Autoritatile nu au gasit urme de explozibil in mall-ul Promenada din Focsani unde presa locala a scris ca joi, in jurul pranzului, s-ar fi produs o explozie in sala de cinema. Un barbat a fost ranit dupa ce un plafon fals s-a prabusit, insa cauza nu a fost o explozie, anunta Digi 24.

Un barbat in varsta de 30 de ani, care a suferit rani in zona fetei si a mainilor in urma prabusirii unei parti din plafonul fals, a fost transportat la spital pentru a primi ingrijiri medicale.

"Din primele cercetari, este vorba despre un barbat care a intrat in spatiul de cinema de la mall, desi nu era program cu publicul. A fost vazut de femeia de serviciu care a venit si i-a cerut sa paraseasca locul, barbatul nu s-a supus, ea a chemat firma de paza. Au venit mai multi agenti. Barbatul a devenit recalcitrant. Agentii au incercat sa-l imobilizeze pentru a il putea scoate afara. La cateva minute dupa ce a fost imobilizat o bucata din izolatia tavanului s-a desprins si s-a prabusit atingandu-l pe barbat, dar si pe unul dintre paznici",au declarat oficiali din cadrul Politiei, pentru Mediafax.

Variantele vehiculate initial au fost explozia unui telefon mobil sau a unei bombe artizanale, insa acestea nu s-au confirmat.

Promenada Mall este situat pe soseaua de centura din Focsani

Centrul comercial a fost evacuat imediat dupa incident, iar din cauza haosului, soseaua de centura a Focsaniului este blocata.

O echipa pirotehnica a Serviciului Roman de Informatii s-a deplasat la fata locului pentru a cauta urme de explozibil, stabilind ca nu a fost vorba despre o explozie.

"S-a auzit anuntul de evacuare si autoritatile ne-au cerut sa iesim cu toti afara. In schimb, cel putin in zona in care ma aflam eu, nu s-a auzit nicio explozie. Suntem toti in fata hipermarketului, nu stim ce s-a intamplat", a povestit, pentru Ziarul de Vrancea, o focsaneanca aflata la cumparaturi.

Incidentul a fost sesizat la 112 printr-un apel facut la ora 12:14.

La locul incidentului s-au deplasat mai multe echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Vrancea, dechipaje de politisti si jandarmeri.