Sala Omnia trece din administrarea Operei Nationale din Bucuresti in administrarea Centrului National al Dansului Bucuresti (CNDB), potrivit unei hotarari de Guvern aprobata in sedinta de joi.

CNDB este singura institutie publica de cultura aflata in subordinea Ministerului Culturii creata cu scopul de a sustine, dezvolta si promova dansul contemporan. Atribuirea salii Omnia in administrarea Centrului va facilita buna desfasurare a activitatilor acestei institutii, intre care programe si proiecte care contribuie la crearea unui mediu favorabil dialogului, reflectiei si dezbaterii, cu scopul de a incuraja cercetarea, experimentul si inovatia din arta contemporana.

Imobilul va oferi conditiile necesare pentru functionarea in mod corespunzator a Centrului National al Dansului Bucuresti, in scopul dezvoltarii si promovarii dansului contemporan, prin organizarea de evenimente: cursuri, proiecte, ateliere si masterclass-uri destinate profesionistilor, programe de cursuri destinate publicului larg, ateliere de compozitie coregrafica si improvizatie, cursuri de management cultural si ateliere de dans destinate elevilor de la liceele de coregrafie din tara, informeaza Guvernul.