Sesiunea 2016 a examenului national de rezidentiat va avea loc pe data de 20 noiembrie, inscrierea candidatilor urmand a se face in perioada 14 - 28 octombrie, la sediile directiilor judetene de sanatate publica si a municipiului Bucuresti, informeaza Agerpres.

Examen de rezidentiatFoto: Agerpres

Vineri a avut loc la sediul Ministerului Sanatatii o intalnire intre reprezentantii MS si ai Universitatilor de Medicina si Farmacie din Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara pe tema organizarii examenului national de rezidentiat 2016.

''In urma intalnirii au fost luate, de comun acord si in limita reglementarilor legale in vigoare, urmatoarele decizii: sesiunea 2016 a examenului national de rezidentiat va avea loc pe data de 20 noiembrie, metodologia de examen va presupune subiecte unice la nivel national si clasificare unica pe loc si post la nivel national, pornind de la principiul unui examen cu clasificare nationala, care sa raspunda nevoilor sistemului de sanatate de acoperire cu personal medical inalt calificat", precizeaza Ministerul Sanatatii.

Potrivit MS, o alta decizie se refera la introducerea unor specialitati noi - cardiologie pediatrica, gastro-enterologie pediatrica, nefrologie pediatrica, onco-hematologie pediatrica, pneumologie pediatrica si microbiologie clinica.

Lista locurilor si posturilor disponibile va fi publicata pana cel tarziu la data de 14 octombrie in saptamanalul Viata Medicala si pe site-ul www.rezidentiat.ms.ro.