Şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor, chestorul Liviu Popa, a fost implicat, luni, într-un accident de circulaţie pe centura municipiului Braşov, transmite ebihoreanul.ro. Pe grupul de facebook „infotraficbrasov” a fost publicata si o fotografie cu cele doua autovehicule implicate in accident. Surse apropiate anchetei citate de oradeaindirect.ro sustin ca masina condusa de seful politiei bihorene, un BMW din 2001, cu nr. de inmatriculare BH 20 ASW, apartine co-presedintelui PNL, Vasile Blaga. Surse din PNL au confirmat pentru Hotnews.ro ca Vasile Blaga conduce un BMW cu numarul BH 20 ASW. Copresedintele PNL n-a putut fi contactat pentru a explica de ce seful IJP Bihor era la volanul masinii sale, fiind plecat din tara.

Accident Liviu Popa, centura BrasovuluiFoto: infotrafic Brasov
  • UPDATE 15.20: "Domnul Liviu Popa este un prieten de familie al domnului Vasile Blaga si i-a solicitat acestuia sa ii imprumute masina pentru o deplasare in Bucuresti, fiind in concediu. Domnul Blaga isi exprima regretul in cazul in care au fost persoane afectate de acest incident si spera ca toate persoanele implicate sa fie sanatoase," a precizat pentru HotNews.ro consilierul liderului PNL, Mihai Somfelean.

Ofiţerul, aflat în drum spre Bucureşti, a intrat cu maşina pe contrasens, în depăşirea unui autotren, şi a lovit o altă maşină, care venea din sens opus, mai scrie ebihoreanul.ro. „Nu a fost nimic grav, de altfel eu îmi continui drumul spre Bucureşti cu aceeaşi maşină. Am vrut să depăşesc un TIR, am ieşit pe contrasens şi am lovit o maşină care venea din faţă”, a declarat şeful Poliţiei. Potrivit chestorului, evenimentul rutier a fost o simplă tamponare. „Nu au fost nici răniţi şi nici pagube materiale”, a mai spus Popa.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Braşov, comisarul şef Liviu Naghi, a declarat, luni, pentru BIHOREANUL, că evenimentul rutier nu a rămas înregistrat ca o simplă tamponare, întrucât s-a soldat cu rănirea unei persoane.

"Şoferul de 48 ani din Bihor s-a angajat într-o depăşire, fără să se asigure, pe centura Braşovului, şi a intrat într-o coleziune cu o maşină care circula din sens opus. În urma accidentului, o doamnă de 36 de ani, pasageră în maşina lovită, a fost rănită uşor dar a refuzat internarea în spital", a explicat reprezentantul Poliţiei Braşov.

Acesta este motivul pentru care poliţiştii Serviciului Rutier Braşov au deschis pe numele ofiţerului orădean o lucrare penală care va fi solutionată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Braşov. "S-a deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, la fel ca în orice altă situaţie similară", a spus Naghi.

Liviu Popa

Liviu Popa

Foto: Agerpres

Chestorul Liviu Popa a fost promovat in functii in ministerul de interne pe vremea cand la conducere se afla Vasile Blaga. In 2010 il gasim director general al Directiei Generale Anticoruptie (DGA) din MAI, de unde a si fost promovat la sefia Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR).

Popa a fost numit sef la DGA in octombrie 2009, de catre fostul ministru de Interne Vasile Blaga. Anterior a ocupat, timp de patru ani (2005-2009), postul de inspector sef la IPJ Bihor.

In varsta de 48 de ani, Popa este absolvent al Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza"- Bucuresti, Facultatea de Drept (1995), al Universitatii "Babes Bolyai" din Cluj-Napoca, Facultatea de Drept -Studii postuniversitare - Drept Civil (1999), doctorand al Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza" - Bucuresti (2006), absolvent al Universitatii Nationale de Aparare "Carol I", Colegiul National de Aparare (2009).