Echipa de comunicare a lui Tony Blair a transmis postului Antena 3 o reactie dupa ce numele fostului premier britanic a aparut in dosarul instrumentat de DNA Ploiesti in care Victor Ponta si Sebastian Ghita sunt acuzati de fapte de coruptie, in mesaj precizandu-se ca suma primita de fostul lider laburist pentru discursul sustinut la Bucuresti in 2012 a fost "donata integral pentru actele de caritate ale lui Tony Blair".

Tony Blair (foto arhiva)Foto: Agerpres

Numele fostului premier britanic Tony Blair apare in noul dosar al lui Ponta de la DNA Ploiesti. Conform procurorilor, Ghita ar fi dat bani pentru vizita in Romania a lui Blair. Jurnalistii Antena 3 au cerut, marti, o pozitie oficiala din partea fostul premier britanic referitoare la aceasta cauza.

"Domnul Blair a fost invitat in Romania sa tina un discurs despre viitorul Europei, la invitatia Fundatiei Multimedia pentru Democratie. Suma pe care a primit-o domnul Blair din partea fundatiei a fost donata integral pentru actele de caritate ale lui Tony Blair", este mesajul transmis de echipa de comunicare a lui Tony Blair.

Fostul premier Victor Ponta a fost plasat marti sub control judiciar pentru 60 de zile, fiind acuzat de procurorii DNA de folosirea influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite si de complicitate la infractiunea de spalare de bani. Procurorii afirma ca Ponta si-a folosit autoritatea de lider al PSD pentru a plasa un om de afaceri (Sebastian Ghita - n.r.) pe un loc eligibil la alegerile parlamentare contra sponsorizarii cu 220.000 de euro a aducerii in Romania a lui Tony Blair pentru o intalnire cu Ponta.

Ulterior, procurorii DNA Ploiesti au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar pe o durata de 60 de zile si fata de deputatul Sebastian Ghita, acuzat de savarsirea infractiunii de spalare de bani. "Nu il cunosc pe Tony Blair. Nu am avut placerea sa ma intalnesc cu dansul", le-a declarat Ghita reporterilor, marti, inainte de a fi audiat de procurori. De asemenea, el a negat ca ar fi dat bani pentru a fi trecut de Victor Ponta pe un loc eligibil la alegeri.