Criza apei calde in Bucuresti: Gabriela Firea arunca responsabilitatea in curtea Guvernului, cerand sa creeze cadrul legal pentru achitarea datoriei istorice a RADET

de CP     HotNews.ro
Vineri, 9 septembrie 2016, 15:27 Actualitate | Esenţial


Gabriela Firea
Foto: Hotnews
Primarul Capitalei Gabriela Firea incearca sa arunce responsabilitatea in problema ELCEN- RADET in curtea Guvernului. Aceasta in conditiile in care Primaria refuza sa deblocheze suma de 259 de milioane de lei, care reprezinta obligatie de plata fata de RADET si ELCEN. "Problema este si a Guvernului, acesta trebuie sa creeze cadrul legal pentru achitarea datoriei istorice", se arata intr-o declaratie transmisa presei.

In timp ce Gabriela Firea tot incearca sa puna presiune asupra Guvernului, Ministerul Energiei care are in subordine Elcen evita sa vorbeasca de vreo responsabilitate a Primariei Capitalei. "RADET este principalul vinovat", daca se va ajunge in situatia in care ELCEN sa nu mai poata produce apa calda si caldura, se arata intr-un punct de vedere transmis joi seara de ministrul energiei Victor Grigorescu. Victor Grigorescu vorbeste de vina RADET in conditiile in care are conturile blocate si asteapta bani de la primarie. De precizat ca Grigorescu a avut pana acum cel putin doua intalniri cu primarul Capitalei Gabriela Firea pentru a discuta despre problema RADET- ELCEN.

"Subventia pentru RADET este platita la zi, iar Primaria Capitalei este pregatita in acest moment sa achite in totalitate facturi de 13,1 milioane lei, bani pentru care asteapta ridicarea de catre ELCEN a popririi din contul Escrow" a spus Firea. Aceasta mai spunce ca zilele acestea a facut apel la membrii Guvernului sa se implice in rezolvarea situatiei problematice dintre RADET si ELCEN precum si in gasirea unor solutii urgente pentru a asigura necesarul financiar atat al RADET, cat si al ELCEN SA.

Primarul General considera ca nu se poate pune in pericol intreg bugetul Primariei Capitalei, pentru scoli, gradinite, spitale, pentru proiectele de infrastructura
si alte nevoi urgente, pentru a plati in doua- trei luni o datorie istorica de 10-15 ani pe care o au aceste unitati economice.

"Ii asigur pe bucuresteni ca vor avea apa calda si caldura, nu se pune problema niciunei intreruperi, asa cum se vehiculeaza acum in spatiul public, in incercarea de a induce panica in populatie si de a scoate vinovata Primaria Capitalei intr-o problema cate treneaza de peste 10 ani. In aceste zile am dialogat cu RADET, ELCEN si Ministerul Energiei pe tema situatiei RADET-ELCEN. Am stabilit ca vom avea o intalnire luni la pranz cu toti factorii responsabili", a mai spus Firea.

Reamintim ca Distrigaz Sud Retele SRL a instituit joi poprire pe toate conturile bancare ale societatii Electrocentrale Bucuresti SA. Astfel, conturile ELCEN au fost blocate din dispozitia executorului judecatoresc, mandatat de catre Directorul General Distrigaz Sud Retele, Dan Pantilie, informeaza ELCEN. In plus, poprirea a fost extinsa si asupra tertilor popriti, clienti ai ELCEN, printre care si RADET Bucuresti. De acum nu doar RADET, furnizorul de energie termica, are conturile blocate, ci si producatorul ELCEN.

Din cauza acestui blocaj, ELCEN se afla in imposibilitatea de a plati gazele naturale necesare si serviciile aferente, de transport si distributie, si, pe cale de consecinta, exista riscul major ca, incepand din data de 10.09.2016, productia de energie electrica si termica sa fie sistata.

Poprirea a fost instituita de catre Distrigaz Sud Retele pentru suma de 11, 67 milioane lei, reprezentand dobanzi de intarziere la plata a serviciilor de distributie a gazelor naturale. "Precizam ca debitul principal asupra caruia au fost calculate aceste penalitati de intarziere s-a achitat cu depasirea datelor scadente, motivat de neachitarea de catre RADET Bucuresti a obligatiilor de plata inregistrate fata de Electrocentrale Bucuresti, ce depasesc la data prezentei suma de 3,6 miliarde de lei", spune Elcen.

In acest moment, Primaria Municipiului Bucuresti are disponibila o suma de aproximativ 6,7 milioane de lei, reprezentand subventia aferenta lunii iulie 2016, pentru care RADET a realizat deja decontul, in baza facturii emisa de catre ELCEN. Conform OG 36/2006, plata subventiei trebuie sa fie efectuata de catre Primaria Municipiului Bucuresti in termen de 15 zile de la primirea decontului. Scadenta acestei obligatii de plata, la data prezentei, este depasita in mod nejustificat, potrivit ELCEN.

ELCEN a anuntat inca de marti ca se afla in imposibilitatea de a-si onora platile catre furnizorii si distribuitorii de materii prime, materiale si servicii, din cauza datoriilor pe RADET. Potrivit ELCEN, din cauza unei sume restante de 147,2 milioane de lei, Distrigaz a luat decizia, si a notificat ELCEN in acest sens, ca, incepand cu data de 05.09.2016, sa reduca presiunea gazului natural, in mod constant, pana la limita de avarie (2 bari), fapt pus in practica la aceasta ora. Datoria a fost acumulata in perioada ianuarie 2016- iunie 2016. In cazul in care datoria nu va fi achitata, Distrigaz a informat ELCEN ca va trece la aplicarea masurii sistarii serviciului de distributie. ELCEN sustine ca in aceste conditii, agregatele energetice de la CTE Vest se vor opri, iar energia termina nu va mai putea fi furnizata pentru aproximativ 40% dintre locuitorii Bucurestiului: cartierele Drumul Taberei, Militari si Crangasi, dar si o parte din centrul Capitalei.

ELCEN mai spune ca Distrigaz a anuntat intentia demararii procedurii de executare silita pentru recuperarea unei parti din datoria mentionata mai sus.

Acestea sunt motivele pentru care ELCEN a luat decizia ca poprirea pe conturile RADET sa ramana de 100%. "Societatea a dat dovada de disponibilitate fata de solicitarile repetate ale RADET de a se diminua poprirea pe contul escrow tocmai pentru a permite acestei debitoare sa efectueze plati salariale si, totodata, sa achite furnizorii care au prestat servicii de reparatii si intretinere a retelei de termoficare. Totodata, din discutiile purtate cu Primaria Municipiului Bucuresti,  a rezultat ca va fi supusa aprobarii Consiliului Genral al Municipiului Bucuresti o rectificare a bugetului de venituri si cheltuieli cu suma de aproximativ 259 de milioane de lei, care reprezinta obligatie de plata restanta a Municipiului Bucuresti fata de RADET si Electrocentrale Bucuresti in baza protocolului incheiat in 18.12.2008, ce a fost aprobat prin hotararea 424/2008 emisa de CGMB", spune ELCEN.

Potrivit ELCEN, suma de 258.969.243 lei se regaseste atat in Anexa numarul 1 din propunerile pentru proiectul Bugetului PMB pe anul 2016, semnata de Directia de Specialitate din cadrul Primariei, pe care le atasam la prezentul comunicat. In plus, fata de aceasta suma, Primaria Municipiului Bucuresti, in anexele 1 si 2 la Proiectul de BVC pe 2016, mentioneaza faptul ca mai exista o suma pe care o datoreaza RADET, in valoare de 715 milioane de lei, care reprezinta o parte din subventiile restante.

Electrocentrale Bucuresti a aratat Primariei Capitalei ca, fara plata acestei sume, nu se va putea intra in sezonul de termoficare 2016- 2017, motivat de imposibilitatea asigurarii fondurilor pentru achizitionarea combustibilului (gaze naturale, precum si a efectuarii reparatiilor la capacitatile energetice de baza.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

9224 vizualizari

 • +47 (47 voturi)    
  Deaia nu se fac plati in Romania (Vineri, 9 septembrie 2016, 15:29)

  Adri4n [utilizator]

  ca nu e lege.

  Bai cat tupeu.

  #scarba
  • +11 (11 voturi)    
   da! in plus UN MARE FURT DE STAT (Vineri, 9 septembrie 2016, 16:37)

   Ed___ [utilizator] i-a raspuns lui Adri4n

   da! in plus UN MARE FURT DE STAT !!

   nu sunt doar pierderi colosale ci un FURT ORGANIZAT al statului asupra cetatenilor !!

   Rog Hotnews sa investigheze pentru ca sunt MULTE ORASE MARI din ROmania care au patit acelasi lucru si se invart in mocirla creata de aceste "sisteme de co-generare de inalta eficienta" !!!!

   VA ROG MULT !

   De exemplu, acest sistem CLAR FALIMENTAR cu un "sistem de co-generare de inalta eficienta" datorita marilor lipsuri:

   - lipsa responsabilitatii celui care produce caldura - nu are termenti tehnici de respectat decat pe hartie - in realitate nu exista nimic clar

   - producatorul asteapta bani de la primarie

   - distribuitorul de caldura si apa calda nu e in stare si nici nu se chinuie sa isi recupereze datoriile de la populatie pentru ca mereu primaria venea sa salveze cu bani direct din buget - FURT

   - populatia nu vrea sa plateasca pentru ca caldura nu exista de fapt decat la parametri total inacceptabili, de multe ori gigacalorimetrele furate efectiv de personalul firmei de distributie a caldurii pentru a nu se putea litiga facturile umflate

   - asociatiile acumuleaza datorii atat de mari incat se opreste apa rece !! DA ! pentru ca nu mai au sa plateasca acesti monstri numiti "cogenerare de inalta eficienta"

   Falimentul acestui sistem a avut loc in mai multe orase mari din Romania, lasand citatrici grave in societate ! PIERDERI ENORME si DATORII ENORME ! Vedeti orasul Braila !

   Sau in alte orase sunt exact cu un pas inainte fata de Bucuresti, insolventa fara putere de revenire - vezi orasul Galati ! la fel PIERDERI ENORME si DATORII ENORME !

   Cel mai mare furt al economiei cu cele mai vaste si negative efecte sunt acesti "unitati de cogenerare a energiei de inalta eficienta" !!!!

   Sa nu uitam ca pe baza unei teorii - corecte cei drept - ca o unitate CET de acest tip ar produce curent si caldura la preturi imbatabile - realitatea este cu totul alta !

   Pierderile sunt enorme, KM de conducte prin subsolurile orasului, ...
  • -14 (16 voturi)    
   hmm (Vineri, 9 septembrie 2016, 16:40)

   Mihaitza_P [utilizator] i-a raspuns lui Adri4n

   recomand tuturor comentatorilor radicalizati sa se gandeasca daca maine bate banca la usa si activeaza clauza cu steluta din subsolul contractului prin care poate cere rambursarea anticipata a creditului.

   Sau poate maine Romaniei nu i se mai imprumuta bani sa-si poata onora datoriile din urma, si astfel intra in incapacitate de plata.

   Daca exista buna credinta si bun simt, se plateste o parte din datorie, se rostogoleste, etc, incat lumea sa nu sufere. Sper ca guvernul si primaria sa ajunga la o solutie si sa nu-si bata joc de sute de mii de oameni.
   • +20 (20 voturi)    
    What? (Vineri, 9 septembrie 2016, 16:51)

    alexpro [utilizator] i-a raspuns lui Mihaitza_P

    ce steluta? unde? Unde ai vazut tu asa ceva? :))))

    Daca exista buna credinta si bun simt, Guvernul nu are ce cauta in problema asta. E problema bucurestenilor si nu a intregii tarii. I-ati votat pe hoti, cu ei sa muriti de gat.
   • +9 (9 voturi)    
    Primăria este datoare. (Vineri, 9 septembrie 2016, 17:05)

    asavreau [utilizator] i-a raspuns lui Mihaitza_P

    Ce treabă are guvernul?Când nu au plătit datoria au cerut voie de la Guvern?Ce anchetă a făcut Firea,cine-i vinovat?
    • +1 (1 vot)    
     daca (Vineri, 9 septembrie 2016, 20:16)

     nahir [utilizator] i-a raspuns lui asavreau

     fierea ar fi fost un om corect (asta-i sf, dar sa presupunem) ar fi cerut un audit la primaria generala, in secunda 2 dupa ce stia ca e primar geberal.
     ea in schimb nu se gandeste decat cum sa-l acopere pe hotul de oprescu. cine stie daca nu cumva banii neplatiti catre radet, aia de subventie, nu s-or fi dus la psd?
  • +8 (8 voturi)    
   Ce au ale bucureștenii? (Vineri, 9 septembrie 2016, 17:00)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui Adri4n

   Firea care a fost deputată vrea cadrul legal făcut de guvern.Și Parlamentul ce face fă?Tu cât ai fost în Parlament ce ai făcut?Nu te ai ocupat de legi,dacă nu știi cum se face.Alții cum fac plățile?Au fiecare cadrul lor legislativ?Eu cred-că Firea a furat banii și trage de timp,să vină alegerile și ....Nu mai spun că mă îngrozesc!
 • +36 (36 voturi)    
  La omis pe Basescu ? A3 o va eutanasia cu forta! (Vineri, 9 septembrie 2016, 15:34)

  Plagarus [utilizator]

  Bugetul ,nu Oprescu PSDist trebuie sa achite datoriile ?
 • +55 (57 voturi)    
  Salut (Vineri, 9 septembrie 2016, 15:40)

  Adicj [utilizator]

  Buna ziua tuturor locatarilor din orasul Cluj-Napoca. De maine propun sa incetam achitarea facturilor la apa ( majoritatea avem centrala termica ) si in 6 luni sa cerem ajutorul guvernului.

  Daca in bucuresti functioneaza, in Cluj de ce nu ?
  • +37 (37 voturi)    
   Idem Timisoara (Vineri, 9 septembrie 2016, 15:52)

   Ursuletul de Plus [utilizator] i-a raspuns lui Adicj

   Noi am stat cateva zile fara apa calda, asta vara, pentru ca nu erau platite niste datorii. Pentru prima data de la Revolutie. N-am auzit pe nimeni sa ceara ajutor de la Guvern. S-au platit datoriile si am primit apa calda.
   • +8 (8 voturi)    
    Parsiva (Vineri, 9 septembrie 2016, 17:26)

    Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui Ursuletul de Plus

    Ea nu cere, ci face apel si vrea implicare. Adica da din gura, ca altceva tot nu stie sa faca. O țoapă impertinentă. Și-a data arama pe față - e INCOMPETENTA si NESIMTITA
  • +22 (22 voturi)    
   Sa se dea o O.G ref. la pretul gcal.bucurestene (Vineri, 9 septembrie 2016, 16:01)

   Plagarus [utilizator] i-a raspuns lui Adicj

   Celor putini fara centrale termice din Cluj.sa li se factureze pretul cel mai mic din RO,cel al prea cocolositului dpdv electoral RADET,
   În ceea ce priveşte valoarea efectivă a tarifului facturat populaţiei, acesta reprezintă diferenţa dintre preţul de furnizare aprobat şi preţul de facturare, respectiv suma rămasă după ce din preţul efectiv de furnizare a agentului termic se scade subvenţia asumată de către autorităţile locale.
   RADET (distribuitorul de energie termica) nu si-a platit datoriile catre ELCEN.
   Numai in 2015 RADETUL are datorii de 200 de milioane, plus subventia de 350 milioane, exact 550 milioane lei cat trebuie noi sa plateasca catre ROMGAZ. !!!!!!!!!!!!!!!!!!?
   Elcen are o datorie de 362 milioane de lei catre Romgaz. Insa si Elcen are recuperat o creanta de peste 3,6 miliarde de lei de la furnizorul de apa calda si caldura RADET.
   In plus mai sunt si alte mari gibe :
   Datoriile RADET Bucuresti catre furnizori, in special ENEL (22.250.124 lei), Apa Nova Bucuresti (8.468.586 lei) si GDF Suez (5.100.000 lei);
   Imposibilitatea efectuarii investitiilor in ultimii 10 ani din cauza nealocarii de fonduri privind modernizarea instalatiilor care apartin patrimoniului public al Municipiului Bucuresti. Pentru normalizarea furnizarii de apa calda si caldura sunt necesare investitii de aproximativ 100 de milioane de euro anual, timp de 10-12 ani, in retelele si centralele apartinand Municipiului Bucuresti.

   Cireasa electorala de pe tortul administratiei :
   - refuzul Primariei Municipiului Bucuresti de a inainta spre aprobare Consiliului General al Municipiului Bucuresti actualizarea tarifului din anul 2011 pana in prezent.
   Ceilalti furnizori de servicii au preturi majorate cu peste 40 de procente.
  • +1 (11 voturi)    
   nu e vorba... (Vineri, 9 septembrie 2016, 16:31)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Adicj

   ca nu si-au achitat facturile...
   e vorba ca firmele astea sunt niste gauri negre...
   se fura ca-n codru!
   bucurestenii isi achita (majoritatea) datoriile... dar firmele nu!
  • +3 (3 voturi)    
   Aici e Catedrala Neamului bai (Vineri, 9 septembrie 2016, 18:12)

   serbanTeodor [utilizator] i-a raspuns lui Adicj

   Marca banu' hai ca vine iarna si face igrasie daca nu e caldura ca e ditamai magaoaia ca asa ne plac noua lucrurile mari.
  • +2 (2 voturi)    
   mi se pare corect! (Vineri, 9 septembrie 2016, 18:46)

   Cristioan [utilizator] i-a raspuns lui Adicj

   Doar ca voi nu aveti la Primarie pe stirista Varanului, asa ca nu are cine sa ia apararea celor care nu platesc!

   Daca zici ca aeti, majoritatea, centrale individuale, ar tebuie sa nu mai platiti facturile la GAZE, la apa rece vine prea putin, nu merita ...

   Insa neaparat trebuie sa aveti de partea voastra vre-o Antenza 3!!!
 • +41 (41 voturi)    
  Criza (Vineri, 9 septembrie 2016, 15:41)

  Martinezu [utilizator]

  Se traduce astfel: noi furam si voi de ce dracu nu platiti la timp?
  Pana cand plateste guvernul din buzunarele noastre furturile?????????( datoriile istorice care va sa zica)
 • +21 (23 voturi)    
  Solutie... (Vineri, 9 septembrie 2016, 15:42)

  taticutu [utilizator]

  Solutia este una si ea sta in mana actualului Primar General, care trebuie sa rupa odata si odata, coada pisicii : sistarea in totalitate a subventiei generale acordata la caldura si apa calda de catre Primaria Generala a Bucurestiului, asa incat fiecare sa plateasca atat cat costa. Evident, subventia individuala acordata pentru veniturile mici sa se acorde in continuare pentru apa calda si caldura, eventual in procente mai mari. De ce in restul oraselor din tara caldura si apa calda nu mai este subventionata de primarii, decat poate cu anumite exceptii , in mica, mica masura , iar la noi , in Bucuresti aceasta situatie de subventie generala a Primariei va duce fara doar si poate la falimentarea Radet si a ELCEN. Deja semnele se vad...
  • +3 (3 voturi)    
   subscriu (Vineri, 9 septembrie 2016, 17:00)

   MinimaMoralia [utilizator] i-a raspuns lui taticutu

   Asta este singura solutie transparenta si corecta.
  • +1 (1 vot)    
   corect (Vineri, 9 septembrie 2016, 20:24)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui taticutu

   dar corelat cu aceasta masura, sa scada si impozitele pe care le platim. doar nu crede cineva ca subventia aia era platita din altceva decat tot din banii nostri. doar nu castiga primaria la loto in fiecare an.
 • +32 (32 voturi)    
  marsh (Vineri, 9 septembrie 2016, 15:43)

  Nevermind [utilizator]

  15 milioane pentru catedrala c.rului dai, dar 5 milioane si ceva pentru deblocare situatie, nu.
  • +7 (7 voturi)    
   asta ca sa vedem clar (Vineri, 9 septembrie 2016, 17:29)

   gica pantalon [utilizator] i-a raspuns lui Nevermind

   prioritatile primaritei rosii
 • +35 (35 voturi)    
  Foarte Bine Spus (Vineri, 9 septembrie 2016, 15:43)

  feisbuk [utilizator]

  Datorii istorice de 10 ani.
  Sa vedem. Sorin Oprescu + PSD + Gabita Firea Vranceanu Pandele + PSD guverneaza Capitala din 2008.

  2008, 2009, 2010 (numar pe degete, pt votantii PSD), 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 - 9 ani de gestiune PSD.

  Bine le zice Gabita. De ce sa plateasca ea cu PSD cand datoriile au fost facute de Oprescu cu PSD? Sa plateasca Guvernul (si asta a fost PSD - 2012-2015)

  Eu sper ca onor Guvernul nu v-a da niciun leu pt pomenile electorale PSD (subventii la gigacalorie) precum si cei care nu isi platesc facturile - persoane fizice sau juridice.
  • +5 (5 voturi)    
   Daca plateste (Vineri, 9 septembrie 2016, 17:30)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui feisbuk

   Daca plateste Pandelica-Firea ce a furat Oprescu, atunci ea ce sa mai fure? Nu pentru ca sa fure ciuma rosie in continuare a fost pusa ea canididat la primarie?
 • +39 (39 voturi)    
  cata nesimtire.. (Vineri, 9 septembrie 2016, 15:45)

  akillies [utilizator]

  .. dar pentru catedrala mantuirii neamului a putut sa dea bani din proiectele importante pentru scoli si gradinite..!

  ce mincinoasa si ce scarboasa femeie!!
 • +30 (30 voturi)    
  nu zau (Vineri, 9 septembrie 2016, 15:52)

  omezu [utilizator]

  Asa sunt comunistii... fura si apoi ii cheama pe altii sa plateasca. Oprescu a fost mic copil pe langa asta.
 • +28 (30 voturi)    
  nesimtire (Vineri, 9 septembrie 2016, 15:53)

  GabrielDogaru1 [anonim]

  De ce sa plateasca toata tara datoria Bucurestenilor? In cazul asta vreau sa imi plateasca si mie caldura la iarna
 • +29 (29 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 9 septembrie 2016, 15:53)

  [anonim]

 • +28 (28 voturi)    
  adica, daca treneaza de 10 ani, (Vineri, 9 septembrie 2016, 15:56)

  tropotaru [utilizator]

  atunci problema mai poate fi amanata inca 4 ani, nu-i asa fireo?
 • +31 (31 voturi)    
  ........ (Vineri, 9 septembrie 2016, 16:07)

  /./ [utilizator]

  Bani primariei bucuresti s-au dus pe panselute iar platile la caldura le-au amanat cat au putut de mult.Si acum cer ajutor guvernamental.....sa stea in frig si data viitoare cand voteaza sa mai si gandeasca.Tara nu trebuie sa subventioneze caldura miticilor care si asa aveua si au cea mai ieftina caldura din tara.
 • +21 (21 voturi)    
  Adica datoriile nu erau ale Bucurestiului (Vineri, 9 septembrie 2016, 16:16)

  TheLionKing [anonim]

  Erau ale lui ma-sa. Parca ne spunea ca de unde a luat 15 mil pentru Catedtrala Neamului mai sunt si altii. Sa dea de acolo.

  Sunt sigur ca Elcen nu se supara daca i se platea o transa de 15 mil. Ca vorba aia au si ei de platit la furnizorii lui de energie cum ar fi Grivco ... Sau Metrorex lua de la Grivco :) Sau toti?
 • -5 (7 voturi)    
  GVF puncteaza... (Vineri, 9 septembrie 2016, 16:22)

  demaGOGU [utilizator]

  ...iar Julien incaseaza. ca in tenis.
 • +20 (20 voturi)    
  nu (Vineri, 9 septembrie 2016, 16:23)

  Siddha [utilizator]

  Bni pentru Catedrala Neamului si pentru nu stiu ce aniversari pompoase gaseste toapa asta dar pentru caldura, pasajul de la Piata Sudului, metroul spre Drumul Taberei si alte prioritati ale Capitalei nu.
 • +17 (17 voturi)    
  Nedreptate uriasa (Vineri, 9 septembrie 2016, 16:44)

  12_utilizator [utilizator]

  Ar fi o nedreptate uriasa sa se plateasca de la bugetul tarii acesti bani. Nedreptate, mai ales pentru cei 18 milioane de nebucuresteni. Subventia pentru caldura/apa calda n-ar trebui aplicata automat la toti consumatorii ci exclusiv la cei cu venituri mici.Din cate stiu eu trecerea unui apartament de 2 camere pe incalzire individuala cu gaz costa circa 2.500 de EUR.
  Mai bine s-ar subventiona o astfel de operatiune la nivel de familie/apartament. si s-ar inchide RADET-ul.
  Cand spun subventie nu spun "bani de pomana" ci imprumut fara dobanda pe termen lung.
 • +17 (17 voturi)    
  suntem un popor cu toleranta crescuta la tupeu (Vineri, 9 septembrie 2016, 16:51)

  averageJoe [utilizator]

  Apreciez un singur lucru din tot gunoiul asta de PSD, ca nu incearca sa para altceva decat este. Macar sunt onesti.. hoti nenorociti .. ce ni le servesc in fata cu tupeu. Nu se sinchisesc sa se ascunda sa le impacheteze frumos. Ia d'aici popor zevzec ca am de unde . Doar nu ajung ei singur(exceptiile cu mortii nu le socotesc) acolo.. ci votati de noi. PSD votam, PSD avem. e simplu. Fac exercitii de anger management cand citesc articole de astea. Goosfraba..
 • +4 (4 voturi)    
  Asa se jumuleste banul public in Romania (Vineri, 9 septembrie 2016, 16:56)

  Parzivall [utilizator]

  Peste tot pe unde-s intreprinderi de stat, uitati-va atenti si o sa vedeti ca-s de fapt niste gauri negre in care dispar bani publici. CFR, Complexul Oltenia, Oltchim, toate regiile autonome din toate municipiile si orasele tari, primariile, etc etc.
 • +4 (4 voturi)    
  dreptate (Vineri, 9 septembrie 2016, 17:02)

  ic.ram1945 [utilizator]

  dupa mine, fiecare localitate sa-si plateasca datoriile din propriul buzunar...problema Bucurestiului sa o rezolve prmarita capitalei cu primariile sectoarelor, guvernul=populatia Romaniei nu are nicio obligatie materiala fata de prostiile facute de sefii capitalei
 • +5 (5 voturi)    
  Impostoarea rosie (Vineri, 9 septembrie 2016, 17:10)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Asta e: comunismul sa invinga a orase si sate. Sa dea guvernul (adica noi, prostimea) pentru INCOMPETENTA si DEMAGOGIA mâncătoarei de r*t a securistului Voiculescu. Firea nu e doar tupeista, e o canalie comunista de cea mai joasa speta. Bucurestiul e RUSINEA TARII, iar aceasta (..._ cocotata de mafia rosie in copac trebui data jos cu orice pret,
 • +5 (5 voturi)    
  era simplu (Vineri, 9 septembrie 2016, 17:18)

  Lucian RomulusConstantin [anonim]

  de rezolvat problema: primareasa asta in loc sa dea bani la biserica in cel mai inutil mod, putea sa plateasca datoriile elcen. punct. dar ea a trebuit sa plateasca pretul alegerii la primarie...niste excroci cu diploma!
  • +2 (2 voturi)    
   Cum adica (Vineri, 9 septembrie 2016, 18:19)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui Lucian RomulusConstantin

   Cere Prea Securimea sa Daniel bani de Catedrala si sa refuze P$D-ul cruia toata popimea ii face propaganda pe gratis si anafura duminicala? Pe la sate nu sunt wc-uri, scoli, biblioteci, dar ridicam biserica dupa biserica sa aiba popimea ce agonisi. Mergeti la TIsmana sa vedeti opulenta sfidatoare si kitch-ul la el acasa. Catedrala ceausista i platim cu totii, Tzatza de Voluntit doar semneaza ordinul de plata,
 • +5 (5 voturi)    
  Subventii (Vineri, 9 septembrie 2016, 17:21)

  RTK [utilizator]

  Din cate stiu, bucurestenii au cele mai mari subventii din tara la incazlire.

  Mie nu mi se pare normal sa implice Guvernul ca sa suporte toata tara datoriile bucurestenilor.

  In restul oraselor cum se se descurca populatia sa plateasca datoriile?
 • +5 (5 voturi)    
  Dna Firea... (Vineri, 9 septembrie 2016, 17:32)

  astronaut [utilizator]

  puneti presiune pe parlament si parlamentari , care?,
  aia ai dvs din PSD, sa dea o lege prin care sa nu mai
  fie obligati cetatenii sa plateasca ceea ce consuma ! e mai popular asa , dar daca e hotie la mijloc ar trebuii sa anuntat organele competente !
 • +5 (5 voturi)    
  Sa stam calmi si sa socotim ! (Vineri, 9 septembrie 2016, 17:39)

  Canache [utilizator]

  Lelea asta a dat 15 mil. pt popa Dănilă.
  Bon !
  A dat din banii contribuabilului bucurestean ca ea nu plăteşte nimic aici (cred); tot ce are e undeva in Ilfov.
  Bon !
  Cînd a ieşit scandal a zic că primăria are bani pt. toate; au rămas din exerciţiul precedent 200 mi. euro neconsumaţi (ea a zis nu eu).
  Bon !
  Unde dracu” s-au dus toţi banii ăştia ?
  I-o fi rezervat pt. trenul de mare viteză pe 1,3 km dar măcar să ne spună.
  Sau după ce a prostit amărîţii s-o voteze numai conteaza. O ţine langa cu ”banii bucureştenilor” poate, poate mai prosteşte pe cineva.
 • +6 (6 voturi)    
  Pe Gabi o doare în Firea! (Vineri, 9 septembrie 2016, 17:39)

  asavreau [utilizator]

  Acasă are apă caldă.Bucureștenii sunt prea mofturoși și vor ca Firea să rezolve problema.Greșit.Nu de asta a venit primar!Ea vrea Catedrala.Este la concurență cu Pandele care a făcut și el o catedrală în Voluntari.Mergeți și vedeți.Așa că mai ușor cu apa caldă.Descurcați-vă!
 • +5 (5 voturi)    
  de ZECE ANI cnduceti pe bucuresteni (Vineri, 9 septembrie 2016, 18:03)

  burebista [utilizator]

  Acum ce mai zicei ,va intreb eu ce a-ti facut cu BANI .Sa va plateasca tara incompetent?Oprescule nu esti la puscarie ? Voati pdeaua ca la sapa de lemn vaduc. Uitati-va la A3 .
 • +5 (5 voturi)    
  adica (Vineri, 9 septembrie 2016, 18:06)

  gopo2016 [utilizator]

  toata tara sa plateasca pt ca primaria nu vrea sa plateasca datoriile, tupeu de psd ista imputita, de ce sa isi ia din bani pe care ii poate fura sa plateasca , cind poate sa dea vina pe guvern
  • 0 (0 voturi)    
   pai (Sâmbătă, 10 septembrie 2016, 12:05)

   Xorciser [utilizator] i-a raspuns lui gopo2016

   Pai se pare ca primaria a platit datoriile (doar in 2015 peste 700mil RON subventie la caldura din bugetul Bucurestiului). Insa ce e mai rau si mai necontrolabil e ca poate au o metoda prin care fac pierduti banii in RADET si subventia nu mai este platita mai departe. Dupa care cer bani de la govern.
 • +5 (5 voturi)    
  PSD = PRADA (Vineri, 9 septembrie 2016, 18:11)

  Sani [utilizator]

  Propun ca PSD sa se rebranduiasca...sau sa te debranseze...nu mai stiu exact....?!

  Deci: PSD = PRADA (Partidul Romanilor cu Alzeimer si Dementa Avansata)

  Numa' astia ar mai putea 'intregi la cap' sa voteze cu asemenea interlopi.

  Deci cati suferinzi la cap sunt in RO...38% ??? Brrrrrrr!
 • 0 (0 voturi)    
  mda (Sâmbătă, 10 septembrie 2016, 12:03)

  Xorciser [utilizator]

  Sunt bucurestean, dar mi se pare strigator la cer ca primaria sa dea anual 6-700mil RON "subventie de caldura" catre RADET, si in paralel RADET sa aiba datorii de 3.6mld RON catre ELCEN.

  Fie sistemul e complet gresit si inefficient, fie e o metoda de sifonare a bugetului Bucurestiului (pentru ca daca subventia se plateste catre RADET, dar nu se plateste mai departe catre ELCEN- inseamna ca banii sunt "sifonati" in alta parte).

  Nu inteleg ce treaba are guvernul, asta e bomba PSD pentru a incerca sa invrajbeasca lumea. Primaria trebuie sa rezolve o problema locala.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by