Directia de Sanatate Publica Arges a dispus sistarea furnizarii de apa potabila intr-un sat al comunei Budeasa dupa ce analizele privind calitatea apei au aratat prezenta unor germeni coliformi dar si a bacteriei E.coli in aceasta, anunta News.ro.

Specialistii Directiei de Sanatate Publica Arges au dispus sistarea furnizarii de apa potabila in satul Galasesti din comuna Budeasa dupa ce analizele facute pe probe prelevate din reteaua de distributie au aratat ca aceasta este neconforma.

Directorul adjunct al DSP Arges, Adrian Stoica, a declarat ca analizele facute pe apa din reteaua de la Galasesti au aratat prezenta de coliformi dar si a bacteriei E.coli.

Adrian Stoica a precizat ca "nu au fost determinate caractere de patogenitate in ceea ce priveste bacteria E.coli, ceea ce presupune ca aceasta nu este periculoasa pentru sanatatea oamenilor, insa, aceasta trebuie sa fie absenta din apa potabila, motiv pentru care s-a dispus sistarea furnizarii".

Analizele facute pe apa de la Budeasa arata, de asemenea, ca in acelasi sat, nivelului clorului rezidual din apa este zero, in conditiile in care la intrarea in retea, nivelul acestuia trebuie sa fie de 0,5 miligrame/litru, iar la iesire trebuie sa se inregistreze un nivel de 0,1 miligrame, a explicat reprezentantul DSP.

Nu este pentru prima data cand analizele facute de DSP in localitati din judetul Arges scot la iveala probleme privind calitatea apei potabile furnizate populatiei. In cursul acestui an, analizele facute de DSP au aratat prezenta unor bacterii in apa in mai multe localitati, inclusiv in izvoare publice de pe raza municipiului Pitesti.