Papa Francisc a binecuvantat sambata un grup de circa 500 de pelerini romani ajunsi la Roma in pelerinaj, cu ocazia Anului Milostivirii, relateaza Radio Vatican, citat de News.ro.

"Transmit un salut cordial pelerinilor din Romania, insotiti de episcopi in Pelerinajul la Roma pentru Anul Sfant al Milostivirii. Iubiti frati si surori, a infaptui milostivirea inseamna a sluji viata si comuniunea. Fiecare dintre noi poate fi plamadeala de viata si mijloc de comuniune in familia sa, la locul de munca, in parohie si in grupul de apartenenta", a spus Papa in timpul Audientei Jubiliare de sambata, din piata San Pietro.

"Va invit sa fiti in viata zilnica un semn vizibil al milostivirii lui Dumnezeu care nu lasa pe nimeni in singuratate si in nevoie. Intariti prin rugaciune si prin fapte de caritate, sa mergem inainte impreuna cu toti crestinii pe drumul spre unitate. Va binecuvantez din inima pe voi si familiile voastre. Contez pe rugaciunile voastre pentru mine. Laudat sa fie Isus Cristos!", a adaugat Suveranul Pontif.

Un grup de 500 de pelerini romani participa la pelerinajul national "Romania in pelerinaj la Roma" organizat in zilele 9-11 septembrie 2016 de Conferinta Episcopilor din Romania:

Duminica, pelerinii romani vor merge din nou in Piata San Pietro pentru rugaciunea traditionala Angelus, iar Papa le-ar putea adresa un nou mesaj.

Anul Milostivirii a inceput pe 8 decembrie, cand Suveranul Pontif a deschis Poarta Sfanta a Bazilicii San Pietro, si se va incheia pe 20 noiembrie.