12 septembrie 2016, 10:01)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui Siddha

   Americanii s-au prins că Ponta-Ghiță sunt proști.Le-au luat banii și le-au dat sfaturi proaste.Chestia cu găinile este unul dintre ele,dar nici prăbușirea autostrăzii inaugurate cu bairam nu a fost un sfat bun.Cât au plătit Ponta-Ghiță,dar cât plătim și noi!
 • +6 (6 voturi)    
  Incerc sa inteleg (Luni, 12 septembrie 2016, 10:01)

  transalpinarum [utilizator]

  De ce Podesta ar trimite cu 2 zile inainte de turul 2, email-uri la ziare din US? Ca sa ce? As intelege mai bine daca s-ar mobiliza niste galetzi cu ulei si faina in Ro, dar cu ce ajuta daca scriu FT sau WSJ un articol mai pozitiv despre Puie Monta? Nu ca aia ar fi inste idiotzi care pun botul la niste email-uri, mai ales ca stiu si ei foarte bine cu ce se mancanca lobiul, a doar Washigton e mama lobiului de pe planeta.
 • +9 (11 voturi)    
  si cum vine lobbyul cu (Luni, 12 septembrie 2016, 10:04)

  transalpinarum [utilizator]

  citez din contact: "business class travel and deluxe accomodation". Aici sunt banii dumneavoastra, ca doar nu ne imaginam ca a muncut Ghitza ptr asta, nu, astia sunt banii sifonatzi de Asesoft spre exemplu din contracte IT pe SW care nu-l foloseste nimeni, su licitatii telefonate la pretul cel mai mic :)
 • +2 (8 voturi)    
  hahha (Luni, 12 septembrie 2016, 10:27)

  gnd [utilizator]

  Hahahaa, si cu banii dati, si cu mumu luata. Bravo americanii. Si cu Blair tot asa, cu banii dati, si au luat mumu :)))
  • +1 (3 voturi)    
   Păi banii erau furați, nu munciți. (Luni, 12 septembrie 2016, 13:08)

   Mediteranean [utilizator] i-a raspuns lui gnd

   Da, dar banii erau furați, nu munciți.
   Cum scria cineva mai sus, banii ăia erau din banii furați de Ghiță din contracte cu statulȘ
   ...
   Aici sunt banii dumneavoastra, ca doar nu ne imaginam ca a muncit Ghitza ptr asta, nu, astia sunt banii sifonatzi de Asesoft spre exemplu din contracte IT pe SW care nu-l foloseste nimeni, su licitatii telefonate la pretul cel mai mic :)
   ....
   De asta vor să ajungă la putere, ca să FURE banii statului. Apoi, o parte din banii furați îi cheltuie în campaniile electorale ca să aibă puterea în urmatorii patru sau cinci ani și să poată FURA înmiite în continuare...
  • 0 (0 voturi)    
   mi se pare corect, (Luni, 12 septembrie 2016, 17:55)

   Ari2016 [utilizator] i-a raspuns lui gnd

   Cu Blair nu se pune nimeni, ca ala a dat mumu inclusiv la irakieni, la unii..definitiv! Sa vedem cat are regina sa-i dea..ca monta e doar un paduche local!
 • -5 (11 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 12 septembrie 2016, 10:30)

  [anonim]

  • 0 (8 voturi)    
   Ce au facut? (Luni, 12 septembrie 2016, 11:08)

   transalpinarum [utilizator] i-a raspuns lui

   1. nu au declarat aceasta operatiune, conform legii. Ceea ce in US nu cred ca are tupeul nimeni sa fac, lobby-ul e "transparent".
   2. Banii dati aici sutn foarte probabil spalatzi, obtzinutzi din contracte sifonate de firmele lui Ghitza.

   Asa ca mai usor cu gandirea asta superficiala...
  • +2 (10 voturi)    
   Modelul (Luni, 12 septembrie 2016, 11:31)

   Jar [utilizator] i-a raspuns lui

   american inseamna transparenta totala.La noi,Ghita nu recunoaste ca a dat bani lui Podesta,lui Blair i-a dat banii cotit printr-un ONG.
   Nu ti se pare ca-i cam suspect modelul romanesc fata de cel american?
 • -1 (3 voturi)    
  lobbistii astia nu cumva se numesc.. trolli?! (Luni, 12 septembrie 2016, 17:50)

  Ari2016 [utilizator]

  asa e regula? aia americani se cheama lobbisti, iar numai pe aia rusi ii numim troli?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by