Politisti bucuresteni fac, joi dimineata, 23 de perchezitii domiciliare in Bucuresti si in judetele Ilfov si Giurgiu si pun in executare mai multe mandate de aducere, intr-un dosar privind savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani in domeniul materialelor de constructii, unde prejudiciul adus bugetului consolidat al statului este de aproximativ 7 milioane de lei, informeaza un comunicat de presa al DGPMB, scrie Agerpres.

Conform anchetatorilor, in perioada 2011-2014, banuitii au creat un circuit comercial fictiv, infiintand si coordonand mai multe societati comerciale cu comportament de tip 'fantoma', in scopul sustragerii de la plata obligatiilor fiscale.

Prejudiciul adus bugetului consolidat al statului este de aproximativ 7 milioane de lei, din care 5 milioane ca urmare a savarsirii infractiunii de evaziune fiscala, suma de bani spalata depasind 2 milioane de lei.

Persoanele vizate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice - Sector 6.

Actiunea beneficiaza de suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane si al Directiei Generale Antifrauda Fiscala din cadrul ANAF.