Vremea va fi in general frumoasa si deosebit de calda la finalul acestei saptamani, informeaza meteorologii, potrivit Mediafax. Vineri, cerul va fi variabil, cu innorari temporare in sud-vestul si sudul extrem al tarii, precum si la munte, dar numai izolat si trecator va ploua slab. Vantul va sufla slab si moderat, cu usoare intensificari in sudul Banatului si in zona montana inalta. Temperaturile maxime se vor incadra intre 27 si 33 de grade, cu cele mai ridicate valori in sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse intre 13 si 22 de grade, mai scazute in depresiuni, spre 8 grade. Dimineata si noaptea, in zonele depresionare, vor fi conditii de ceata.

La Bucuresti

Vremea se va mentine cu mult mai calda decat ar fi normal la aceasta data, astfel incat temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 32 de grade. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura minima va fi de 15...17 grade.

La munte

Vremea va fi in general frumoasa si calda pentru aceasta data. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare dupa-amiaza cand izolat vor fi ploi de scurta durata. Vantul va sufla slab si moderat, cu usoare intensificari pe crestele montane inalte. Valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul precedent. Dimineata si noaptea pe vai si in depresiuni vor fi conditii de ceata.

La mare

Vremea va fi in general frumoasa si calda pentru aceasta data. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineata si noaptea. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi intre 27 si 29 de grade, iar cele minime intre 19 si 22 de grade. Temperatura apei marii va fi de 23 ￯ 24 de grade.

  • Sambata

Vremea se va mentine deosebit de calda pentru aceasta perioada. Cerul va fi temporar noros in jumatatea de sud-vest a tarii unde, mai ales spre seara si noaptea, pe arii restranse vor fi ploi slabe, de scurta durata. In restul teritoriului cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate in special dupa-amiaza la munte, unde numai izolat se vor semnala averse si descarcari electrice.

Vantul va avea usoare intensificari pe parcursul zilei in regiunile sudice si la munte, dar si in timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor incadra intre 25 si 33 de grade, iar cele minime intre 8 si 20 de grade. Dimineata si noaptea, in zonele joase de relief, vor fi conditii de ceata.

La munte

Vremea se va mentine calda pentru aceasta perioada. Vor fi innorari temporar accentuate in special dupa-amiaza si noaptea in Muntii Banatului si in jumatatea de vest a Carpatilor Meridionali, unde local se vor semnala averse si descarcari electrice.

In rest cerul va fi variabil, iar ploi de scurta durata se vor semnala izolat. Vantul va avea usoare intensificari, pe parcursul zilei. Dimineata si noaptea, pe vai si in depresiuni, vor fi conditii de ceata.

La mare

Vremea va fi in general frumoasa si calda. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineata. Vantul va sufla slab si moderat cu intensificari trecatoare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 25 si 28 de grade, iar cele minime vor fi de 19 - 20 de grade. Temperatura apei marii va fi de 23 - 24 de grade.

  • Duminica

La munte

Valorile termice diurne vor marca o scadere usoara fata de ziua anterioara. Cerul va fi temporar noros si local, mai ales in Carpatii Occidentali si Meridionali, se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Dimineata si noaptea, pe vai si in depresiuni, vor fi conditii de ceata.

La mare

Vremea se mentine calda. Cerul va fi variabil si izolat vor fi conditii pentru averse slabe. Vantul slab si moderat cu intensificari trecatoare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 24 si 27 de grade, iar cele minime intre 18 si 20 de grade.

Temperatura apei marii va fi de 23 - 24 de grade.